Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.



   Κάλιο αργά παρά ποτέ μας έμαθαν οι παλιότεροι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση όπως φαίνεται αργήσαμε πολύ. Στα γυμνάσια Ελευθερούπολης και Κρηνίδων φοιτούν δυο μαθητές με σοβαρά προβλήματα όρασης. Από τις αρχές της σχολικής χρονιάς έγιναν από τα σχολεία αυτά οι σχετικές αιτήσεις, ώστε οι μαθητές αυτοί να έχουν «παράλληλη στήριξη» στα μαθήματά τους, από εξειδικευμένους καθηγητές. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει νομοθεσία βάση της οποίας πρέπει να υπάρχει «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» για την ομαλή  ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον. 

   Οι αιτήσεις όπως είπαμε έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβρη, όμως και παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, οι καθηγητές διορίστηκαν μόλις πριν λίγες ημέρες. Πρόκειται για δυο καθηγητές, έναν φιλόλογο κι έναν μαθηματικό, οι οποίοι εναλλάξ ασχολούνται με τους δυο μαθητές. Σύμφωνα την Φρόσω Διτοπούλου, την μητέρα ενός εκ των παιδιών αυτών του Νικόλα, η δουλειά που κάνουν αυτή οι άνθρωποι είναι άκρως σημαντική για τα παιδιά. Είναι στην κυριολεξία τα μάτια τους και δρομολογούν το παιδί στα μαθήματά του, στην συμμετοχή του στο μάθημα και στις δραστηριότητες του σχολείου. Τα περισσότερα μαθήματα βέβαια γίνονται με ηχογραφήσεις ή με πολύ μεγάλες γραμματοσειρές – η τύφλωση του Νικόλα αγγίζει το 95% - ενώ οι εξετάσεις τους γίνονται προφορικά. 

   Κι επειδή ψάχνοντας βρίσκεις, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας οι συγκεκριμένοι καθηγητές μαζί με άλλους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα κλήθηκαν προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία μεταξύ 14-2-2013 και 18-2-2013. Θα απασχοληθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2012-2013 και θα υπογραφεί σχετική σύμβαση. Ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία
ανάληψης υπηρεσίας και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από την σχολική χρονιά δηλαδή τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές έχασαν πεντέμισι ολόκληρους μήνες.
   Παρ’ όλα αυτά η κ. Διτοπούλου αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει κάποιους ανθρώπους που βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του, ώστε να μπει τελικά το πρόγραμμα αυτό στα σχολεία. Τον διευθυντή ειδικής αγωγής πατέρα Απόστολο Καβαλιώτη, τον περιφερειακό διευθυντή ΑΜΘ Σάββα Μελισσόπουλο, τον βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη, την γυμνασιάρχη του γυμνασίου Ελευθερούπολης Ανθούσα Ευθυμιάδου και όλο το διδακτικό προσωπικό του γυμνασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου