Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.



   Σημαντική καθυστέρηση από την διεύθυνση συγκοινωνιών και μεταφορών, σημειώνεται στην έκδοση των διπλωμάτων οδήγησης, όπως καταγγέλουν  πολλοί Καβαλιώτες. Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από τον Ιανουάριο του 2013 οπότε και άρχισε να ισχύει ο νέος νόμος για την απόκτηση διπλωμάτων οδήγησης, για την δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών ο προγραμματισμός πρέπει να γίνεται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία που προσκομίζεται το σχετικό δελτίο. 

   Όμως δυστυχώς ενώ τις πρώτες μέρες το χρονοδιάγραμμα αυτό τηρήθηκε, σήμερα η καθυστέρηση έχει φτάσει τους δυο μήνες, όπως παραδέχτηκαν τόσο ο πρόεδρος των εκπαιδευτών οδηγών αυτοκινήτων Γιώργος Λυμπεράκης, όσο και ο διευθυντής της διεύθυνσης συγκοινωνιών Καβάλας Μάρκος Ρίζος. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των υποψηφίων οδηγών που καθυστερούν να πάρουν το δίπλωμα τους, με συνέπεια πολλοί να οδηγούν παράνομα, αφού η τροχαία δεν μπορεί μόνο με την βεβαίωση ότι πέρασε τις εξετάσεις να αναγνωρίσει ποιας κατηγορίας είναι το δίπλωμα. Όμως οδηγούν και  ανασφάλιστοι, μια και με την βεβαίωση μόνο δεν μπορεί ο συγκεκριμένος οδηγός να ασφαλιστεί. Χώρια την καθυστέρηση όσων χρειάζονται το δίπλωμα οδήγησης για να εργαστούν. 

   Το πρόβλημα έχει αντίκτυπο και στους ίδιους τους εκπαιδευτές, μια και δεν μπορούν να ολοκληρώσουν το έργο τους, άρα και δεν  μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους. Για τα αίτια της  καθυστέρησης αυτής απευθυνθήκαμε στον κ. Ρίζο της διεύθυνσης συγκοινωνιών, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού κι έτσι υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Σήμερα για το θέμα αυτό θα γίνει μια σύσκεψη με τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας και θα ζητηθούν υπάλληλοι να ενισχύσουν την υπηρεσία. «Αυτή την στιγμή μαζί με το ΚΤΕΟ υπάρχουν 21 υπάλληλοιστην διεύθυνση συγκοινωνιών, οι οποίοι όμως δεν επαρκούν για όλες τις υποθέσεις, σημείωσε ο κ. Ρίζος. Εμείς κάνουμε ότι είναι δυνατόν και ευελπιστούμε γρήγορα να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα». 

   Καθυστέρηση υπάρχει και στην υπηρεσιακή αλληλογραφία, ιδιαίτερα για κάποιον που έχει δίπλωμα οδήγησης μοτοποδηλάτου και θέλει να το επεκτείνει και να βγάλει δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου. Εδώ εμπλέκεται η αστυνομία και πρέπει η διακίνηση των εγγράφων να γίνει υπηρεσιακά, οπότε υπάρχει καθυστέρηση. Υπάρχουν βέβαια σκέψεις όλα αυτά να γίνονται πλέον μέσω διαδικτύου, όμως από την σκέψη μέχρι την εφαρμογή απέχουμε ακόμη αρκετά. 

   Τέλος ο κ. Ρίζος διαβεβαίωσε πως σύμφωνα με τα στατιστικά της υπηρεσίας, έχουν ελαττωθεί σε μεγάλο βαθμό οι υποψήφιοι για  διπλώματα οδήγησης. «Τα τελευταία δυο χρόνια παρατηρείται μια σημαντική μείωση στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης. Αιτία είναι όπως φαίνεται η αύξηση του κόστους ενός διπλώματος. Η μείωση φαίνεται ακόμη και από την αγορά καινούργιων αυτοκινήτων» , σημείωσε κλείνοντας την επικοινωνία ο κ. Ρίζος. Την μείωση αυτή των διπλωμάτων επιβεβαίωσε και ο κ. Λυμπεράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου