Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΡΙΤΩΝΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ!



   Μπράβο τους. Ακόμη ένα «αδυσώπητο χτύπημα κατά τις παρανομίας», έδωσαν χθες οι υπηρεσίες του υπό διάλυση κράτους μας. Μπόρεσαν και με δικαστική απόφαση έκλεισαν το εντευκτήριο του Ναυτικού Ομίλου Τρίτων στο λιμανάκι των Σφαγείων και από σήμερα φανταζόμαστε πως όλα θα είναι καλύτερα. Την στιγμή που οι παρανομίες από «επιχειρηματίες» με… δόντι, πολιτικούς κάθε βαθμίδας και ιδιοκτήτες βιλών σε «ιδιόκτητες» παραλίες με μέσον, έχουν κυριολεκτικά καταστρέψει όλη την αιγιαλίτιδα ζώνη της Ελλάδας, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Αυτοί για όλα αυτά, ούτε σκόρδο έφαγαν ούτε σκορδίλα μύρισαν και φυσικά δεν αναφερόμαστε στους υπαλλήλους που χθες απλά έκαναν την δουλειά τους. Σφράγισαν λοιπόν το 30 περίπου τετραγωνικών μέτρων εντευκτήριο του Τρίτωνα, θαρρείς και αυτή ήταν η εικόνα που χαλούσε την «ομορφιά» των ακτών μας. Ενός ομίλου με 30 χρόνια κοινωνική και όχι μόνον παρουσία στα τοπικά μας πράγματα.

   Με μια ωριαία καθυστέρηση βρέθηκαν στην περιοχή των Σφαγείων χθες το πρωί οι υπάλληλοι των δημοσίων κτημάτων, συνοδευόμενοι από περιπολικό της αστυνομίας με 2 αστυνομικούς, με σκοπό να εκτελέσουν την διοικητική αποβολή μετά από έκδοση αμετάκλητης απόφασης του μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, που πάρθηκε μετά από εκθέσεις αυτοψίας που διενήργησε η υπηρεσία. Στις αυτοψίες αυτές διαπιστώθηκε πως είχε γίνει από τον όμιλο κατάληψη στην αιγιαλίτιδα ζώνη και μετά από δικαστικούς αγώνες αρκετών χρόνων, χθες ήρθε η ώρα της αποβολής. Και εκτελέστηκε με κάθε επισημότητα, μια και τα όργανα σφράγισαν ακόμη και το εντευκτήριο του ομίλου, αφήνοντάς τον πλέον χωρίς έδρα. Την στιγμή που ουδέποτε ο Τρίτωνας έδειξε πως θέλει να οικειοποιηθεί το συγκεκριμένο σημείο.

   Πιο συγκεκριμένα οι άνθρωποι της υπηρεσίας διαπίστωσαν πως τα μέλη του ομίλου απομάκρυναν την περίφραξη και το μικρό λυόμενο που χρησιμοποιούσαν για αποθήκη από την περιοχή που την είχαν σαν χώρο στάθμευσης , απομάκρυναν τα περισσότερα σκάφη που βρισκόταν μέσα σ’ αυτήν και τα περισσότερα από τα κινητά αντικείμενα που υπήρχαν στο εντευκτήριό τους. Βέβαια άφησαν και κάποια άλλα ογκώδη αντικείμενα, όπως γραφεία, ντουλάπες, τραπέζια και καρέκλες λόγω έλλειψης χώρου για να τα  αποθηκεύσουν. Όλα αυτά καταγράφηκαν από την υπηρεσία μαζί με τα σκάφη που υπήρχαν στον χώρο και που δεν ήταν ευθύνη του ομίλου. 

   Παρόντα τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Τρίτωνα, καθώς επίσης και αρκετά απλά μέλη, που στεναχωρημένα παρακολουθούσαν τις προσπάθειες του προέδρου Νίκου Μουμτζάκη και άλλων συνάδελφων τους να πάρουν κάποια παράταση μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα από την νομιμοποίηση του λιμανιού από τον δήμο. Όμως η απόφαση είχε παρθεί και έπρεπε να εκτελεστεί με κάθε τρόπο, όπως φάνηκε από την αδιαλλαξία των υπηρεσιακών παραγόντων, που καλυπτόμενοι πίσω από την δικαστική απόφαση την εκτέλεσαν. Άλλαξαν μάλιστα και τις κλειδαριές από τις δυο πόρτες του Ομίλου για να μη τολμήσει κανένας… κακός να μπει μέσα. Φυσικά όλοι μείναμε με την απορία, γιατί τόση βιασύνη για το συγκεκριμένη εκτέλεση αποβολής.   
       
   «Μπορεί η ώρα μηδέν για τον όμιλο Τρίτωνα να ήταν σήμερα (χθες) στις 11 το πρωί, όμως η ίδια ώρα είναι ταυτόχρονα και το ξεκίνημα για νέους αγώνες μέχρι την δικαίωση, σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Μουμτζάκης αμέσως μετά την αποβολή. Οι επόμενες κινήσεις μας είναι να προσπαθήσουμε με νύχια και με δόντια τη νομιμοποίηση του λιμανιού των Σφαγείων, πράγμα που θα μας δικαιώσει. Οι άνθρωποι των δημοσίων κτημάτων έκαναν την δουλειά τους κι εμείς τους βοηθήσαμε και μας ευχαρίστησαν γι’ αυτό. Το έχουμε πει πολλές φορές πως θέλουμε να είμαστε νόμιμοι. Έχουμε την διαβεβαίωση πως μόλις γίνει η νομιμοποίησή του από τον δήμο Καβάλας, θα μας παραχωρηθεί η διαχείρισή του στον όμιλο. Μόνο έτσι θα συνεχίσουμε την κοινωνική μας προσφορά στην Καβάλα. Το δυσάρεστο βέβαια είναι πως αυτή την στιγμή είμαστε άστεγοι, αλλά ο όμιλος Τρίτων θα συνεχίσει να υπάρχει».

   Δηλώσεις έκανε και η προϊσταμένη των δημοσίων κτημάτων στην Καβάλα Βάσω Μιχαλάκογλου. «Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διοικητικής αποβολής, τα αποτελέσματα της οποίας θα καθαρογραφούν και θα υπογραφεί το πρωτόκολλο από τα μέλη της επιτροπής. Εγκαθιστούμε το Ελληνικό δημόσιο και εκτός από την αλλαγή των κλειδαριών θα τοποθετηθούν πινακίδες που θα λένε πως το συγκεκριμένο κτίσμα είναι πλέον δικαιοδοσίας του Ελληνικού δημοσίου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εντολή κατεδάφισης, μια και είμαστε σε διαδικασία νομιμοποίησης του λιμανιού των Σφαγείων» δήλωσε η κ. Μιχαλάκογλου.
   Τα ερωτήματα που γεννιούνται μετά την αποβολή του ομίλου από την περιοχή είναι πολλά. Πως θα περιφρουρηθεί ο συγκεκριμένος χώρος, που χωρίς τον όμιλο φανταζόμαστε πως θα ρημάξει; Αν κάποιος σπάσει το εντευκτήριο και βάλει μια φωτιά ποιος θα είναι υπεύθυνος και υπόλογος; Χωρίς την παρουσία ανθρώπων του ομίλου θα υπάρξουν κλοπές και φθορές στα σκάφη, αλλά ίσως και στα σπίτια και στα καταστήματα της περιοχής. Αυτούς ποιος θα τους προστατέψει; Θα απομακρύνουν με πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής και άλλες αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται στον συγκεκριμένο ή και σε άλλους γειτονικούς αιγιαλούς; Θα απομακρυνθούν τα παγκάκια και ο δημοτικός φωτισμός που κι αυτά βρίσκονται σε χώρους των δημοσίων κτημάτων; Και τέλος μήπως θα ξεριζώσουν και τα δέντρα που βρίσκονται στην περιοχή των δημοσίων κτημάτων με πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου