Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.


   Άκρως επιτυχημένη ήταν τελικά η προσπάθεια των Κανταδόρων της Καβάλας, οι οποίοι απέδειξαν πως εκτός ίσως από καλή φωνή, έχουν κι άλλες ευαισθησίες. Εδώ και 10 μέρες σε συνεργασία με τον σύλλογο Καταδρομέων Καβάλας, συγκέντρωσαν στο γραφείο των Καταδρομέων στην Καλαμίτσα διάφορα ρούχα και παιχνίδια για ανθρώπους που τα έχουν απόλυτη ανάγκη. Όλα αυτά με την βοήθεια αυτοκινήτου του δήμου Καβάλας μεταφέρθηκαν στο κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου και θα διανεμηθούν από εκεί.   

   Την απόλυτη ικανοποίησή τους εξέφρασαν ο Κώστας Λιούμπας από τους Κανταδόρους και ο Γιώργος Ζαφειρίου από τους Καταδρομείς, που συνόδεψαν το αυτοκίνητο του δήμου. «Οι Κανταδόροι της Καβάλας αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε όπως μπορούμε στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνούν πολλοί συμπολίτες μας, τόνισε ο κ. Λιούμπας. Έτσι ξεκινήσαμε να συγκεντρώσουμε ρούχα, παιχνίδια και οτιδήποτε άλλο περισσεύει από όλους μας, ώστε να δώσουμε ανάσες σε κάποιους που πραγματικά έχουν ανάγκη». Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του κ. Ζαφειρίου. «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου, σημείωσε. Συγκεντρώσαμε πάνω από 50 μεγάλες σακούλες με ρούχα και παιχνίδια, τα οποία μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Καβάλας πιστεύουμε πως θα βρουν την θέση τους». Κοντά στην προσπάθεια των Κανταδόρων ήταν για πολλοστή φορά και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Ανέστης Δημητριάδης που βοήθησε τα μέγιστα.

   Μάλιστα οι Κανταδόροι της Καβάλας δεν σταματούν εκεί. Ξεκίνησαν ήδη να συγκεντρώνουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ατομικής καθαριότητας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια) μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, το βράδυ της οποίας θα κάνουν καντάδα στην περιοχή των Πεντακοσίων. «Καλούμε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην Καντάδα να βρίσκονται στις 9 η ώρα το βράδυ μπροστά στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, τονίζει ο κ. Λιούμπας. Και τους παρακαλούμε να φέρει ο καθένας ότι μπορεί από τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, γάλα, σάλτσα, είδη ατομικής υγιεινής και ότι άλλο μπορούν να σκεφτούν. Όλα όσα μπορέσουμε να μαζέψουμε θα τα συγκεντρώσουμε και θα τα δώσουμε την επόμενη μέρα στην Παιδόπολη Καβάλας, όπου γνωρίζουμε πως υπάρχει ανάγκη. Φυσικά θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες προσπάθειες για άλλα ιδρύματα και φορείς της Καβάλας».

   Την όλη προσπάθεια θα συνδράμουν και πάλι τα μέλη του συλλόγου Καταδρομέων Καβάλας. Θετική ήταν και η πρόεδρος της Παιδόπολης Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία ευχαρίστησε θερμά τους Κανταδόρους για την προσπάθεια που θα κάνουν για το ίδρυμα. Όσοι θέλουν λοιπόν την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα δεν έχουν παρά να φέρουν το κάτι τις τους στον Τίμιο Σταυρό και να ακολουθήσουν τους Κανταδόρους σε μια μελωδική βόλτα στα Πεντακόσια.

2 σχόλια:

  1. Πολλά συγχαρητήρια! Πάλι καλά που υπάρχουν και τέτοιου είδους κινήσεις για να θυμόμαστε κάπου κάπου τί θα πει αλληλεγγύη. Μπράβο στους δυο συλλόγους.
    Όσο για τους δημοτικούς συμβούλους, προφανώς και τέτοιου είδους ενέργειες επιβάλλονται από μέρους τους. Γι’ αυτό άλλωστε δεν εκλέχτηκαν; Για να βοηθούν τον κόσμο; Αλήθεια, ο κος Δημητριάδης, θα βοηθούσε τα μέγιστα αν δεν ήξερε πως, για πολλοστή φορά, θα τον έβγαζαν φωτογραφίες ή ότι θα αναφέρονταν το όνομά του στα ρεπορτάζ και στις εφημερίδες; Εντάξει. Είναι πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ (όπως λέει και το ρεπορτάζ) αλλά όλα πια για το θεαθήναι; Αν όντως θέλουν βοηθήσουν τον κόσμο, μπορούν να το κάνουν και χωρίς κάμερες. Αλλά τα ξέρουμε πώς είναι αυτά! Τώρα θα τα μάθουμε;
    Και πάλι μπράβο σε κανταδόρους και καταδρομείς! Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Αυτοί και ο κόσμος που έχει ανάγκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ! ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.....Ο Κος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ (ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Ο ΑΝΕΣΤΗΣ Ο ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΣ)ΕΦΕΡΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΛΟΓΩ ΑΝΗΛΕΙΜΕΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ. ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ "ΤΡΑΒΗΞΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΔΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΟΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ Κου ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ,ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΩΝ ΚΑΝΤΑΔΟΡΩΝ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο "ΑΝΩΝΥΜΟΣ" ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΠΡΟΕΒΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΑΓΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ "ΚΑΤΙ" ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ :"ΟΥΚ ΕΑ ΜΕ ΚΑΘΕΥΔΕΙΝ ΤΟ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΝ" 'Η "ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ".
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή