Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΜΘ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΩΤΗΤΕΣ ΤΗΣ.



   Η Καβάλα θα είναι η έδρα του  νεοσύστατου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με τον τίτλο «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», όπως ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο το βράδυ ο αρμόδιος υφυπουργός εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Την ανακοίνωση αυτή έκανε στην προγραμματισμένη εκδήλωση της Παιδόπολης Καβάλας, για να τιμηθούν όσοι με τον τρόπο τους βοήθησαν στο έργο της.  

   Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο που έδωσε το παρών στην εκδήλωση, τα τέσσερα Ν.Π.Δ.Δ. που υπάγονται στην «Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» με την επωνυμία «Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων (ΘΧΠ) Δράμας», το οποίο φέρει ως παράρτημά του το «Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων (ΘΧΠ) Καβάλας», δυνάμει του ν. 4025/2011 (Α' 228), το «Κέντρο Προστασίας Παιδιού (Κ.Π.Π.) Δράμας», το «Κέντρο Προστασίας Παιδιού (Κ.Π.Π.) Καβάλας» και το «Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής», συγχωνεύονται και γίνονται ομώνυμα παραρτήματα στο νέο «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». «Πιστεύω πως ήταν μια επιτυχία να έρθει η έδρα της κοινωνικής πολιτικής του υπουργείου εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων στην Καβάλα», σημείωσε μεταξύ των άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος.

   Κατά τα άλλα η εκδήλωση της Παιδόπολης είχε και απολογιστικό χαρακτήρα μια και η μέχρι στιγμής πρόεδρος του ιδρύματος Μαρίνα Φιλιππίδου, αναφέρθηκε τι έγινε στον σχεδόν ένα χρόνο που ανέλαβε την διοίκησή του. εκείνο που σίγουρα πρέπει να κρατήσουμε είναι η εξωστρέφεια που επετεύχθη και ο κόσμος έγινε κοινωνός των προβλημάτων του ιδρύματος βοηθώντας ο καθένας όπως μπορούσε την Παιδόπολη. «Με την σημερινή μας εκδήλωση θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που είτε σε συλλογικό επίπεδο είτε σε ατομικό μας βοήθησαν με κάθε τρόπο. Χωρίς αυτές τις προσφορές δεν θα τα καταφέρναμε», σημείωσε μεταξύ των άλλων η κ. Φιλιππίδου στην ομιλία της.

   Αμέσως μετά μίλησε ο υφυπουργός τονίζοντας πως η κρίση ευαισθητοποίησε πολλούς. «Όσον αφορά την Παιδόπολη Καβάλας, ευτυχώς βγήκαμε ασπροπρόσωποι σε ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης μας. Η κρίση μας δείχνει τον δρόμο που είχαμε χάσει. Μας ανάγκασε να αναπτύξουμε και πάλι την αλληλεγγύη και την πρόνοια. Μάθαμε πλέον πως με την συνεργασία έχουμε πάντα καλά αποτελέσματα. Ακόμη και ένα κερί φτάνει για να σπάσει το απόλυτο σκοτάδι. Και η Παιδόπολη αποδείχτηκε φάρος» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

   Τις ευχαριστίες του προς τον υφυπουργό έδωσε ο δήμαρχος κ Σιμιτσής για την προσπάθειά του να αναδειχτεί ο δήμος Καβάλας κέντρο της κοινωνικής πρόνοιας της περιφέρειας ΑΜΘ. «Αλλά κι εμείς σαν δήμος στηρίξαμε την προσπάθεια της Παιδόπολης. Ήδη σε συνεργασία και με άλλους εθελοντές ο δήμος Καβάλας θα διαθέσει 25.000 ευρώ για την περίφραξη του ιδρύματος και την δημιουργία 3 εισόδων ώστε πλέον να φυλάσσεται επαρκώς. Ακόμη για την πλήρη ανακαίνισή της προωθούμε πρόγραμμα που θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ» τόνισε ο κ. Σιμιτσής στην ομιλία του. Χαιρετισμό έκανε και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπακοσμάς.

   Από εκεί και μετά η κ. Φιλιππίδου ευχαρίστησε έναν έναν όλους εκείνους που βοήθησαν το ίδρυμα είτε ατομικά είτε ομαδικά, μέσω συλλόγων και φορέων. Σε κάθε αναφορά το χειροκρότημα από τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων της Παιδόπολης ήταν ιδιαίτερα θερμό. Στην συνέχεια τα 33 παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα ευχαρίστησαν με τον δικό τους τρόπο, τραγουδώντας για όλους τους εθελοντές και τους δωρητές που βοήθησαν ώστε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Παρόντες ήταν ακόμη εκπρόσωποι της εκκλησίας, οι αντιδήμαρχοι Τάσος Χατζηαναστασίου και  Σάββας Εμφιετζής, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Άννα Σπανδώνη, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Δημητριάδης και πολλοί εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων, συλλόγων και σχολείων.

2 σχόλια:

  1. to oti ta paidia exoun gemisi ψires polles...kai den eiparxei programa kai organosi...kai emeis oi ethelontes na min mporoume na ta paroume spiti mas gia na min mas kolisoun...ti exete na peite???????kai episis an oli oi ethelontes dinane apo ena evro kai pername sprey gia ta kounoupia na bazoume se olla ta paidakia giati ena mikro epathe molinsi kai piga sto farmakio na paro alifi na to balo....episis ta domatia ton paidion einai se athlia katastasi...oi toixi exoun tosi bromia...pos koimounte ta kahmena....prepi na perimenoume avto to espa to ligotero 6 mines gia na taxtopoihthoun.....esis ta dika sas paidia tha ta afinate 6 mines etsi!!!!!!!!!!!! eleos...........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει εσείς οι εθελοντές που τα γνωρίζετε όλα αυτά να τα πείτε στους αρμόδιους (διοίκηση, δήμο παριφέρεια. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα προβάλουμε ζητώντας λύσεις. Και θα το κάνουμε.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή