Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ



   Η λέξεις βροχή και νερό… παίζουν πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας. Ειδικότερα χθες σχεδόν όλη μέρα με αυτά τα καιρικά φαινόμενα είχαμε να κάνουμε. Η έντονη βροχόπτωση που συνοδεύτηκε με χαλάζι σημάδεψε το ξεκίνημα της χθεσινής ημέρας. Οι ουρανοί άνοιξαν και εκατοντάδες τόνοι νερού έπεσαν στους δρόμους της Καβάλας δυσκολεύοντας τους κατοίκους της, που εκείνη την ώρα ομαδικά εξορμούσαν στις δουλειές τους. 

   Το επικλινές της πόλης βοήθησε ώστε πολλοί δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια δυσκολεύοντας τα αυτοκίνητα να κινούνται. Οι εξάρσεις της βροχής δημιούργησαν πολλές φορές μικρά ρυάκια και καταρράκτες σε δρόμους στις περισσότερες συνοικίες. Από τα φύλλα των δέντρων πολλά φρεάτια όμβριων δεν μπορούσαν να απορροφήσουν όλο τον όγκο του νερού με αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν και από την πίεση του νερού να πετάξουν τα καπάκια τους.  

   Ευτυχώς σύμφωνα με τις υπηρεσίες δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Όπως μας ενημέρωσε σχετικά ο Γιώργος Παπαθεμιστικλέους από την πολιτική προστασία, έπεσε πολύ νερό σε όλο το νομό χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η βροχόπτωση εκίνησε από τα δυτικά του νομού, όπου προκάλεσε κάποια μικρά προβλήματα σε Πέραμο και Νέα Ηρακλείτσα. Από εκεί και μετά προχώρησε στην Καβάλα όπου είχαμε κάποια προβλήματα ηλεκτροδότησης στο ύψωμα Βασιλάκη τα οποία λύθηκαν γρήγορα.  Το χαλάζι με το οποίο συνοδεύτηκε η βροχή δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός ίσως από κυκλοφοριακά με τα αυτοκίνητα που εκείνη την ώρα ήταν πολλά μέσα στην πόλη. 

   Η βροχή προχώρησε ανατολικά όπου προκάλεσε προβλήματα στην λαϊκή αγορά η οποία χθες έγινε στην Χρυσούπολη και δυσκόλεψε πωλητές και πελάτες. Από εκεί και μετά η ένταση της βροχής μειώθηκε αλλά συνέχισε σχεδόν μλέχρι το μεσημέρι με ηπιότερους τόνους. Η θερμοκρασία όμως ήταν αρκετά υψηλή αφού ο νοτιάς δεν άφησε το θερμόμετρο να πέσει χαμηλά. Τα δρομολόγια των πλοίων έγιναν κανονικά, ενώ το μεσημέρι ήρθε και το πλοίο από την Λήμνο χωρίς κανένα πρόβλημα. Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν χρειάστηκε να κάνει καμιά παρέμβαση ενώ κάποια μικρά προβλήματα με υπερχειλήσεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα. 

     Για σήμερα Τετάρτη η ΕΜΥ προβλέπει ασθενής βροχή, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με συννεφιά και με την θερμοκρασία στους 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ προβλέπεται  διατήρηση των ανέμων από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου