Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ "ΕΕΔΕΓΕ".



   Έκλεισε χθες Δευτέρα 1 Απριλίου το βράδυ με την κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΟΣΚΑΡ, η διημερίδα που συνδιοργάνωσαν με επιτυχία το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων (ΕΕΔΕΓΕ) και το Επιμελητήριο Καβάλας. 

Από το πρωί τα μέλη του δικτύου και οι συνοδοί τους επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στην Λυδία και στους Φιλίππους, ενώ λίγο πριν το μεσημέρι ανέβηκαν με το τρενάκι στην Παλιά Πόλη και στο Κάστρο. Όπως μάλιστα τόνισαν στους δημοσιογράφους, υπήρχαν και κάποιοι που ήρθαν για πρώτη φορά στην Καβάλα και κυριολεκτικά μαγεύτηκαν. 


   Το μεσημέρι απόλαυσαν ουζάκι σε ταβερνάκι της Παναγίας και στις 18.30 το απόγευμα ξεκίνησε η εκδήλωση με κεντρικό θέμα την «Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020, προώθηση – διεύρυνση των εξαγωγών, τουριστική ανάπτυξη». Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Επιμελητηρίου Καβάλας ο πρόεδρος Άγγελος Τσατσούλης, άρτι αφιχθείς από την Αθήνα, ο οποίος μάλιστα ενημέρωσε πως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με χαμηλότοκα δάνεια από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). «Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο, αρκεί βέβαια να υλοποιηθεί μια και έχει εξαγγελθεί πολλές φορές αλλά δεν το είδαμε ακόμη σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσατσούλης. 

   Στην συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε η πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ Σοφία Οικονομάκου η οποία μεταξύ των άλλων ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Καβάλας για την φιλοξενία της γενικής συνέλευσης του Δικτύου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα της γυναικείας επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας πως οι γυναίκες αποτελούν στην Ελλάδα το 10% των επιχειρηματιών και το 23% των αυτοαπασχολούμενων.  Τέλος ευχαρίστησε τα μέλη του Δικτύου στην Καβάλα Ειρήνη Κουρτίδου και Μαρία Καλέα για όλες τις εξυπηρετήσεις που παρείχαν.  

    Ομιλητές της χθεσινής εκδήλωσης ήταν  οι Μένος Αγγελάκης, γενικός διευθυντής Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, ο οποίος  μίλησε για την «Ανάπτυξη εξαγωγών», ο Γεώργιος Θερίου καθηγητής του ΤΕΙ Καβάλας που μίλησε για την «Επιχειρηματικότητα σε περίοδο κρίσης», ο Χαρίλαος Καλπίδης στέλεχος Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού που ανέπτυξε θέμα για την «Αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τον τουρισμό» και ο Θεοδόσιος Χατζηιωαννίδης, πρόεδρος της ομάδας διοίκησης του  Ελληνικού Ινστιτούτου Οικονομικής Διοίκησης (ΕΙΟΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, που μίλησε για την «Αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων». Και οι τρεις ομιλητές αναφέρθηκαν στις προοπτικές που ανοίγονται από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου