Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.



   Συνεχίζονται με ικανοποιητικό ρυθμό τα έργα ανάπλασης στον κεντρικό δρόμο του Αγίου Νικολάου που ξεκίνησαν εδώ και μια περίπου εβδομάδα. Το έργο αυτό εντάσσεται στο πρόγραμμα «Όμορφη Γειτονιά» του δήμου Καβάλας και έχει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Χθες το πρωί επισκέφτηκε το έργο ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Θεόδωρος Μουριάδης ο οποίος ενημερώθηκε για την πορεία του. 


   Ήδη έχουν γίνει οι εργασίες στους αγωγούς των όμβριων και έχει πέσει το τσιμεντένιο υπόστρωμα. Χθες το πρωί ξεκίνησαν να τοποθετούνται οι κυβόλιθοι οι οποίοι και αυτοί θα τσιμενταριστούν ώστε να μην παρουσιάσουν αργότερα προβλήματα. Οι εργασίες γίνονται αρκετά γρήγορα μια και ο δρόμος εν όψει των εορτών του Πάσχα θα πρέπει να είναι έτοιμος, πράγμα που ζήτησαν οι καταστηματάρχες της περιοχής. Αυτή θα είναι η πρώτη φάση του συγκεκριμένου έργου. Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει τον υπόλοιπο δρόμο από την οδό Σπετσών μέχρι την Ομόνοια. Η φάση αυτή θα αρχίσει μετά τις γιορτές του Πάσχα. Τέλος το ίδιο θα γίνει σε όλη την οδό Ύδρας, από την Δοϊράνης μέχρι την οδό Κουντουριώτη. 

   Ακόμη ο κ. Μουριάδης μας ενημέρωσε πως έργα συντήρησης από την τεχνική υπηρεσία Καβάλας, γίνονται και στην κεντρική πλατεία. Βάφονται τα παγκάκια και τα περβάζια, ενώ γυαλίζονται και τα μάρμαρα που υπάρχουν στην πλατεία. Θα καθαριστούν τα σιντριβάνια και με την βοήθεια της υπηρεσίας πρασίνου κουρεύονται τα παρτέρια, ενώ θα φυτευτούν και λουλούδια, ώστε η κεντρική πλατεία να είναι όπως πρέπει εν όψει του Πάσχα. Σύμφωνα με τον κ. Μουριάδη υπάρχουν σκέψεις μετά τις γιορτές να γίνει και μια πιο γενναία ανάπλαση. Να γκρεμιστούν δηλαδή οι κερκίδες και να αλλαχτεί ο φωτισμός αφού η πλατεία θεωρείται σκοτεινή.  

   Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως χθες το πρωί στα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Καβάλας πραγματοποιήθηκε και η δημοπρασία του έργου «Αποπεράτωση παιδικού σταθμού οδού Εκάβης» με μεγάλη συμμετοχή. Συγκεκριμένα 13 εργολαβικές εταιρείες κατέθεσαν προσφορά για το συγκεκριμένο έργο, που είναι προϋπολογισμού 735.000 ευρώ. Μετά την αποσφράγιση των προσφορών την μεγαλύτερη έκπτωση έδωσε η κοινοπραξία Ιακωβίδη κ ΣΙΑ με 53,56% με αμέσως επόμενο μειοδότη την εταιρεία Στυλιανίδη με 52,75%. Φυσικά θα ακολουθήσουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και η περίοδος των ενστάσεων μέχρι να μπει ο εργολάβος στο έργο το οποίο αναμένεται να αποπερατωθεί στο τέλος του 2013.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου