Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.



   Μια ζεστή και συνάμα οικογενειακή εκδήλωση, στην οποία είναι αλήθεια θα περιμέναμε περισσότερο κόσμο, οργάνωσε ο δήμος Καβάλας προς τιμή των ανθρώπων που υπηρέτησαν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Βέβαια υπήρξαν και αναφορές σε παλιότερες περιόδους, μια και η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης.

   Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, σημειώνοντας πως πρέπει να δοθεί περισσότερη φωνή στους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη. Στην συνέχεια ο διευθυντής του δήμου Καβάλας Νίκος Καραπιπερίδης έδωσε τον λόγο στα τιμώμενα πρόσωπα. Στο πρόσωπο του Νίκου Καϊρέτη τιμήθηκαν όλοι οι προ της δικτατορίας δημοτικοί σύμβουλοι. Ο κ. Καϊρέτης μάλιστα θυμήθηκε μια έντονη περιπέτεια που πέρασε δημοτικός σύμβουλος ων επί δημαρχίας Κώστα Τσολάκη, την πρώτη μέρα που ανέλαβε η Χούντα όταν οδηγήθηκε στα κρατητήρια και στην συνέχεια στην Γυάρο εξορία. Βέβαια μετά την μεταπολίτευση και πάλι εξελέγη δημοτικός σύμβουλος. Τον κ. Καϊρέτη τίμησε

η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Άννα Σπανδώνη.


   Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον επί 30 συνεχόμενα χρόνια και 8 θητείες δημοτικό σύμβουλο, εν ενεργεία και σήμερα αντιδήμαρχο καθαριότητας Τάσο Χατζηαναστασίου. Εκλέγεται συνεχώς από το 1982 όταν εξελέγη για πρώτη φορά με τον αείμνηστο Λευτέρη Αθανασιάδη. Κι αυτός είχε πολλά να θυμηθεί από τις θέσεις οι οποίες του ανατέθηκαν, ενώ εμφανώς συγκινημένος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένειά του για την στήριξη που του παρείχε όλα αυτά τα χρόνια. Την πλακέτα του κ. Χατζηαναστασίου παρέδωσε η πρόεδρος ο κ. Σιμιτσής.
   Στην συνέχεια και στο πρόσωπο του Ανδρέα Καραμπουρνιώτη ο δήμος Καβάλας τίμησε όλους τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων. Όμως ο κ. Καραμπουρνιώτης έλειπε στην Ρουμανία για επαγγελματικούς λόγους και ως εκ τούτου η πλακέτα θα του παραδοθεί μόλις επιστρέψει. 

   Τέλος στο πρόσωπο του Γεωργίου Γκόλνα ο δήμος Καβάλας τίμησε όλους τους πρόεδρους του Δημοτικού Συμβουλίου. Και ο κ. Γκόλνας με 24 χρόνια θητεία εκ των οποίων τα 16 ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, θυμήθηκε κάποιες από τις στιγμές που πέρασε, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει με νόημα πως εκείνα τα χρόνια ήταν τα δημιουργικότερα για τον δήμο Καβάλας, σημειώνοντας πως το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας εκείνη την εποχή ήταν από τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα. Ευχήθηκε δε να μη τραυματιστεί η τοπική αυτοδιοίκηση από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Την πλακέτα του κ. Γκόλνα παρέδωσε ο κ. Σιμιτσής. 

   Τέλος αναμνηστικά διπλώματα δόθηκαν σε όλους όσοι διετέλεσαν δημοτικοί σύμβουλοι από το 1975 μέχρι το 2010, αρκετοί από τους οποίους ήταν παρόντες. Όμως όπως προείπαμε ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε για ακόμη μια φορά σ’ αυτό το κάλεσμα. Η αίθουσα δεν γέμισε, ενώ υπήρξαν εμφανείς απουσίες τόσο από την συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση. Στους παρόντες οι αντιπεριφερειάρχες Αρχέλαος Γρανάς και Γιώργος Γερομάρκος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θεόδωρος Καλλιοντζής, οι Βασίλης Λιόγκας και Δήμος Ζαχαριάδης από την ελάσσονα αντιπολίτευση, ο πρώην υπουργοί Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος και Μιχάλης Τιμοσίδης, εκπρόσωπος του υφυπουργού εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουστής και αρκετοί παλιοί και νυν δημοτικοί σύμβουλοι. 

   Επόμενη εκδήλωση του δήμου στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης την ερχόμενη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Καβάλας, με τον τίτλο «Νοσοκομείου… μνήμες» σε συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο Καβάλας. Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας Νίκος Τσουμπάκης και ο ιστορικός-ερευνητής Κομνηνός Απότας, οι οποίοι μέσα από ντοκουμέντα και σπάνιες φωτογραφίες θα προσπαθήσουν να ψηλαφίσουν την πορεία του νοσηλευτικού ιδρύματος στον χώρο και στον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου