Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΠΥΞΙΔΑ" ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ. ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.



  Μπορεί εδώ στην Ελλάδα οι Έλληνες να μην αναφερόμαστε με τόσο καλά λόγια για τους Γερμανούς, όμως οι Έλληνες που ζουν στην Γερμανία προσπαθούν να διαφημίσουν την Ελληνικότητα και τα Ελληνικά προϊόντα  στους Γερμανούς. Έτσι συχνά πυκνά στη Γερμανία κυκλοφορούν διάφορα διαφημιστικά φυλλάδια και έντυπα, με τους Έλληνες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία. Έτσι και στη Νυρεμβέργη, την μεγάλη μας «αδελφή», κυκλοφόρησε εν όψει των εορτών ένα τέτοιο διαφημιστικό έντυπο, που προβάλλει τις Ελληνικές εταιρείες, όπως μας μεταφέρει σχετικά από την πρωτεύουσα της Φραγκονίας ο πρόεδρος του συλλόγου "ΦΙΛΟΣ" Σωτήρης Ξώγνος. 
 
   Πρόκειται λοιπόν για έναν πολύχρωμο οδηγό με την επωνυμία «Πυξίδα ελληνικών επιχειρήσεων, επαγγελματικός οδηγός Νυρεμβέργης και περιχώρων» με 150 σελίδες, όπου υπάρχουν πολλά Ελληνικά καταστήματα και επιχειρήσεις, οι οποίοι πλήρωσαν για να προβληθούν σε ένα έντυπο που διανέμεται δωρεάν σε όλη την περιοχή της Νυρεμβέργης. Μέσα στις σελίδες του μπορεί κάποιος να βρεί όλο το φάσμα των εμπορικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων των Ελλήνων της Φρανκωνίας. Υπάρχουν επίσης στην μέση του καταλόγου καταχωρήσεις με τα τηλέφωνα εκκλησιαστικών ενοριών, υπηρεσιών, συλλόγων, Κοινοτήτων και άλλων Ελληνικών φορέων της Νυρεμβέργης. 

   Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η εταιρεία εισαγωγών - εξαγωγών Πρεβέντης (Preventis Import & Export GmbH), με την έξυπνη διαφήμισή της. "Από το 1979 για σας. Σημαίνει 33 χρόνια εμπειρίας στο χονδρεμπόριο. Τις τελευταίες 1.716 βδομάδες έχουμε μεταφέρει πάνω από 2.141.568 τόνους ελληνικών εδεσμάτων, θαλασσινών, ιχθυερών, κρεατικών, γαλακτοκομικών μεζέδων σαλάτες ποτά και μη βρώσιμα σε όλη την Ευρώπη στους πελάτες μας και έχουμε διανύσει την απόσταση Νυρεμβέργη - Θεσσαλονίκη παραπάνω από 12.586.800 χιλιόμετρα. Καί όπως τις προηγούμενες 12.045 μέρες σας συμβουλεύουμε και σας  εξυπηρετούμε ευχάριστα σαν αξιόπιστος εταίρος». Μάλιστα η συγκεκριμένη εταιρεία έχει συνεργαστεί με τον σύλλογο "ΦΙΛΟΣ" και τον δήμο Καβάλας μεταφέροντας δωρεάν προιόντα για την συμμετοχή της Καβάλας στην έκθεση FREIZET της Νυρεμβέργης.


   Στο ίδιο φυλλάδιο υπάρχει και η εταιρεία Bolossis που έχει ήδη 40 χρόνια δραστηριοτήτων στο ίδιο τομέα και σίγουρα άλλες 25 με 30 παρόμοιες εταιρείες στον γερμανόφωνο χώρο με ανάλογες επιδόσεις. «Οι εταιρείες αυτές μεταφέρουν κάθε βδομάδα ελληνικά προϊόντα που έχουν μπεί πιά στο γερμανικό ράφι, προϊόντα που έχει επιβάλλει ο Έλληνας μετανάστης κατά πρώτο, κύρια όμως ο Έλληνας εστιάτορας και ο Γερμανός τουρίστας που στις σκοτεινές μέρες του χειμώνα αγοράζει το ουζάκι, τα ντολμαδάκια ή το τζατζίκι και τις Παρασκευές και Σάββατα επισκέπτεται πατροπαράδοτα το ελληνικό εστιατόριο στην γειτονιά του, σημειώνει σε επιστολή του για το θέμα ο κ. Ξώγνος. Εκεί είναι το μυστικό, δεν του πουλάς το ντολμαδάκι, αλλά ήλιο, αναμνήσεις φιλοξενία. Δεν είναι καθόλου παράδοξο ότι το 70% της κατανάλωσης ούζου παγκόσμια γίνεται εδώ στην Γερμανία. Ο Έλληνας εστιάτορας εξάλλου ήταν αυτός που επέβαλλε το κέρασμα του καλωσορίσματος στο μαγαζί εδώ και 50 χρόνια, πράγμα πρωτάκουστο για τότε και σήμερα ακόμα υπάρχει».

   Και ο πρόεδρος του συλλόγου "ΦΙΛΟΣ" συνεχίζει. «Δεν είναι επίσης παράδοξο το ότι ο Αυστριακός Blauel πιστεύοντας ακράδαντα στην ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής γής, ανέστησε ξεχασμένους ελαιώνες και ελαιοτριβεία στην Μάνη και είναι σήμερα ο νούμερο ένα Έλληνας εξαγωγέας βιολογικού λαδιού, ούτε τυχαίο ότι η εταιρεία Vita verde πουλάει σε επιλεγμένα καταστήματα λάδι Θάσου για 9,95 € το μισόλιτρο και θρούμπα Θάσου 5 € τα 200 γραμμάρια», σημειώνει ο κ. Ξώγνος. Όπως φαίνεται δυνατότητες και ευκαιρίες υπάρχουν. Μια δυναμική εξωστρέφεια και έξυπνο μάρκετινγκ χρειάζεται, ώστε τα Ελληνικά προϊόντα να μπουν και να παραμείνουν στις μεγάλες αγορές. Μπορούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου