Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟΝ 5ο ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.



   «ΒΓΕΣ ΝΙΚΗΤΗΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ» ήταν το μήνυμα που έγραφαν χθες Κυριακή 2 Ιουνίου το πρωί, τα μπλουζάκια αθλητών και διοργανωτών από τον «5ο Γρηγοριανό αγώνα δρόμου», που διοργάνωσε ο Σύλλογος οικογένειας του Θεραπευτικού Προγράμματος «Κιβωτός» του ΚΕΘΕΑ και το οποίο μήνυμα προσπάθησαν να περάσουν στον κόσμο. Και μπορεί η βροχή που έπεφτε να ήταν δυνατή, όμως αυτό κανέναν δεν πτόησε και ο Γρηγοριανός δρόμος πραγματοποιήθηκε κανονικά. Στόχος της ιδιαίτερης αυτής εκδήλωσης που είχε χορηγούς επικοινωνίας την εφημερίδα «Η ΕΒΔΟΜΗ» και το «Στούντιο 7», ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της Καβαλιώτικης κοινωνίας στο θέμα των ναρκωτικών, που γίνεται ολοένα και πιο έντονο. 


   08.00 η ώρα λοιπόν το πρωί της Κυριακής στη Νέα Καρβάλη όλα ήταν έτοιμα. Οι δρομείς μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στη Νέα Καρβάλη και με τα μπλουζάκια και κάποιοι με τα αδιάβροχά τους, περίμεναν τον αφέτη να δώσει την εκκίνηση για τα 11 χιλιόμετρα από τον Άγιο Γρηγόριο μέχρι την κεντρική πλατεία της Καβάλας. Λίγο νωρίτερα οι άνθρωποι του ΚΕΘΕΑ και των χορηγών, εξήγησαν τους λόγους του εγχειρήματος αυτού και ευχήθηκαν στους αθλητές καλή επιτυχία, μιλώντας για αγώνα δρόμου και ταυτόχρονα αγώνα ζωής. 
 


   Με το ρολόι του Αγίου Γρηγορίου να χτυπάει 8 ακριβώς, δόθηκε η εκκίνηση. 61 αθλητές και 5 αθλήτριες, αριθμός ρεκόρ για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, ξεκίνησαν τον αγώνα από τη Νέα Καρβάλη μέσω της παλαιάς εθνικής οδού και περνώντας από την Άσπρη Άμμο, το Στάδιο Ανθή Καραγιάννη, την Ερυθρού Σταυρού και τις Καμάρες, τερμάτισαν στην Κεντρική Πλατεία της Καβάλας. Σε δυο σημεία της διαδρομής υπήρχαν άνθρωποι του συλλόγου, που έδιναν νερό και χυμούς στους δρομείς, ενώ άνδρες και γυναίκες της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας, ρύθμιζαν την κίνηση και βοηθούσαν τους αθλητές, μια και ο αγώνας όπως είπαμε γινόταν στο παλιό εθνικό δίκτυο, με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων να γίνετε κανονικά. Την υγειονομική κάλυψη του αγώνα είχαν οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι βρισκόταν σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.
    
   Και πολύ γρήγορα, 38 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό εκκίνησης του αφέτη, ο Δημήτρης Τζεφαλής από την Δράμα, έκοψε το νήμα του τερματισμού στην κεντρική πλατεία τρία δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από πέρσι. Ακολούθησαν στην δεύτερη θέση ο Δημήτρης Βογιατζής με 28.50, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Ιωσηφίδης με χρόνο 39.20. 


   Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Τζούλια Μονακό με χρόνο 52.35, δεύτερη η Αθανασία Χριστοφορίδου με 54.40 και τρίτη η Μαρία Ρίστου με 58.30. Στους 3 πρώτους νικητές και νικήτριες απονεμήθηκαν μετάλλια, στον πρώτο άνδρα και στην πρώτη γυναίκα δόθηκαν κύπελλα, ενώ όλοι οι δρομείς καταχειροκροτήθηκαν και πήραν διπλώματα συμμετοχής. 


Τις απονομές έκαναν τα μέλη του Δ/Σ του συλλόγου, μια και κανένας επίσημος δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως αρκετοί αθλητές μετά την Γρηγοριανό δρόμο συμμετείχαν και στον 4ο ορεινό αγώνα «Ο Δρόμος του Νερού» που οργανώθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ Wood Water Wild της Παλιάς Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου