Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ. ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.


   «Ευχαριστώ για το ταξίδι πρώτα της ψυχής και μετά του νου… Πως γίνετε να οσμίζεσαι θάλασσα, πως γίνετε να σε χαϊδεύει θαλασσινό αεράκι, ενώ πατάς στην γη; Συγχαρητήρια καλές θάλασσες κυριολεκτικές και μεταφορικές! Ελένη Ζήση 2ο ΕΠΑΛ-ΣΕΚ Καβάλας 1/10/2012».
Το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας υποδέχεται καθημερινά δεκάδες επισκέπτες.  

   «Η ιστορική διαδρομή της Ελλάδας ήταν πάντα άρρηκτα δεμένη με την θάλασσα. Είναι συγκινητικό να βλέπεις τη ναυτική διαδρομή του λαού μας. Σας ευχαριστούμε που σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν μας αφήνεται να ξεχάσουμε. Μαρία Δημητριάδου 3ο λύκειο 1/10/2012».
Ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας Χρήστος Τζανάκος με καμάρι μιλάει για τα ιστορικά εκθέματα.

   «Ευχαριστώ από καρδιάς για το έργο σας. Παρακαλώ πολύ να συνεχίστε το έργο αυτό με ζέση περισσή. Ζητώ από τους αρμόδιους να ρίξουν με σεβασμό και σωστή κρίση τα μάτια τους σ’ αυτό το έργο. Η Ελλάδα είναι ναυτική χώρα γι’ αυτό και την ζηλεύουν. Γνώση έχετε, τρόπους έχετε, φροντίστε λοιπόν τη ναυτική μας παράδοση. Μη ποδοπατάτε τα πάντα στο όνομα του χρήματος. Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας. Γυναίκα ναυτικού 26/9/2012».
Τα παιδιά ακούνε με μεγάλη προσοχή για τη ναυτική μας παράδοση.

   Σχεδόν δυο μήνες λειτουργίας έκλεισε το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας στην δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας και τα παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις γνώμες ανθρώπων που έγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου. Για τον λόγο αυτό απόλυτα ευχαριστημένα είναι τα μέλη του από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Καθημερινά δεκάδες Έλληνες και ξένοι είναι αυτοί που επισκέπτονται το Ναυτικό Μουσείο, πρωί και απόγευμα, για να θαυμάσουν τα μοναδικά και σπάνια εκθέματα που διαθέτει και που με τόσο κόπο μαζεύτηκαν από δωρητές. Από κοντά και τα παιδιά των σχολείων της Καβάλας και όχι μόνο, που ενθουσιάζονται βλέποντας από κοντά πράγματα που ίσως έχουν δει μόνο από φωτογραφίες.  
Επί ων συντηρήσεων των εκθεμάτων ο μοντελιστής Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

   «Έχουμε στείλει τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση προσκλήσεις, ώστε όλα τα σχολεία να προγραμματίσουν επισκέψεις στο Ναυτικό Μουσείο, μας λέει ο πρόεδρός του Χρήστος Τζανάκος. Εμείς είμαστε εδώ και τους ξεναγούμε, ενώ ετοιμάσαμε με την βοήθεια σχολικού συμβούλου ένα έντυπο που περιέχει σπαζοκεφαλιές και παιχνίδια, στα οποία καλούμε τα παιδιά να συμμετέχουν. Φεύγοντας θα παίρνουν μαζί τους το έντυπο, ώστε να μένει κάτι από την επίσκεψη τους εδώ. Καθημερινά έρχονται παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι ώστε να δουν από κοντά κομμάτια της ναυτικής μας παράδοσης, που συμπολίτες μας αλλά και ναυτικοί από όλη την Ελλάδα, εμπιστεύτηκαν στο Ναυτικό μας Μουσείο».
Και οι Πρόσκοποι στο Ναυτικό Μουσείο.

   Το Ναυτικό Μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Κυριακής 11.00 με 13.00 το πρωί και 18.00 με 20.00 το απόγευμα, ενώ ομάδες και σχολεία μπορούν να το επισκεφτούν κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 6977-391605.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου