Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΑΘΙΓΓΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ.


Την πρόθεσή τους να… καθαρίσουν την κεντρική πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας από τους αθίγγανους που κατοικοεδρεύουν τον τελευταίο καιρό εκεί, εξέφρασαν χθες Τρίτη 17 Ιουλίου έμπρακτα τα μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας. Το είχαν εξαγγείλει από την περασμένη Δευτέρα και χθες το πρωί περί τα 20 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία και με τρόπο προσπάθησαν να απομακρύνουν τους αθίγγανους.

   Τους πλησίαζαν και τους έλεγαν πως πρέπει να φύγουν από την πλατεία, αναζητώντας ένα άλλο μέρος που να μην προκαλούν προβλήματα. Μάλιστα τους προέτρεπαν να πάνε στον δημοτικό κήπο, ώστε το πρόβλημα να γίνει έντονο στην διοίκηση του δήμου Καβάλας και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Ο αντιπρόεδρος της Πατριωτικής Κίνησης Δημήτρης Δημητριάδης, αναφερόμενος στο «Στούντιο 7» στην κίνηση αυτή και αφού ξεκαθάρισε πως δεν έχουν καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή, τόνισε πως τελευταία η πλατεία της Καβάλας δείχνει μια πολύ άσχημη εικόνα.

  «Μιλάμε για την καρδιά της πόλης μας από την οποία όλοι οι συμπολίτες περνάνε καθημερινά και αντιμετωπίζουν αυτό το χάλι που βλέπετε κι εσείς. Παντού υπάρχουν βρωμιές και ακαθαρσίες, που τις προκαλούν αυτά τα άτομα. Δεκάδες συμπολιτών μας διαμαρτύρονται γι’ αυτή την κατάσταση χωρίς κανένας να κάνει τίποτα. Έτσι αποφασίσαμε εμείς με τρόπο να δείξουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους πως πρέπει να πάνε εκεί που πρέπει, για να δείξουν το πρόβλημά τους. Και ξεκαθαρίζουμε για ακόμη μια φορά πως είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την πατρίδα μας χωρίς να έχουμε σχέση με κανένα κόμμα».

   Οι αθίγγανοι στην αρχή υπάκουσαν και έφυγαν από το πάνω μέρος της πλατείας και πήγαν στο κάτω. Σε λίγη ώρα τα μέλη της Κίνησης πήγαν και από την κάτω μεριά της πλατείας και τους απομάκρυναν και από εκεί. «Θα περιφρουρήσουμε την προσπάθεια αυτή καθ’ όλο το 24ωρο και για όσες μέρες χρειαστεί, τόνισε ο πρόεδρος της Κίνησης Κώστας Τόνιος. Η κεντρική πλατεία της Καβάλας δεν είναι για να βρίσκετε σε τόσο άσχημη κατάσταση. Συνεχώς βρωμίζουν την περιοχή, κάνουν ακόμη και χρήση ναρκωτικών. Ζητιανεύουν και συχνά μαλώνουν με τους διερχόμενους, δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα. Ακόμη και τα παιδιά τους είναι προκλητικά. Κατεβάζουν από τα παιχνίδια της πλατείας τα άλλα παιδιά και όταν οι γονείς τους ζητούν τον λόγο, ορμάνε όλοι μαζί και δημιουργούν φασαρίες. Δίνουν ούζο στα περιστέρια και τα μαγειρεύουν. Υπάρχουν περιττώματα σε όλη την πλατεία, ενώ κάνουν μπάνιο στο σιντριβάνι. Απίστευτες εικόνες που θέλουμε πια να σταματήσουν».

   Πράγματι με μια βόλτα που κάναμε στην πλατεία διαπιστώσαμε ιδίοις όμασι την άσχημη κατάσταση. Ίσως αυτή να μην είναι ενδεδειγμένη λύση, πάντως δεν ακούσαμε ούτε έναν περαστικό να διαμαρτύρεται για την κίνηση αυτή. Την επικρότησαν ακόμη όλοι οι καταστηματάρχες γύρω από την πλατεία αλλά και οι οδηγοί ταξί από την γειτονική πιάτσα, που και αυτοί έχουν δει πολλά να γίνονται από τους αθίγγανους. Κάποια στιγμή από την πλατεία πέρασε και ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για το γεγονός και συνέστησε στα μέλη της Κίνησης να κάνουν προτάσεις στον δήμο, ώστε να συνεισφέρουν εθελοντικά στην αναβάθμιση της πόλης. Κανονίστηκε δε με την υπηρεσία καθαριότητας σήμερα το πρωί να πλυθεί και να καθαριστεί εκ βάθρων η κεντρική πλατεία.     


Αιχμηρή ανακοίνωση των Οικολόγων

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση με τον τίτλο "Η ΒΡΩΜΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΥΡΙΟΙ.......", απάντησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι της Καβάλας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Σήμερα 17.7.2012, μέλη της τοπικής “πατριωτικής” οργάνωσης (σύμφωνα με πληροφορίες μας, αν και θα χαρούμε να μην ήταν έτσι) αποφάσισαν να καθαρίσουν την Κεντρική Πλατεία της Καβάλας. Μόνο που αντί για σκούπες και φαράσια προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν την δύναμη που έχει η λεκτική τους και σωματική τους βία. Και αντί για σκουπίδια, αποφάσισαν να καθαρίσουν την πλατεία από τις πιο ελεύθερες ψυχές που υπήρξαν ποτέ στον πλανήτη. Τους Αθίγγανους.
Αγαπητοί “πατριώτες” συμπολίτες: Η βρωμιά δεν βρίσκεται στο χρώμα των ανθρώπων. Αν ήταν το χρώμα των ανθρώπων υπεύθυνο για την βρωμιά, τότε: *Όλοι οι Δήμαρχοι που δεν έχουν ούτε ένα νόμιμο σκουπιδότοπο και καταστρέφουν την πατρίδα μας θα ήταν Αθίγγανοι.
*Όλοι οι πολίτες που πετάνε το βράδυ τα σκουπίδια τους έξω από τους κάδους και βρωμίζουν την πατρίδα μας θα ήταν Αθίγγανοι.
*Όλοι οι πολίτες που πετάνε τα τραπεζοκαθίσματά τους στον χώρο που προορίζεται για τους πεζούς και αμαυρώνουν την εικόνα της πατρίδας μας θα ήταν Αθίγγανοι.
*Όλοι οι πολίτες που πετούνε τα αυτοκίνητά τους στις ράμπες των ανάπηρων και προκαλούν αρνητικά σχόλια σε βάρος της πατρίδας μας θα ήταν Αθίγγανοι.
*Οι ιδιοκτήτες της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων που κωφεύουν εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες στις εκκλήσεις των πολιτών να σταματήσουν να βρωμίζουν την ζωή μας και την πατρίδα μας και να παράγουν καθαρά, θα ήταν Αθίγγανοι.
*Οι Δήμαρχοι του πρώην δήμου Ελευθερών και νυν Παγγαίου που βρωμίζουν τις παραλίες της πατρίδας μας με τα λύματα, θα ήταν Αθίγγανοι.
*Οι πρώην Νομάρχες και νυν περιφερειάρχες που δίνουν λατομικές άδειες για να ξεκοιλιάσουν την πατρίδα μας και δεν φροντίζουν να αποκατασταθούν βλάβες, θα ήταν Αθίγγανοι.

Όπως καταλαβαίνετε ο κατάλογος δεν έχει τέλος και όρια. Γι’ αυτό ως ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ σας καλούμε να εργασθούμε μαζί απέναντι σ αυτούς που πραγματικά καταστρέφουν την πατρίδα μας και όχι αυτούς που απλώς της δίνουν χρώμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου