Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟ 2013.



Μέρα γιορτής η χθεσινή για τους εκατοντάδες κυνηγούς που συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο ΛΟΥΣΥ και έκοψαν την καθιερωμένη βασιλόπιτά τους. Μάλιστα χρειάστηκε να ανοίξει και η δεύτερη αίθουσα για να τους χωρέσει όλους. Είχαν λοιπόν κάθε δίκιο να είναι ευχαριστημένοι ο πρόεδρος Κώστας Καλαϊτζίδης και τα μέλη του Δ/Σ από την προσέλευση των μελών του κυνηγετικού συλλόγου Καβάλας. 

   Εκτός από την κοπή της πίτας όμως, τίμησαν και τους  γηραιότερους εν ενεργεία κυνηγούς, μέλη του συλλόγου αλλά και το νεότερο μέλος. Οι τιμηθέντες που είναι όλοι πάνω από 80 χρονών είναι: Στέλιος Παπαντωνίου, Παντελής Λαμπρινίδης, Δημήτρης Καριώτης, Λεωνίδας Αποστολίδης, Στέλιος Καφετζής, Θεόδωρος Χατζηλαζαρίδης Γιώργος Μαρτίδης, Ηρακλής Τσιρπινάκης, Βασίλης Βασίλαρος, Ιωακείμ Κίμτσος και Στέλιος Κόγιος. Όλοι οι τιμηθέντες διαβεβαίωσαν πως την καλή τους υγεία την οφείλουν και στο ότι πηγαίνουν στα βουνά για κυνήγι, ενώ συμβούλεψαν τους νεώτερους συναδέλφους τους να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα και να πυροβολούν με ψυχραιμία και επίγνωση. Ακόμη τιμήθηκε το νεώτερο μέλος του συλλόγου ο 18χρονος Γιώργος Κανάρας.  

   Στην συνέχεια ο κ. Καλαιτζίδης ενημέρωσε τους συναδέλφους του πως στις 24 Φεβρουαρίου θα γίνει στο πυροφυλάκιο του Πλαταμώνα η καθιερωμένη πια γιορτή του κλεισίματος της κυνηγετικής χρονιάς με καλό φαγητό και γλέντι. Εδώ να σημειώσουμε πως η κυνηγετική περίοδος ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου. Ακόμη μέσα στον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του συλλόγου και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου. Ο κυνηγετικός σύλλογος Καβάλας είναι επίσης χορηγός στο τηλεοπτικό σποτ που δημιούργησε ο σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου, δείχνοντας πως οι κυνηγοί είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα υγείας.  

   Παρόντες μεταξύ των άλλων ήταν ακόμη ο πρόεδροι των  κυνηγετικών συλλόγων Δράμας Γιάννης Γεωργιάδης και Δοξάτου Ιορδάνης Χατζηπροδρόμου, με τους οποίους συλλόγους υπάρχει μια αγαστή συνεργασία, όπως σημείωσε ο κ. Καλαϊτζίδης. Μάλιστα όλοι μαζί έχουν ενοικιάσει ένα χώρο βοσκής στη Φτελιά για να εκπαιδεύουν τους σκύλους τους, ενώ οι τρεις αυτοί σύλλογοι μέσα στο Μάρτη θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα απελευθέρωσης  πεδινής πέρδικας στην περιοχή εκείνη.  Τέλος να σημειώσουμε πως το φλουρί αντιπροσώπευε μια εικόνα του Αγίου Ευσταθίου, που είναι ο προστάτης των κυνηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου