Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ... ΚΟΥΠΙΑ ΗΡΘΕ Ο "ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ" ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.



   Για ακόμη μια φορά με πολλά παράπονα ήρθαν οι επιβάτες του πλοίου Ταξιάρχης από την Λήμνο. Αυτή την φορά πραγματοποίησε το ταξίδι των 63 μιλίων στον… υπερατλαντικό χρόνο των 6 ωρών! Με το δίκιο τους οι επιβάτες έβγαιναν αγανακτισμένοι και σκασμένοι από το πλοίο λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Αλλά όπως μάθαμε και από κάποιους που είχαν την ατυχία να επιβιβαστούν από την Μυτιλήνη, κόντεψαν να κλείσουν 24ωρο. 

   Πιο συγκεκριμένα ο Ταξιάρχης απέπλευσε στις 8.30 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου από τη Μυτιλήνη και έφτασε στην Λήμνο 11 ώρες αργότερα. Συνήθως αυτό το ταξίδι γίνετε σε 8-9 ώρες. Από τη Λήμνο αναχώρησε στις 09.15 το πρωί της Κυριακής και στην Καβάλα οι επιβάτες κατέβηκαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Σύμφωνα με όσα μας μετέφερε επιβάτης που είχε αυτή την ατυχία, ο καιρός ήταν καλός αλλά όπως φαίνεται για οικονομία καυσίμων το πλοίο ερχόταν σημειωτόν. «Αφού λέγαμε μέσα στο πλοίο πως αν κάποιος έπεφτε και κολυμπούσε θα πήγαινε πιο γρήγορα. Ρωτήσαμε το πλήρωμα μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά μας διαβεβαίωσαν πως όλα είναι καλά. Και αναρωτιόμαστε, δεν θα έπρεπε το λιμεναρχείο να ρωτήσει γιατί άργησε τόσο πολύ το πλοίο» μας είπε ένας από τους άτυχους επιβάτες.

   Βέβαια όπως είδαμε το πλοίο ήταν πολύ φορτωμένο, τόσο που θύμισε καλοκαιρινούς μήνες, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει ενδιαφέρον στην γραμμή και πρέπει να σκεφτούν για αναβάθμισή της. Δεκάδες φορτηγά και επιβατικά οχήματα αποβιβάστηκαν στην Καβάλα ερχόμενα από Μυτιλήνη και Λήμνο, ενώ και αρκετά φορτώθηκαν για τα δυο νησιά. Όπως φαίνεται η κατάσταση από την 8ήμερη απεργία των ναυτεργατών ακόμη δεν ομαλοποιήθηκε. Τελικά ο Ταξιάρχης απέπλευσε από την Καβάλα στις 7 το απόγευμα και ας ελπίσουμε σε επόμενα ταξίδια του να μη βάζουν τους επιβάτες για οικονομία να… κωπηλατούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου