Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ.



   Από τα πιο δραστήρια δημοτικά σχολεία της Καβάλας είναι ίσως το 7ο δημοτικό σχολείο της Παναγίας, ενός από τα παλιότερα σχολεία της πόλης. Πολύ συχνά οι μαθητές και οι μαθήτριές του σε συνεργασία με τους δασκάλους τους αλλά και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, ασχολούνται με δραστηριότητες που πραγματικά εκπλήσσουν. Εδώ και 3 χρόνια λοιπόν ξεκίνησαν κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα να δημιουργούν όμορφες κατασκευές και να τις προσφέρουν, συγκεντρώνοντας κάποια χρήματα με τα οποία βοηθούν γείτονές τους που έχουν ανάγκη. 

   Έτσι και φέτος εν όψει του Πάσχα στον ελεύθερο χρόνο τους έφτιαξαν λαμπάδες, στόλισαν αυγά, δημιούργησαν κάρτες και από χθες Πέμπτη αλλά και σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου τα εκθέτουν στο σχολείο τους προσκαλώντας όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν να τους επισκεφτούν. «Και τα μαθήματα, μαθήματα, μας λέει ο διευθυντής του σχολείου Σπύρος Δημητριάδης. Όλα όσα είδατε τα δημιούργησαν τα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους. Με μεράκι και συνειδητοποιημένα, από το πιο μικρό παιδί του νηπιαγωγείου μέχρι το μεγαλύτερο παιδί της ΣΤ’. Θυμάμαι ακόμη την αγκαλιά μιας μαθήτριας παραμονές Χριστουγέννων, όταν πήγαμε και παραδώσαμε σε μια ηλικιωμένη την μικρή βοήθεια που μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε. Η ατάκα της μικρής πως «είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της» θα μείνει βαθιά καρφωμένη στην μνήμη μου».  

   Μάλιστα φέτος τα παιδιά έβαλαν έναν ακόμη σκοπό. Να βοηθήσουν τα παιδιά της Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος της Καβάλας. Για τον λόγο αυτό κοντά στα παιδιά, στους δασκάλους και στους γονείς βρέθηκε χθες η πρόεδρος του ιδρύματος Μαρίνα Φιλιππίδου, που εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες γι’ αυτή τους την προσπάθεια. 

Μάλιστα δεν παρέλειψε να διαβάσει και το δεύτερο τεύχος της σχολικής εφημερίδας «Ο ΦΑΡΟΣ» που εκδίδουν τα παιδιά της Β’ τάξης, με πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Το ημερολόγιο της Μεγάλης Εβδομάδας, μια βόλτα στον Άγιο Νικόλαο, Αετός ο βασιλιάς των πουλιών, ο Άγιος Γεώργιος, μαγειρική συνταγή αλλά και αθλητικά νέα, είναι κάποια από τα θέματα της εφημερίδας, που όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Δημητριάδης την εξέδωσαν μόνοι τους οι μαθητές.

   Από εκεί και μετά τα περισσότερα εκθέματα έγιναν ανάρπαστα και τα παιδιά υποσχέθηκαν να φτιάξουν κι άλλα τα οποία θα διατεθούν σήμερα. Όσοι θέλουν λοιπόν σήμερα 11.00 με 13.000 ας ανηφορήσουν μέχρι το σχολείο της Παναγίας στον Φάρο και σίγουρα δεν θα χάσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου