Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΟΣΜΗ... ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑ; ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΑΒΑΛΑΣ.



   Εδώ και αρκετές μέρες μια παράξενη μυρωδιά πλανιέται στον αέρα στην ανατολική Καβάλα σε Χαλκρό, Άσπρη Άμμο και Περιγιάλι. Οι περισσότεροι υπέθεσαν πως ίσως κάτι να έγινε στον Βιολογικό καθαρισμό της ΔΕΥΑΚ. Όμως σε επικοινωνία που είχαμε χθες το πρωί με τον πρόεδρο της επιχείρησης Χρήστο Τσοχανταρίδη, μας διαβεβαίωσε πως δεν συμβαίνει απολύτων τίποτα στον βιολογικό της Καβάλας μια και όλα λειτουργούν κανονικά. Σύμφωνα όμως με τους κατοίκους του Χαλκερού και της Άσπρης Άμμου, η μυρωδιά προέρχεται τελικά από το εργοστάσιο της ΒΦΛ. Οι κάτοικοι ζητούν συνεχώς να γίνουν μετρήσεις από την διεύθυνση περιβάλλοντος της περιφέρειας ΑΜΘ. 

   Από εκεί και μετά όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τσοχανταρίδης, στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης πέρασε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του 2013 της ΔΕΥΑΚ και χαρακτηρίστηκε ρεαλιστικός ακόμη και από την αντιπολίτευση. Ακόμη ομόφωνα εγκρίθηκαν τα πρακτικά δημοπρασίας για το έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης σε όλη την περιοχή της Κηπούπολης από την Μεραρχία μέσω της 25ης Μαρτίου και μέχρι την οδό Τενέδου,  προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ. Εδώ υπήρξαν κάποιες ενστάσεις από εργολάβους τις οποίες εξέτασε η αρμόδια επιτροπή, όμως τελικά έδωσε το πράσινο φως στον μεγαλύτερο μειοδότη και το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε αυτά τα πρακτικά, οπότε απομένει η εγκατάσταση του εργολάβου.

   Ενδιαφέρον έχει η νέα είδηση που μας έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και αφορά το δίκτυο ύδρευσης του Παληού που παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα. Η επιχείρηση σχεδιάζει να υδροδοτήσει το Παληό από την δεξαμενή που υπάρχει στην περιοχή και όχι απ’ ευθείας από το κεντρικό δίκτυο όπως γίνετε μέχρι σήμερα. «Με την παρέμβασή μας αυτή ευελπιστούμε να γλυτώσουμε από τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της μεγάλης πίεσης του νερού στο Παληό, σημείωσε ο κ. Τσοχανταρίδης. Σίγουρα θα υπάρξει αποσυμπίεση στο δίκτυο, ενώ κάποια σπίτια που θα μείνουν απ’ έξω θα υδροδοτηθούν με την δημιουργία ενός νέου αντλιοστασίου στην περιοχή. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα και σύμφωνα με την πρόβλεψη της υπηρεσίας, η συγκεκριμένη παρέμβαση θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σε 2 μήνες». 

   Από εκεί και μετά σύμφωνα με τον κ. Τσοχανταρίδη, συνεχίζονται τα έργα ύδρευσης σε αρκετές περιοχές μέσα στον αστικό ιστό της Καβάλας, αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου όπως στη Λυδία και τους Φιλίππους. Και φυσικά αντιμετωπίζονται από την υπηρεσία καθημερινά βλάβες οι οποίες δημιουργούνται από την χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου