Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗ "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.



   Τα τρόφιμα και τα άλλα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσαν τα μέλη και οι φίλοι της δημοτικής παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» παρέδωσαν χθες Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου το πρωί, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Καβάλας. Τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως ρύζι, μακαρόνια, ζάχαρη, γάλα, λάδι και άλλα βρήκαν την θέση τους στα μισοάδεια ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

   Στην παράδοση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης Άρης Βέρος ο οποίος τόνισε πως σε παλιότερη επίσκεψή του στο Κοινωνικό παντοπωλείο βλέποντας άδεια τα ράφια του αποφασίστηκε να κάνουν όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια. «Κάποια από τα τρόφιμα αυτά τα αγοράσαμε από καταστήματα της περιοχής μας, ενώ κάποια άλλα τα έφεραν μέλη και φίλοι της παράταξής μας. Σήμερα παραδίδουμε αυτά τα τρόφιμα, πιστεύοντας πως ο δήμος Καβάλας θα πρέπει να εντείνει αυτή του την προσπάθεια για ανακούφιση των συνανθρώπων μας που καθημερινά δυστυχώς πολλαπλασιάζονται. Εμείς στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και καλούμε όλους όσους μπορούν επαγγελματίες ή ιδιώτες να βοηθήσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Βέρος. 

   Πάντως στην χθεσινή μας επίσκεψη παρατηρήσαμε αρκετές ελλείψεις στα ράφια του κοινωνικού παντοπωλείου. Σύμφωνα με την υπεύθυνη Λίνα Ασλανίδου, ακόμη υπάρχει η λίστα με τους παλιούς δικαιούχους και γίνετε η αξιολόγηση των νέων. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο αριθμός των δικαιούχων σχεδόν θα διπλασιαστεί. Από τους 320 που υπάρχουν σήμερα φαίνεται πως θα ξεπεράσουν τους 600. «Τις πρώτες μέρες του Μαρτίου θα μας έρθει η καινούργια λίστα και θα δούμε πως θα μπορέσουμε να τους διαχειριστούμε. Παρακαλούμε πάντως όλους όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν το κοινωνικό Παντοπωλείου. Σήμερα θα δημοσιευτεί και ο σχετικός διαγωνισμός για την αγορά τροφίμων με πρώτη δόση 50.000 ευρώ και όλοι ελπίζουμε να συμμετάσχουν οι επιχειρήσεις, μια κι εδώ υπάρχει πρόβλημα. Δεν έχουμε συμμετοχές στους διαγωνισμούς αυτούς».

   Εκτός από τρόφιμα πάντως το κοινωνικό παντοπωλείο δέχεται και άλλα πράγματα όπως ρούχα παιχνίδια και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ έχει ξεκινήσει να δέχεται και βιβλία τα οποία θα δανείζει σε δικαιούχους. Οι ανάγκες αυξάνονται όσο βαθαίνει η κρίση, πράγμα που δείχνει ο διπλασιασμός των δικαιούχων. Ήταν ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο του δήμου που μεγαλώνει και δεν ξέρουμε αν οι άνθρωποί του είναι έτοιμοι να το διαχειριστούν. Ο χρόνος θα δείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου