Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.



 Η επιστολή που δημοσιεύουμε σήμερα για το χάλι του κάτω παλιού νοσοκομείου, είναι συμπολίτισσάς μας κατοίκου της περιοχής και επιβεβαιώνει το προ μερικών ημερών ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΒΔΟΜΗ» της Καβάλας, για το χάλι που επικρατεί στο συγκεκριμένο κτίριο. Όπως φαίνεται η κατάσταση διαιωνίζεται χωρίς δυστυχώς κανείς να κάνει τίποτα. Μάλιστα η συμπολίτισσά μας επιβεβαιώνει την ύπαρξη περιθωριακών ανθρώπων μέσα στο κτίριο που πολλές φορές μαλώνουν και βάζουν φωτιές που ευχόμαστε να μην ξεφύγουν. Η επιστολή έχει ως εξής: 
Μ.Λ.

            ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
   "Είναι λυπηρή αν όχι εντελώς τραγική είναι η αδιαφορία των τοπικών και κρατικών φορέων του δήμου μας, για την κατάσταση στο πρώην νοσοκομείο Καβάλας, που στεγαζόταν στην Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Το κτίριο στέκει πλέον ως πτώμα σε κατάσταση αποσύνθεσης. Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής εκφράζουν την αγωνία και τον φόβο τους για το τι θα συμβεί εάν τελικά η κατάσταση που επικρατεί εκεί μέσα ξεφύγει από το έλεγχο, καθώς το οίκημα πλέον στεγάζει κάθε είδους αλλοδαπούς. 
Η κεντρική πόρτα του νοσοκομείου είναι ανοιχτή.

   Σπασμένα τζάμια, πεταμένα στα πεζοδρόμια, σκουπίδια παντού και ποντίκια, είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς. Η δυσωδία, η βρωμιά και η κατάντια του πάλαι ποτέ κτιρίου που στέγαζε τις ελπίδες μας για ζωή, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και φόβου. Φοβούνται τα παιδιά των κατοίκων της περιοχής να περάσουν από την πίσω πλευρά του κτιρίου, γιατί διάφοροι τύποι και ένοικοι του «νοσοκομείου-πανδοχείου» τα παρακολουθούν πίσω από τα σπασμένα τζάμια. 
Η πόρτα του παλιού νοσοκομείου από την οδό Κολοκοτρώνη, είναι η είσοδος των περιθωριακών ατόμων που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι.

   Προσέξτε κύριοι ανευθυνουπεύθυνοι, αν συμβεί το παραμικρό ατύχημα σε κάποιον συμπολίτη μας, επειδή όλοι εσείς δεν μπορείτε ως οφείλεται να καθίσετε σαν πολιτισμένοι άνθρωποι σε ένα τραπέζι για να τα βρείτε σε μια εποχή που αν δεν ισχύουν τα πρέπει μας το οφείλεται ως συμπολίτες και εκλεγμένοι μας αντιπρόσωποι, νομίζω ότι όλοι εμείς οι Καβαλιώτες και οι κάτοικοι της περιοχής θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα με όλες τις συνέπειες. 
 
Οι ζημιές στο εσωτερικό του κάτω νοσοκομείου είναι εμφανείς.
   Μην αφήνεται ένα κτίριο που μπορεί να γίνει κόσμημα για την πόλη μας και έχει απέναντί του την θάλασσα και το νησί μας την Θάσο, να εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες μερικών και στο τέλος να γκρεμίσει όπως τα όνειρα και οι ελπίδες πολλών Ελλήνων τον τελευταίο καιρό".
   Με σεβασμό Αθηνά Παναγιωτίδου, παιδαγωγός και γονέας, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου δημοτικού σχολείου Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου