Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΤΗΝ 1η REGATTA ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο Ν.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ.



   Τον πρώτο ιστιοπλοϊκό αγώνα στο Θρακικό Πέλαγος ξεκίνησε να οργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας (ΝΟΚ). Πρόκειται για την 1η REGATTA Θρακικού πελάγους που θα πάρει εκκίνηση από την Θάσο στις 5 Σεπτεμβρίου και θα τερματίσει στις 8 του ιδίου μήνα. Ενδιάμεσοι σταθμοί θα είναι η Σαμοθράκη και η Λήμνος όπου θα γίνουν διανυκτερεύσεις και ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στην Θάσο. 

   Για την REGATA Θρακικού πελάγους μας μίλησε ο έφορος ιστιοπλοΐας του ΝΟΚ Γιώργος Περιφεράκης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του Στούντιο7. «Περιμένοντας την REGATTA Αιγαίου πελάγους να περάσει από τα μέρη μας, αποφασίσαμε να οργανώσουμε κι εμείς έναν αγώνα στην περιοχή μας, τόνισε ο κ. Περιφεράκης. Λείπει ένας αγώνας ανοιχτού πελάγους που θα ζωντανέψει τα νησιά μας. στόχος μας είναι να καθιερωθεί αυτός ο αγώνας και να εντάξουμε σ’ αυτό και τα νησιά της Τουρκίας Ίμβρο και Τένεδο. 


  Ήδη ξεκίνησαν να ζητούν συμμετοχές από την Βουλγαρία μια και οι Βούλγαροι μαθαίνουν στο ΝΟΚ ιστιοπλοΐα. Στην REGATTA Θρακικού πελάγους θα μετάσχουν και σκάφη του ιστιοπλοϊκού ομίλου Παγγαίου ενώ το τελικό πρόγραμμα θα δημοσιευτεί τις αμέσως επόμενες μέρες, οπότε και θα ξεκινήσουν οι εγγραφές για επίσημη πια συμμετοχή». 

   Ο αγώνας αυτός εγγράφηκε ήδη στο επίσημο καλεντάρι του ΝΟΚ για το 2013 αλλά και στο επίσημο πανελλήνιο καλεντάρι. «Πιστεύουμε πως θα έχουμε τουλάχιστον 20 σκάφη στην πρώτη μας αυτή προσπάθεια. Υπάρχει εθελοντική βοήθεια αλλά ζητούμε και από όλους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Διαβεβαίωση για βοήθεια έχουμε ήδη από τους δήμους Σαμοθράκης και Λήμνου οι οποίοι δέχτηκαν με χαρά αυτό τον αγώνα. Ας μη ξεχνάμε πως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος γίνετε ένας αγώνας με εκκίνηση από τα Λιμενάρια και τερματισμό στη Λήμνο όπου τα δυο τελευταία χρόνια μας υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό» σημείωσε ο κ. Περιφεράκης. 

   Τέλος να σημειώσουμε πως αυτό το Σαββατοκύριακο τελειώνει το κύπελλο άνοιξης με τον γύρο της Θάσου. Εκτός από τον αγώνα της Λήμνου και την REGATTA Θρακικού πελάγους στο τέλος του Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το κύπελλο Φθινοπώρου που περιλαμβάνει αγώνες πλησίον των ακτών της Καβάλας όπου θα έχουν οι Καβαλιώτες την δυνατότητα να δουν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη από κοντά με φουσκωμένα τα πανιά τους.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου