Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ "ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑ" ΧΑΡΥ ΚΛΥΝΝ


  
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΒΔΟΜΗ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ (9/4/2008) 

«Ξέρω με τι άδεια κτίστηκαν οι Καμάρες. Με άδεια αναψυκτηρίου» μας είπε ο Μεγάλος. Και για να το πει αυτός με 50 χρόνια παρουσίας στα κοινά, κάτι ξέρει. Χάρρυ Κλυνν, κατά κόσμο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, γνωστός και ως Τραμπάκουλας (η πόρτα), Βασιλάκις (και κλάμα η κυρία), Χαράλαμπος, (Κούλα Χαράλαμπε) και δεν ξέρουμε τι άλλο. Γλωσσομαθής, (Ουγκαγκα μπουμ μπουμ), δεμένος με το περιβάλλον, (μόλυνση, θέλω να βλέπω τι είναι αυτό που αναπνέω) πολιτικοποιημένος (Ανδρίκο ντελ Πάσο – Γκαούτσο Κώτσο) και πάντα μέσα στην επικαιρότητα. Να καυτηριάζει και να μας κάνει να σκεφτόμαστε κάθε του ατάκα για χρόνια, αφού ότι λέει είναι διαχρονικό και πάντα επίκαιρο.
Τα… παιδιά της Οδού Ονείρων με τον Χάρρυ Κλυνν.

   Χάρρυ Κλυνν.  Tο επίθετο «Γελωτοποιός της Pωμιοσύνης» του δόθηκε από τον δημοσιογράφο τότε και νυν βουλευτή Γιώργο Λιάνη σε μια σπουδαία συνέντευξή του στην εφημερίδα «TA NEA» πριν από 20 και πλέον χρόνια. Από τότε πολλά είναι τα επίθετα που έχουν δοθεί στον «μεγάλο σατιρικό», που κατόρθωσε να εκφράσει μ' έναν τρόπο μοναδικό και ανεπανάληπτο τη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα. «O πικρός στοχαστής», «O σαρκασμός του νεοέλληνα», «O επαναστάτης κωμικός» κ.α.
Ο Τραμπάκουλας έδειξε ότι είναι πολύ ενημερωμένος

   Προσωπικά τον είχα απολαύσει στις αρχές της δεκαετίας του ’80 σε μια εκδήλωση της ΒΦΛ. Από τότε πάνω από 25 χρόνια πέρασαν μέχρι χθες που είχαμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε και πάλι… ζωντανά. Κι αυτό χάρη στο στοίχημα που είχε βάλει με τον εαυτό τους ο Γιάννης Μαραγκός της «Οδού Ονείρων». Με την σύμφωνη γνώμη και των συνεργατών του Αντώνη Ευστρατίου και Άγγελου Ρουμελιώτη, ξεκίνησαν τις επαφές. Στην αρχή το όνειρό τους φαινόταν άπιαστο. Δύσκολα να βρεθεί κενή ημερομηνία. Λέγε, λέγε όμως τα κοπέλια έκαναν τον Χάρρυ Κλυνν να θέλει. Και την Δευτέρα το βράδυ ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά  την Οδό Ονείρων σε μια μαγική βραδιά, στην οποία ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης έδειξε ότι είναι σαν το καλό κρασί. Όσο παλιώνει γίνετε καλύτερο.
Ο βραδύγλωσσος Πασοκτσής χάρισε άφθονο γέλιο

   Ο κλασικός πλέον Τραμπάκουλας σχολίασε με καυστικότητα τα σημερινά τεκτενόμενα, πολιτικά και άλλα. Και φάνηκε ότι τα παρακολουθεί στενά και είναι για όλα ενημερωμένος. Αλλά και ο βραδύγλωσσος  Πασοκτσής που ενσάρκωσε, έδειξε ότι ξέρει πολλά.  Με συντροφιά του νέους καλλιτέχνες που τους έχει κοντά του στο Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ της Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται εδώ και έναν περίπου χρόνο, χάρισαν γέλιο μέχρι δακρύων στους τυχερούς παρευρισκομένους. 
Η Πόντια Γιαγιά φόρτισε συγκινησιακά την ατμόσφαιρα

Με συγκινησιακή φόρτιση και η «Πόντια γιαγιά» που παρουσίασε ένα από τα παιδιά του και στο τέλος της οποίας χόρεψαν τον πολεμικό χορό Σέρα οι χορευτές της Λέσχης Ποντίων Καβάλας που τους κάλεσε γι’ αυτό τον λόγο ο Χάρρυ Κλυνν, μη ξεχνώντας την Ποντιακή του καταγωγή. Και έμεινε τόσο ευχαριστημένος, που κάλεσε τον λυράρη και την χορευτική ομάδα της Λέσχης, για να συμμετάσχουν στην θεατρική παράσταση της Θεσσαλονίκης.
Η Λέσχη Ποντίων Καβάλας τίμησε τον Χάρρυ Κλυνν
   Η διεύθυνση της Οδού Ονείρων εκτός των άλλων, τίμησε με πλακέτα τον καταξιωμένο καλλιτέχνη αλλά και ο πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων του έδωσε τον θυρεό του Πόντου. Κι εκείνος για να ευχαριστήσει τους παρευρισκομένους, έδωσε στο τέλος κι ένα μάθημα για το τι σημαίνει το stand up comedy. Πείραξε όλους και όλες που βρίσκονταν στα μπροστινά ιδίως τραπέζια και χάρισε απίστευτο γέλιο. Φυσικά τα κενά για τις αλλαγές στις εμφανίσεις του Χάρρυ Κλυνν, γέμισαν οι τραγουδιστές και οι μουσικοί της Οδού Ονείρων, οι οποίοι παίρνοντας ίσως κάτι από την ενεργητικότητά του, ήταν απλά εξαιρετικοί. Για το τέλος να κρατήσουμε την υπόσχεσή του Χάρρυ Κλυνν ότι θα ξαναρθεί σύντομα στην Καβάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου