Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ.


  
 
   Με θύμησες από τα παλιά υποδέχτηκαν την περασμένη Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας (ΦΟΚ) τη νέα καλοκαιρινή περίοδο. Με πρωτοβουλία του διοικητικού του συμβουλίου αποφάσισαν με την συμπλήρωση 10 χρόνων από την ολοκλήρωση και λειτουργία του ιερού ναού δίπλα στο εντευκτήριο που είναι αφιερωμένος στις Αγίες Σοφία, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη να οργανώσουν μια όμορφη εκδήλωση. 

Είχαν προηγηθεί δυο δραματικά γεγονότα οι φωτιές που είχαν καταστρέψει το ξύλινο εντευκτήριο του ομίλου το 2001 και το 2002. Ο ιερός ναός κατασκευάστηκε το 2003 και είχε εγκαινιαστεί από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη ΦΝΘ κκ Προκόπιο. Όλα αυτά ήρθαν στις μνήμες των παρευρισκομένων κατά την διάρκεια ομιλίας του προέδρου Μπάμπη Χαϊνά. 

Στη συνέχεια τιμήθηκαν 40 μέλη του ομίλου, που έχουνε διαρκή συμμετοχή είκοσι και πλέον ετών, όπως τον αείμνηστο πρώτο πρόεδρο του ΦΟΚ Παράσχο Κουφογιάννη,  τον δεύτερο πρόεδρο Παναγιώτη Λαζίδη και τους μετέπειτα προέδρους Μιχάλη Τουραμανίδη, Σταύρο Υφαντίδη και Σοφία Παλαιολόγου. 


Επίσης τίμησαν τον κ. Προκόπιο, που είναι μέλος του Φυσιολατρικού Ομίλου από το 1985, αλλά και τον Μιχάλη  Συρόπουλο που αν και αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, με τη συνοδεία της κόρης του συμμετέχει σε κάθε δραστηριότητα του Ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου