Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ο "1ος ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΒΕΣΠΑ" ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.



   Πλημμύρησαν οι κεντρικοί δρόμοι της Καβάλας  από βέσπες χθες Τρίτη 28 Μαίου το πρωί, που επισκέφτηκαν την Καβάλα στο πλαίσιο του 1ου Γύρου της Ελλάδας που οργάνωσε το «Vespa Forum Hellas». Τους ''ταξιδευτές'' που έφθασαν στην Καβάλα μετά από διανυκτέρευση που πραγματοποίησαν στην Δράμα, υποδέχθηκαν Καβαλιώτες  φίλοι της βέσπας, μέλη του «Vespa Kavala Club» και μαζί τους έκαναν τον γύρο της πόλης σταματώντας στις Καμάρες, αλλά και στην παραλία όπου απόλυσαν το ν καφέ τους, λίγο πριν ξεκινήσουν για Θεσσαλονίκη. 

   Έντεκα ημέρες - ξεκίνησαν 21 Μάιου και θα τερματίσουν στην Αθήνα στις 31 Μαΐου - διανύοντας συνολικά 2.100 χιλιόμετρα, δώδεκα θαρραλέοι οδηγοί με τις βέσπες τους, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να γυρίσουν την Ελλάδα από άκρη σ' άκρη. Με σύνθημά τους «Όλη η Ελλάδα ένας δρόμος» και έμβλημα «ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΖΩΗ – ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΓΑΠΩ ΤΗ VESPA», ξεκίνησαν με σκοπό να γνωριστούν με «ομοϊδεάτες» τους στις πόλεις που θα επισκεφτούν. Ο μαραθώνιος αυτός έχει και έναν άλλο σκοπό: Θέλουν να αποδείξουν ότι «δεν σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν», μια και οι περισσότερες από τις «Ιταλίδες καλλονές» ξεπερνούν σε ηλικία τα τριάντα χρόνια. 

   Μιλώντας με τους εμπνευστές της ιδέας από το Vespa Forum Hellas, τον Βασίλη Γεωργάτο, μας εξήγησε πως η αρχική ιδέα έπεσε στο τραπέζι πέρσι το καλοκαίρι, από το επίσης μέλος του Vespa Forum τον Τάκη Ζώτο. «Την ιδέα αυτή τη διαδώσαμε μέσω της διαδικτυακής σελίδας του Forum, είδαμε ότι υπήρχε ενδιαφέρον και έτσι βρισκόμαστε στην πραγματοποίηση του 1ου Γύρου Ελλάδας με Vespa, σημείωσαν σε δηλώσεις τους οι κκ Γεωργάτος και Ζώτος. Από την Αθήνα ξεκινήσαμε 12 βέσπες, ενώ από κάθε πόλη που περνάμε προστίθενται και άλλοι φίλοι για να ταξιδέψουν μαζί μας, είτε σε ολόκληρη τη διαδρομή είτε σε κάποιο κομμάτι της. Έχουμε επιλέξει να περάσουμε από πόλεις της Ελλάδας οι οποίες έχουν κάποιο Club της Βέσπας. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η βέσπα είναι τρόπος ζωής για μας»

   Τέλος να σημειώσουμε πως ο γύρος της Ελλάδας με βέσπα ξεκίνησε από την Αθήνα, μετέβη με πλοίο σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά και Κίσσαμο, με πλοίο επέστρεψαν στον Πειραιά, έκαναν τον γύρο της Πελοποννήσου περνώντας από Καλαμάτα, Πάτρα και κάνοντας στάσεις σε Αμφιλοχία, Γιάννενα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα χθες βρέθηκαν στην Καβάλα. 


Από εδώ πήγαν στη Θεσσαλονίκη όπου διανυκτέρευσαν και σήμερα Τετάρτη ξεκινούν για Πλάκα Λιτοχώρου, Λάρισα, Τρίκαλα, ξανά Λάρισα, Βόλο, Γλύφα, Αγιόκαμπο, Αιδηψό, Λίμνη, Χαλκίδα για να τερματίσουν στην Αθήνα -μπροστά στο Καλλιμάρμαρο, στις 31 του μήνα. Και όπως μας διαβεβαίωσαν φεύγοντας θα προσπαθήσουν να καθιερώσουν τον Γύρο της Ελλάδας και να τον κάνουν θεσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου