Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ.



   ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ.
   
   Ο σύλλογος "ΦΙΛΟΣ" από την αδελφή με την Καβάλα πόλη της  Νυρεμβέργης, για ακόμη μια φορά απέδειξε πως είναι πραγματικός... φίλος με την περιοχή της Καβάλας. Όπως μας ενημερώνει σχετικά ο πρόεδρός του Σωτήρης Ξώγνος, μετά από παράκληση δύο νεαρών μελών του συλλόγου που ζουν στην περιοχή Καβάλας και συγκεκριμένα στην Θάσο, αλλά και μετά από την μεσολάβηση του τέως αντιδήμαρχου Θάσου Μιχάλη Ξώγνου, ζήτησαν με γράμμα τους από τον σύλλογο να βοηθήσει τα σχολεία της περιοχής τους με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και οτιδήποτε άλλο ηλεκτρονικό υλικό θα ήταν δυνατόν για τις σχολικές τους ανάγκες. 

   Έμαθαν τα πιτσιρίκια πως ο σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» βοηθά τα τελευταία 3 χρόνια, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας τα σχολεία της αδελφής πόλης Καβάλας και σκέφτηκαν γιατί όχι και τα σχολεία της Θάσου. Το Δ.Σ. του συλλόγου αδελφοποίησης «ΦΙΛΟΣ» χάρηκε ιδιαίτερα για αυτή την πρωτοβουλία των παιδιών και αποφάσισε να συνδράμει στο αίτημά τους. Ο πρόεδρος του συλλόγου Σωτήρης Ξώγνος έστειλε επιστολή στην Νυρεμβεργέζικη οικογενειακή επιχείρηση Semikron Elektronik GmbH & Co.KG. ζητώντας την υποστήριξή της με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αποτέλεσμα ήταν με την βοήθεια του τμήματος ΙΤ Support της προαναφερόμενης εταιρείας να δοθεί ένας αριθμός παροπλισμένων μεν  αλλά λειτουργικών ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι  παραχωρήθηκαν στον σύλλογο.
   Με την παραλαβή του πυροσβεστικού οχήματος από υπαλλήλους του Δήμου Θάσου για την μεταφορά του στην Ελλάδα, φορτώθηκαν και 20 υπολογιστές για τις ανάγκες των σχολείων της Θάσου. Εκτός αυτών ο σύλλογος δωρίζει ακόμα έναν υπολογιστή για τις ανάγκες της Αστυνομικής διεύθυνσης της Καβάλας, μετά από αίτημα του βουλευτή της περιοχής Γιάννη Πασχαλίδη. Οι υπολογιστές αυτοί έχουν ήδη διατεθεί με την βοήθεια του δημοτικού συμβούλου Θάσου κ. Ξώγνου σε 3 Γυμνάσια και 2 Λύκεια του δήμου Θάσου. Τον επόμενο μήνα αναμένεται η αποστολή ακόμα μιας σειράς από 24 ηλεκτρονικούς υπολογιστές  στον Δήμο Καβάλας.
   Φυσικά ο σύλλογος αδελφοποίησης "ΦΙΛΟΣ" και ο ίδιος ο κ. Ξώγνος ευχαριστεί για ακόμη μια φορά την εταιρεία Semikron Elektronik GmbH & Co.KG. και ειδικά τον υπεύθυνο του τμήματος IT Support  Jürgen Möhrenschlager, γιατί ακόμα μια φορά στάθηκαν δίπλα τους και συνέδραμαν στο αίτημά τους. 
  
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ
 

   Πραγματοποιήθηκαν χθες 11 Απριλίου το πρωί με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια της  αίθουσας πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάστηκε στο Λύκειο Λιμεναρίων της Θάσου. Το έργο συγκεκριμένο έργο δημοπρατήθηκε στις 24/11/2009 επί νομαρχίας Θεόδωρου Καλλιοντζή και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013». Το νέο αυτό κτίριο περιλαμβάνει στο ισόγειο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να διαμορφωθεί σε γήπεδο μπάσκετ, χώρους υγιεινής, λουτήρες, αποδυτήρια, ιατρείο, αποθήκη και γραφείο. Στο δε υπόγειο υπάρχουν λεβητοστάσιο, δεξαμενή πετρελαίου, αντλιοστάσιο πυρόσβεσης και δεξαμενή πυρόσβεσης. Συνολικά το  ισόγειο καταλαμβάνει επιφάνεια 672,48m2.
   Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.480.000 ευρώ, όμως  συμβασιοποιήθηκε και εκτελέστηκε με το ποσό των 749.919 ευρώ. Τα χθεσινά εγκαίνια έγιναν με την παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη και του αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά, ενώ παρόντες ήταν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της νότιας Θάσου. Φυσικά παρόντα ήταν και τα παιδιά που θα χρησιμοποιήσουν τους χώρους του νέου κτιρίου για αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

   «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, μια πολύ σημαντική αθλητική εγκατάσταση, όπου η νεολαία του νησιού και όχι μόνο θα μπορεί πλέον να αθλείται, σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηεμμανουήλ. Θα μπορούν ακόμη να διοργανώνονται αγώνες καθώς και να εξυπηρετούνται οι εκδηλώσεις των σχολείων και των συλλόγων της Νότιας Θάσου. Μετά από αγώνα που δώσαμε οι υπηρεσίες της περιφέρειας, του Δήμου, αλλά και όλοι εμείς, βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε το κλειστό γυμναστήριο των Λιμεναρίων. Το έργο καθυστέρησε να παραδοθεί λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας, η οποία δυστυχώς είναι αναπόφευκτη. Χρειάστηκαν όλες οι διαδικασίες για να ηλεκτροδοτηθεί νόμιμα το κτίριο και οι οποίες μας πήγαν αρκετά πίσω. Αυτό που έχουμε βάλει ως δεύτερο στόχο είναι να δημιουργηθεί μια επιτροπή η οποία θα χειρίζεται τα ζητήματα του γυμναστηρίου ώστε να υπάρχει και καλή συντήρηση διότι το συγκεκριμένο έργο δεν είναι για μια γενιά, αλλά για πολλές γενιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου