Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ.



   Υπάρχει στην Καλλιράχη Θάσο μια οικογενειακή επιχείρηση η «Αθηνά» που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2007 από την Όλγα και τον Νίκο Τσαρικτσόπουλο, που από το 1997 ασχολούνταν με την παραγωγή βιολογικού ελαιόλαδου και ελιών. Οι άνθρωποι αυτοί προσπάθησαν να επεκταθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μετά από αρκετές προσπάθειες και την συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων, κατάφεραν να εξάγουν τα προϊόντα τους σε αρκετά μέρη του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα τις επόμενες μέρες ο κ. Τσαρικτσόπουλος θα συμμετάσχει σε εκθέσεις τροφίμων στη Μόσχα και στο Ντουμπάι για να προωθήσει τα προϊόντα του.



   Μάλιστα ο κ. Τσαρικτσόπουλος κάνει ανοιχτή προτροπή προς όσους ενδιαφέρονται να προωθήσουν κάποια από τα δικά τους προϊόντα, δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν μαζί του και να του δώσουν κάποιο προωθητικό υλικό. Την ίδια έκκληση έκανε και πέρσι που είχε μάλιστα ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού αυτοί που ενδιαφέρθηκαν έκλεισαν και δουλειές. Την ίδια έκκληση έκανε και προς το επιμελητήριο, αλλά όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά, δεν βρήκε ανταπόκριση. Και φυσικά δεν έχει καμιά άλλη βοήθεια κι έτσι καλύπτει μόνος του όλα τα έξοδα. 
   «Κάνουμε προσπάθειες ώστε τα προϊόντα μας να γίνουν ευρύτερα γνωστά στο καταναλωτικό κοινό ανεξάρτητα συνόρων, σημείωσε σε επικοινωνία μας ο κ. Τσαρικτσόπουλος. Και σκέφτηκα πως αφού θα πάω που θα πάω εγώ στη Μόσχα και στο Ντουμπάι και θα συμμετάσχω με δικό μου περίπτερο στις εκεί εκθέσεις, είμαι ανοιχτός στο να βοηθήσω κάποιους συνάδελφους που θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Μάλιστα επειδή έχω κλείσει κάποιες προγραμματισμένες συναντήσεις, δεν θα μου είναι κόπος να επιδείξω και κάποια προϊόντα συναδέλφων μου, που θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους εκεί. Το ανέφερα και στο Επιμελητήριο για να κάνει σχετική ανακοίνωση, αλλά δεν είδα κάποια ανταπόκριση».     
   Στην συνέχεια ο κ. Τσαρικτσόπουλος αναφέρθηκε στα προϊόντα του. «Μιλάμε για βιολογικές ελιές και βιολογικό λάδι, που πωλούνται συσκευασμένα. Ακολουθούμε τους αυστηρότερους κανόνες ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας. Στόχος μας είναι η δημιουργία προϊόντων με ταυτότητα, που να παρουσιάζουν τον πλούτο της Θασιακής διατροφής», τόνισε κλείνοντας την επικοινωνία μας.
   Εμείς φυσικά απευθυνθήκαμε στο Επιμελητήριο και ρωτήσαμε σχετικά τον αντιπρόεδρο Μάρκο Δέμπα, ο οποίος μας διαβεβαίωσε πως στις εκθέσεις που συμμετέχει το Επιμελητήριο μπορεί ο κάθε επιχειρηματίας να συμμετάσχει στο περίπτερο και μάλιστα δωρεάν. Βέβαια οι συμμετοχές αυτές του Επιμελητηρίου είναι στοχευόμενες στις μεγαλύτερες εκθέσεις του κόσμου, ενώ δεν μπορεί να βοηθάει τον κάθε έναν επιχειρηματία που θέλει να συμμετάσχει σε διαφορετικές εκθέσεις. Και φυσικά κάθε συμμετοχή γίνετε γνωστή μέσω του τύπου, της εφημερίδας και της ιστοσελίδας του επιμελητηρίου.  Όσον αφορά την επαφή που ζήτησε ο κ. Τσαρικτόπουλος αν και ο κ. Δέμπας δεν ήταν ενήμερος, σημείωσε πως το μόνο που μπορεί να κάνει το Επιμελητήριο είναι να δώσει κάποια λίστα με όσους ασχολούνται με σχετικά προϊόντα ώστε να επικοινωνήσει ο ίδιος μαζί τους για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.
   Πάντως το θέμα είναι πως ο κ. Τσαρικτσόπουλος είναι ανοιχτός και όποιος θέλει μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί του στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@bio-olives-athina.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου