Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΔΕΙΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ.


   Την 1η Νοεμβρίου έκλεισε 39 χρόνια παρουσίας του στα κοινά της Καβάλας το Πουλίδειο Γηροκομείο της πόλης μας. Βέβαια η παρουσία του κτιρίου είναι πολύ παλιότερη, αφού η ανέγερσή του ξεκίνησε το 1937 με δωρεά του διαμένοντος στην Αμερική Θεόδωρου Πουλίδη, στη μνήμη της μητέρας του. Το 1940 δόθηκε πλήρως εξοπλισμένο για την κάλυψη εθνικών αναγκών ως στρατιωτικό νοσοκομείο και αργότερα στον έρανο των βορείων επαρχιών ως Παιδόπολις Άγιος Γεώργιος. Το 1973 άρχισε να λειτουργεί ως γηροκομείο προσφέροντας στοργή, αγάπη, νοσηλευτική, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη σε 95-100 γέροντες και γερόντισσες. Από το 2001 λειτουργεί και η νέα πτέρυγα κατάκοιτων με 22 κλίνες πλήρως εξοπλισμένες με όλες τις προδιαγραφές. Τους ηλικιωμένους εξυπηρετούν 35 άτομα, διοικητικό, νοσηλευτικό και εργατοτεχνικό προσωπικό.  

   Φυσικά οι γέροντες και οι γερόντισσες, το διοικητικό συμβούλιο της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Καβάλας, μαζί με το προσωπικό, γιόρτασαν δεόντως αυτά τα γενέθλια χθες Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Μάλιστα η Φιλόπτωχος Αδελφότητα είχε διπλή γιορτή, αφού ιδρύθηκε το 1902 και φέτος έκλεισε 110 χρόνια συνεχούς προσφοράς. Έτσι λοιπόν τα διπλά γενέθλια γιορτάστηκαν με μια μεγάλη τούρτα, αλλά και μουσική από τους Κανταδόρους της Καβάλας, που πρόσφεραν στα τιμημένα γερατειά μια ώρα με όμορφη μουσική και τραγούδια.
 
   Ο Κώστας Λιούμπας στο μπουζούκι και ο Γιώργος Τσεδάκης στην κιθάρα, μαζί με τους άλλους Κανταδόρους ανάγκασαν τους τρόφιμους του γηροκομείου, να τραγουδήσουν αλλά και να χορέψουν με την ψυχή τους. Τόσο η πρόεδρος της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Οδέττη Φ. Κολοκοτρώνη όσο και ο διευθυντής του γηροκομείου Γιάννης Σπανάκης, ευχαρίστησαν τους Κανταδόρους γι’ αυτή τους την πρωτοβουλία, ευχόμενοι στους γέροντες και στις γερόντισσες του χρόνου στα 40 χρόνια του Γηροκομείου, να είναι και πάλι όλοι εκεί.
 
  Και οι Κανταδόροι, μεταξύ των οποίων και ο δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Δημητριάδης, που είχαν στη συντροφιά τους και μέλη του συλλόγου Καταδρομέων, υποσχέθηκαν να ξαναπάνε στο γηροκομείο σύντομα, όπως εξ άλλου τους ζήτησαν οι ηλικιωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου