Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΔΩΡΕΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ.


   Εδώ και αρκετό καιρό έγινε δωρεά κάποιου κατοίκου της Χρυσούπολης Καβάλας, ενός πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας της περιοχής του Νέστου, που βρίσκετε στην Χρυσούπολη. Οι διαδικασίες της δωρεάς ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο όταν έγινε η παραγγελία του και μέσα στο καλοκαίρι παραδόθηκε από την εταιρεία που το τροποποίησε το εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης. Όμως από τότε μέχρι σήμερα τόσο ο δωρητής όσο και οι άνθρωποι του Κέντρου Υγείας και του νοσοκομείου, ξεκίνησαν τις διαδικασίες ώστε να βγουν οι απαραίτητες άδειες κυκλοφορίας. Όπως μας ενημέρωσε σχετικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο κέντρο Υγείας Νέστου Θεόδωρος Μουμτζής, από το καλοκαίρι και μέχρι σήμερα μαζί με την διοίκηση του νοσοκομείου, έχουν εξαντλήσει κάθε ενέργεια που έπρεπε να γίνει, χωρίς να τα καταφέρουν.

   «Επειδή το ασθενοφόρο είναι ανακατασκευασμένο, είχε από την εταιρεία μια συγκεκριμένη ημερομηνία «έγκρισης τύπου» όπως λέγεται σχετικά, μας είπε ο κ. Μουμτζής σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του. Έπρεπε δηλαδή μέσα σε προκαθορισμένο χρόνο να βγουν οι πινακίδες κυκλοφορίας. Όμως λόγω της γραφειοκρατίας η ημερομηνία αυτή πέρασε κι έτσι απαιτείται πλέον υπογραφή από τον αρμόδιο υπουργό ή από τον περιφερειάρχη. Εμείς εδώ και 2 μήνες πήραμε την υπογραφή από τον περιφερειάρχη, αλλά όταν πήγαμε στην διεύθυνση συγκοινωνιών, μας είπαν πως χρειάζεται απαραίτητα υπογραφή του υπουργού. Κι όμως τον τελευταίο καιρό σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που έγιναν παρόμοιες δωρεές, το πρόβλημα ξεπεράστηκε μόνο με την υπογραφή του περιφερειάρχη. Εδώ τι γίνετε, δεν μπορούμε να καταλάβουμε».

   Σύμφωνα τώρα με τον κ. Μουμτζή, το μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει σήμερα το Κέντρο Υγείας Νέστου είναι 13 ετών κι έχει φτάσει πλέον στα όριά του. «Ξεπέρασε τις 800.000 χιλιόμετρα και πλέον καθημερινά μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα, σημειώνει ο κ. Μουμτζής. Πηγαίνουμε σε συμβάντα και το μυαλό μας είναι μη πάθει κάτι το ασθενοφόρο. Κι ας έχουμε ένα έτοιμο καινούργιο πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο να σκουριάζει έξω από το Κέντρο Υγείας χωρίς πινακίδες. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να γνωστοποιήσουμε το γεγονός, αλλά και να ζητήσουμε βοήθεια από τους βουλευτές ή όποιον άλλον μπορεί να βοηθήσει».
Στην Χρυσούπολη φοβούνται την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

   Με την ευκαιρία ρωτήσαμε τον κ. Μουμτζή για τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υγείας του Νέστου. Κι εδώ τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά, αφού υπάρχει έλλειψη προσωπικού. «Αρκετοί από το προσωπικό έχουν συνταξιοδοτηθεί και δεν έχουν αντικατασταθεί, ενώ και το νοσοκομείο πραγματοποιεί αποσπάσεις προσωπικού από την Χρυσούπολη. Για τους λόγους αυτούς τόσο εμείς οι εργαζόμενοι όσο και ο κόσμος της περιοχής του Νέστου φοβόμαστε μήπως τελικά σκοπός τους είναι να κλείσουν το Κέντρο Υγείας Νέστου. Φυσικά θα υπάρξουν αντιδράσεις» σημείωσε κλείνοντας ο κ. Μουμτζής.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου