Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΕΔΕΓΕ.



   Ξεκίνησε χθες Κυριακή 31 Μαρτίου και συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα, η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων (ΕΕΔΕΓΕ) και το Επιμελητήριο Καβάλας. Χθες το μεσημέρι  πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΔΕΓΕ, στην αίθουσα του Επιμελητήριου Καβάλας με την συμμετοχή 25 περίπου μελών του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και ανθρώπων του Επιμελητηρίου. 

   Λίγο πριν το ξεκίνημα της συνέλευσης η πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ Σοφία Οικονομάκου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι για πρώτη φορά γίνετε γενική συνέλευση του δικτύου εκτός Αθηνών, στο πλαίσιο της πρότασης για αποκέντρωση που έγινε στην προηγούμενη συνέλευση. «Αποφασίσαμε την Καβάλα αφού είναι από τις πόλεις που πάντα μας στηρίζει», σημείωσε η κ. Οικονομάκου». Έχει ένα καινοτόμο και μοντέρνο Επιμελητήριο, με επιτυχημένες εκδηλώσεις και συμμετοχές σε εκθέσεις ανά τον κόσμο. Εξ άλλου θέλουμε να γίνει γνωστό το ΕΕΔΕΓΕ στην περιφέρεια, μια και σε όλη την Ελλάδα αριθμούμε περί τα 250.000 μέλη γυναίκες επιχειρηματίες μέλη επιμελητηρίων. Το δίκτυο βοηθάει ενεργά την γυναικεία επιχειρηματικότητα».

   Όσον αφορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες, αυτές σύμφωνα με την κ. Οικονομάκου, δεν οφείλονται στην ίδια την γυναίκα. «Η γυναίκα είναι πολύ δυνατή στο επιχειρείν, αλλά δεν την βοηθάει το σύστημα και η ίδια η πολιτεία», τόνισε  η κ. Οικονομάκου σε σχετικό ερώτημα. «Δυσκολεύουν ακόμη και την πρόσβαση των γυναικών στις τράπεζες. Συν το ότι μια γυναίκα ισορροπεί μεταξύ καριέρας και οικογένειας. Η γυναίκα που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, είναι πολύ δραστήρια, επίμονη, πείσμων, με απεριόριστη φαντασία. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα, το 42% των επιχειρήσεων που διοικούνται από γυναίκες είναι πολύ πιο αναπτυσσόμενες από εκείνες που διοικούνται από άντρες. Δεν ένοιωσαν κραδασμούς, δεν έκαναν απολύσεις και συνεχίζουν με μεγάλη δυναμικότητα».  

   Χαιρετισμό πριν την γενική συνέλευση έκαναν ακόμη ο Α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας και η εκπρόσωπος του δικτύου στην Καβάλα Ειρήνη Κουρτίδου, ενώ παρόντες ήταν από το Επιμελητήριο ο Β’ αντιπρόεδρος Γιάννης Παναγιωτίδης και το μέλος του Δ/Σ Τάσος Μεταξάς. Όσον αφορά τα θέματα, η κ. Οικονομάκου αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχαν τα μέλη του δικτύου με τους υπουργούς Παιδείας και τουρισμού, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη του δικτύου που ανήκουν στο Επιμελητήριο Καβάλας την κ. Κουρτίδου και την Μαρία Καλέα.
   Τα υπόλοιπα θέματα που απασχόλησαν την γενική συνέλευση των μελών του Δ/Σ του ΕΕΔΕΓΕ, ήταν η Επικύρωση πρακτικών Γενικής Απολογιστικής Συνέλευσης 2012 που πέρασε ομόφωνα, η ενημέρωση επί των προσφάτων δράσεων του Δικτύου και αποφάσεις από την ολομέλεια, η επικαιροποίηση της συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, με νέα δεδομένα-αποφάσεις. Στην συνέχεια έγινε απολογισμός και κρητική επί των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια, ενώ  συζητήθηκε η σύμπραξη του Δικτύου με άλλους όμορους φορείς για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και εμβέλεια, θέμα που απορρίφτηκε. Τέλος αποφασίστηκε  η επίσημη συμμετοχή του Δικτύου στη Διεθνή Συνδιάσκεψη Γυναικών στη Μαλαισία με  ελληνικό περίπτερο, πράγμα όμως που θα εξαρτηθεί καθαρά από την συμμετοχή των Επιμελητηρίων. 

   Μετά την λήξη της γενικής συνέλευσης παρατέθηκε στις συμμετέχουσες  γεύμα με παραδοσιακές νοστιμιές από το Επιμελητήριο Καβάλας, ενώ το απόγευμα επισκέφτηκαν την Παλιά Πόλη της Ξάνθης. Για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί να επισκεφτούν την Λυδία, τους Φιλίππους, την Παλιά Πόλη και το Κάστρο. Στις 18.30 το απόγευμα θα διεξαχθεί ανοιχτή για όλους ημερίδα ενημέρωσης με κεντρικό θέμα «Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020, προώθηση – διεύρυνση των εξαγωγών, τουριστική ανάπτυξη».
   Ομιλητές θα είναι οι Μένος Αγγελάκης, γενικός διευθυντής Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών ο οποίος θα μιλήσει για την «Ανάπτυξη εξαγωγών», ο Γεώργιος Θερίου καθηγητής του ΤΕΙ Καβάλας που θα μιλήσει για την «Επιχειρηματικότητα σε περίοδο κρίσης», ο Χαρίλαος Καλπίδης στέλεχος Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού που θα αναπτύξει θέμα για την «Αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τον τουρισμό» και ο Θεοδόσιος Χατζηιωαννίδης, πρόεδρος της ομάδας διοίκησης του  Ελληνικού Ινστιτούτου Οικονομικής Διοίκησης (ΕΙΟΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, που θα μιλήσει για την «Αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου