Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.



   Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η προσπάθεια των μελών του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ νομού Καβάλας να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, αλλά και ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη. Από τις αρχές του Μάρτη άρχισε αυτή η προσπάθεια η οποία συνεχίστηκε και τον Απρίλιο, όπου σε συνεννόηση με τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων συγκέντρωσαν τρόφιμα που θα τα διαθέσουν σε άπορους, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους και γενικότερα σε όσους πλήγονται από την οικονομική κρίση.



   «Να γεμίσουμε το καλάθι που δεν κοστίζει και χαμόγελα χαρίζει», ήταν το μότο της προσπάθειας αυτής, η οποία πραγματικά είχε πολύ καλά αποτελέσματα, όπως μας ενημέρωσε σχετικά ο πρόεδρος Κώστας Γερακίνης. Εκατοντάδες Καβαλιώτες προσέφεραν από τον οβολό τους για την πραγματικά πετυχημένη αυτή προσπάθεια. Από κοντά και οι εργαζόμενοι στους παιδικούς  σταθμούς του δήμου Καβάλας που ενίσχυσαν την προσπάθεια του συλλόγου δημιουργώντας Πασχαλινές δημιουργίες, αυγά και λαμπάδες πραγματικά έργα τέχνης  τις οποίες επιμελήθηκαν οι παιδαγωγοί των παιδιών σταθμών με πολύ μεράκι, κέφι και φαντασία. 

   Και την περασμένη Τρίτη 23 Απριλίου το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη στην τελική εκδήλωση αυτής της προσπάθειας, οργανώθηκε ένα BAZAR όπου όλα αυτά τα δημιουργήματα πωλήθηκαν σε συμβολική τιμή. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν κι αυτά για την ενίσχυση των συμπολιτών μας που έχουν πραγματική ανάγκη. Μαζί με τους εργαζόμενους στον δήμο Καβάλας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του μουσικού γυμνασίου και λυκείου Καβάλας, οι οποίοι έδωσαν την δική τους μουσική νότα στην εκδήλωση με μια συναυλία που συγκέντρωσε πολύ κόσμο. Τα παιδιά έπαιξαν και τραγούδησαν Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, ενώ ο κόσμος έδειξε να τους απολαμβάνει και φυσικά δεν άργησε να στηθεί και ο χορός. 

   Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γερακίνης, σήμερα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων και σε συνεργασία με την υπηρεσία της Πρόνοιας του δήμου, αλλά και με πληροφορίες των ίδιων των εργαζομένων για οικογένειες που έχουν ανάγκη, θα μοιραστούν ανάλογα και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν, ενώ τα χρήματα από το Bazaar θα δοθούν με μορφή δωροεπιταγών για ψώνια από τα συνεργαζόμενα καταστήματα. Αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, στην Πρόνοια του δήμου είναι εγγεγραμμένα πάνω από 1500 ονόματα, αριθμός σίγουρα πολύ μεγάλος. Η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στο να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.    

   Εκτός των άλλων από την εκδήλωση των εργαζομένων στους δήμους πέρασαν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άννα Σπανδώνη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Άρης Βέρος και Ανέστης Δημητριάδης. Υπήρχαν βέβαια και άλλες εκδηλώσεις την ίδια ώρα, αλλά περιμέναμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων να περάσουν έστω και μια βόλτα, δείχνοντας πως στηρίζουν την προσπάθεια των εργαζομένων στους δήμους. Όμως για ακόμη μια φορά έλαμψαν δια της απουσίας τους.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου