Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ 5η ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΔΥΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

   Για Πέμπτη μέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας ο κ. Λάζαρος και η γυναίκα του κ. Φρειδερίκη. Μάλιστα χθες το απόγευμα συγκεντρώθηκαν αρκετοί Καβαλιώτες για να συμπαρασταθούν στους απεργούς πείνας της κεντρικής πλατείας. Συστήθηκε και μια επιτροπή αλληλεγγύης και συμπαράστασης που από σήμερα αναλαμβάνει ενεργό ρόλο. Συγκεκριμένα η επιτροπή αυτή θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τους επιστημονικούς φορείς της πόλης, να οργανώσει πρακτικά ζητήματα ανακούφισης των απεργών καθώς και να ζητήσει την παροχή ιατρικής και νομικής τους κάλυψης.
   Ακόμη η επιτροπή θα προβεί σε δράσεις δημοσιοποίησης του γεγονότος. Για τον λόγο αυτό οργανώνει συνέντευξη τύπου αύριο Τέταρτη στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία. Πάντως το θέμα έχει ήδη ξεφύγει από τα στενά όρια της Καβάλας, αφού η είδηση υπάρχει σε πολλά μπλογκ στο διαδίκτυο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα σε πρωινή εκπομπή του δεύτερου κρατικού καναλιού (ΝΕΤ) θα συζητηθεί το πρόβλημα.
   Από εκεί και μετά πάντως σε καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκετε η παρέμβαση που έκανε ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας Λευτέρης Χατζηδημητρίου που έχει την έδρα του στην Θεσσαλονίκη και βρήκε κάποια εργασία στην Θάσο για το ζευγάρι. Ο κ. Λάζαρος και η γυναίκα του είδαν θετικά αυτή την ενέργεια και απομένει να γίνει σήμερα το ραντεβού που ίσως αλλάξει την ροή όλων αυτών των γεγονότων των τελευταίων ημερών. Πάντως μέχρι αργά χθες το βράδυ οι απεργοί πείνας βρισκόταν στην κεντρική πλατεία συνεχίζοντας τον αγώνα τους. Και το καλύτερο όλων είναι πως ο κ. Χατζηδημητρίου υποσχέθηκε να συνεχίσει να βρίσκετε κοντά στους απεργούς ακόμα και με συναδέλφους του ώστε ποτέ ξανά αυτοί οι άνθρωποι να μη μείνουν από δουλειά. Ευτυχώς ο ιδιωτικός τομέας σε κάποια πράγματα μπορεί και είναι πιο ευέλικτος από τον κρατικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου