Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η "1η ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΩΔΙΚΩΝ ΠΤΗΝΩΝ" ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.


   Με μεγάλη επιτυχία και 500 περίπου επισκέπτες-φίλους των πτηνών συντροφιάς, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 17 και 18 Νοεμβρίου, η «1η Έκθεση καναρινιών και ωδικών πτηνών» Καβάλας. Η έκθεση οργανώθηκε από μια 7μελή ομάδα Εκτροφέων Καναρινιών, που δραστηριοποιείται με αυτό το χόμπι εδώ και αρκετό καιρό σε όλο το νομό Καβάλας, σε συνεργασία με την «Ένωση Φίλων Ωδικών Πτηνών Δράμας» ΕΦΩΠ).

   Όπως μας ενημέρωσε σχετικά ο επικεφαλής της ομάδας Απόστολος Γράμμος, συμμετείχαν 20 περίπου εκθέτες από Καβάλα και Δράμα, που παρουσίασαν περίπου 130 εκθεσιακά πουλιά. Μέσα σ’ αυτά υπήρχαν καναρίνια τύπου, χρώματος και φωνής, αγριοπούλια, αλλά και αρχέγονες και μεταλλαγμένες καρδερίνες εκτροφής, που μαγνήτισαν τα βλέμματα αλλά και τα αυτιά όσων την επισκέφτηκαν.
 
Τα πανέμορφα και πολλές φορές σπάνια αυτά πουλιά ήταν μόνο εκθεσιακού χαρακτήρα, μια και δεν πωλούνταν, ενώ η έκθεση στηρίχτηκε από τον Κυνηγετικό σύλλογο Καβάλας, ιδιώτες χορηγούς και φυσικά από εκτροφείς. Η αντιπεριφέρεια Καβάλας παρεχώρησε την αίθουσα, ενώ ο δήμος Καβάλας βοήθησε στο στήσιμο της έκθεσης.

   Τα περισσότερα από τα πουλιά που συμμετείχαν στην έκθεση έχουν λάβει μέρος σε διαγωνισμούς και αρκετά από αυτά έχουν βραβευτεί μαζί φυσικά με τους εκτροφείς τους.
 
«Πρέπει να τα αγαπάς πολύ και να ασχολείσαι συνέχεια μαζί τους, σημείωσε ο κ. Γράμμος. Έχουμε συνεχή συνεργασία με κτηνιάτρους, αλλά και η μεταξύ μας συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών, μας βοηθά ώστε να έχουμε καλά αποτελέσματα. Και φυσικά καλούμε όλους όσους αγαπούν τα πουλιά συντροφιάς να έρθουν στην ομάδα μας, μια και όσο περισσότεροι είμαστε τόσο καλύτερα θα τα πηγαίνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου