Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ.


   Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καβάλας (ΤΕΙ) πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη 29 Νοεμβρίου το πρωί οι ορκωμοσίες των 192 πτυχιούχων πλέον που αποφοίτησαν από την Σχολή Διοίκησης Οικονομίας (ΣΔΟ) του ιδρύματος. Πιο αναλυτικά τώρα,  χθες ορκίστηκαν 61 απόφοιτοι του τμήματος Διοίκησης επιχειρήσεων, 102 του τμήματος Λογιστικής και 29 του τμήματος Διαχείρισης πληροφοριών.

   Λίγο πριν την ορκωμοσία ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας Δημήτρης Μαντέκας, τόνισε στους παραβρισκόμενους πως το ΤΕΙ Καβάλας είναι το πρώτο από τα ΤΕΙ όλης της χώρας και βρίσκεται πάνω από 10 πανεπιστήμια με 6 αυτοδύναμα μεταπτυχιακά προγράμματα. Με ιδιαίτερες σχολές σταδιοδρομίας, με γραφεία πρακτικής άσκησης, γραφείο διασύνδεσης για γρήγορης εύρεση εργασίας και γραφείο επιχειρηματικότητας για όσους θέλουν να ιδιωτεύσουν.
 
   Το ΤΕΙ Καβάλας είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως και έχει συνεργαζόμενα μέλη του καθηγητές από 4 πανεπιστήμια των ΗΠΑ με τεράστιες δυνατότητες. Ήδη έχουν γίνει έργα ανάπτυξης 10 εκτ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ στο πρόγραμμα είναι η δημιουργία νέων εργαστηρίων αξίας 15 εκατ. Καταλήγοντας ο κ. Μανδήλας συνέστησε τους πτυχιούχους να μην φύγουν ποτέ μακριά από το ΤΕΙ Καβάλας.

      Στην συνέχεια η διευθύντρια της ΣΔΟ Γιαννούλα Φλώρου ζήτησε από τους νέους επιστήμονες να εφαρμόσουν σωστά όσα έμαθαν κατά την παραμονή τους στο ΤΕΙ Καβάλας, προχωρώντας  με μικρά αλλά σταθερά βήματα και δίνοντας αγώνα  για τις αξίες στις οποίες ορκίστηκαν. Ακόμη ζήτησε να μην ακούσουν τις σειρήνες που τους καλούν στο εξωτερικό. «Μπορείτε να πάτε στο εξωτερικό για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, αλλά επιστρέψτε στην πατρίδα. Σ’ αυτό σας βοηθά και το αναγνωρισμένο πλέον παράρτημα του διπλώματός σας σε όλη την Ευρώπη, χωρίς άλλες μεταφράσεις και πιστοποιήσεις, που με αγώνες καταφέρατε. Καλή σταδιοδρομία» , σημείωσε η κ. Φλώρου ζητώντας από τους πτυχιούχους να σηκωθούν και να χειροκροτήσουν τους γονείς τους που τόσα έκαναν γι’ αυτούς. Χαιρετισμό απεύθυνε ακόμη ο προϊστάμενος του τμήματος Λογιστικής Θανάσης Μανδύλας.

   «Υπόσχομαι στην Ελληνική κοινωνία ότι θα υπηρετήσω  ανιδιοτελώς και με όλες μου τις δυνάμεις  την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη, την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, σεβόμενος πάντα το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και θα αγωνιστώ με αφοσίωση για την διαφύλαξη και συνέχιση των ιδανικών, των παραδόσεων και των εθίμων του έθνους». Αυτός ήταν ο όρκος που έδωσαν με μια φωνή  οι 192 πτυχιούχοι πλέον των τμημάτων των Σχολών Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Καβάλας, φορώντας τις καθιερωμένες πια τηβέννους.
 
Τιμής ένεκεν τον όρκο για το τμήμα Λογιστικής που ήταν και το πιο πολυπληθέστερο, διάβασε η Αικατερίνη Τσενεκίδου που έβγαλε τελικό βαθμό 8,54. Το αμφιθέατρο του ΤΕΙ ήταν κατάμεστο από γονείς και φίλους των πτυχιούχων, που ήρθαν για να τους δουν και να τους συγχαρούν σε μια από τις  σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους. Σήμερα θα ακολουθήσουν οι ορκωμοσίες της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου