Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ Ο ΠΟΛ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ" ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.



   Τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά είναι πλέον καθ’ όλα έτοιμος να αναλάβει δράση ο νεοσύστατος «Πολιτιστικός, Εξωραϊστικός σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου Καβάλας «Ο Δρόμος του Νερού». Τυπικά όσον αφορά την απόφαση του Πρωτοδικείου για την ίδρυσή του, αλλά και με τις εκλογική διαδικασία όπου τα 200 περίπου μέλη του εξέλεξαν το διοικητικό του συμβούλιο, όσο και ουσιαστικά με τον αγιασμό και τα εγκαίνια της έδρας του σε ένα όμορφο και ζεστό χώρο, δίπλα στην δεξαμενή του Αγίου Κωνσταντίνου.

   Σύμφωνα με πληροφορίες ο χώρος αυτός παλιότερα φιλοξενούσε ένα ταβερνάκι, πριν ακόμη χτιστούν τα σπίτια εκεί γύρω, με θέα το Περιγιάλι στο οποίο υπήρχαν πολλοί μπαξέδες. Με μεράκι και προσωπική εργασία οι άνθρωποι του συλλόγου ανακαίνισαν τον χώρο αυτό και το περασμένο Σάββατο 15 Ιουνίου, κάλεσαν τα μέλη του συλλόγου και φορείς της Καβάλας για τον καθιερωμένο αγιασμό. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά, τον δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή και τους ιερείς του Τιμίου Σταυρού και του Αγίου Αθανασίου, τα μέλη και οι φίλοι του «Δρόμου του Νερού υποσχέθηκαν να κάνουν την γειτονιά τους ομορφότερη.

   Ο πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Κατσαμακίδης, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην δημιουργία του συλλόγου και κάλεσε τα μέλη να βρίσκονται συνεχώς κοντά στον σύλλογο για να πετύχουν τους σκοπούς του. Χαιρετώντας ο κ. Σιμιτσής είχε δυο καλά νέα τα οποία καταγράφουμε ευελπιστώντας να γίνουν σύντομα όπως τα ανέφερε. Η ολοκλήρωση του δρόμου που θα ενώνει την οδό 13ης Σεπτεμβρίου με την Αγίου Αθανασίου θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ηλεκτροφωτισμού του σε λίγες μέρες. 


   Από εκεί και μετά θα μονοδρομηθεί η 13ης Σεπτεμβρίου από το Σούγιολου μέχρι την οδό Κ. Ράδου με κατεύθυνση προς το Σούγιολου. Το κομμάτι από την Κ. Ράδου μέχρι την καινούργια οδό θα παραμείνει διπλής κυκλοφορίας. Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να σταθμεύουν στη μια λωρίδα του δρόμου χωρίς να δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα. Ακόμη ο δήμαρχος υποσχέθηκε την ανάπλαση της μικρής παιδικής χαράς που βρίσκετε απέναντι από την έδρα του συλλόγου.  
    

   Το δεύτερο καλό νέο αφορούσε το Περιγιάλι και την ολοκλήρωση του σχεδίου του. Όπως τόνισε ο κ. Σιμιτσής, το σχέδιο του Περιγιαλιού έχει ολοκληρωθεί κατά 85% και το υπόλοιπο 15% πρέπει να περάσει από την Περιφέρεια. Αν όλα πάνε καλά και ολοκληρωθεί η εγγραφή του στο Κτηματολόγιο, μέχρι τα Χριστούγεννα όλα θα είναι έτοιμα και ο καθένας θα μπορεί να χρησιμοποιήσει πλέον το οικόπεδό του. Απομένει βέβαια να δούμε τι θα γίνει με τις απαραίτητες υποδομές που πρέπει κι αυτές να ξεκινήσουν, ώστε να αρχίσουν να εκδίδονται οι πρώτες οικοδομικές άδειες.
   

 Χαιρετισμό απεύθυνε και ο κ. Γρανάς ευχόμενος στα μέλη του Δ/Σ καλή δύναμη και στα μέλη του συλλόγου να βρίσκονται πάντα κοντά στη διοίκηση. Αμέσως μετά η γενική γραμματέας του συλλόγου Μαριάνθη Παγκρατίδου έκανε μια ιστορική αναφορά στο όνομα του συλλόγου, τονίζοντας  πως αυτή η ιστορία είναι που ώθησε τα ιδρυτικά του μέλη να ονομάσουν έτσι και τον σύλλογο. Τέλος σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια του εντευκτηρίου του συλλόγου «Ο Δρόμος του Νερού», δόθηκαν χειροποίητα κεράσματα. Οι φωτογραφίες είναι από τον αγιασμό του εντευκτηρίου του νέου συλλόγου.         

1 σχόλιο: