Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑΣΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΥΡΟΣΒΕΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ.


   Επιτέλους τέλος καλό. Μετά από 9μηνη ταλαιπωρία με την γραφειοκρατική γάγγραινα, φορτώθηκαν στισ 8 Νοεμβρίου τα δυο πυροσβεστικά οχήματα που κάνει δωρεά στον δήμο Καβάλας ο αδελφός δήμος της Νυρεμβέργης, ενώ σε λίγο καιρό θα έρθει και το πυροσβεστικό για τον δήμο Θάσου. Τα δυο οχήματα φορτώθηκαν σε νταλίκα και πήραν την άγουσα προς την Καβάλα. Σ' αυτό το εγχείρημα, όπως μας ενημερώνει από τη Νυρεμβέργη ο πρόεδρος του συλλόγου ΦΙΛΟΣ Σωτήρης Ξώγνος ο οποίος από την αρχή ξεκίνησε την προσπάθεια ευώδοσης της δωρεάς, το τεχνικό προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 4 (Π.Υ.4) έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, βοηθώντας στην φόρτωση σε μια νταλίκα με αρκετές είναι αλήθεια δυσκολίες μια και τα δυο οχήματα χώρεσαν ίσα ίσα!
 

   Μια μέρα πριν πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μια λιτή εκδήλωση στον χώρο της Π.Υ. 4 που εδρεύει στο λιμάνι της Νυρεμβέργης, παρουσία του αντιδημάρχου Νυρεμβέργης Horst Förther, των δημοτικών συμβούλων Αλίκης Αλέσικ και Arif Tasdelen, της υπεύθυνης του γραφείου δημοσίων σχέσεων του δήμου Νυρεμβέργης για τα θέματα της Καβάλας Beate Kreisl, του αντιπροέδρου της Κοινότητας Δημήτρη Κωνσταντάτου και του προεδρείου του συλλόγου «ΦΙΛΟΣ», όπου έγινε η τελετή παράδοσης των οχημάτων. Ο κ. Förther μιλώντας στους παρισταμένους και στον τύπο τόνισε ότι υπήρχαν πολλά αιτήματα για τα παροπλισμένα αυτοκίνητα από πολλές χώρες, αλλά προτιμούνται κατά πρώτον οι αδελφές πόλεις και δεύτερο σαν ένδειξη αλληλεγγύης για την Ελλάδα. Ανέφερε επίσης ότι αν και δεν είναι σύνηθες 3 πυροσβεστικά οχήματα να δίνονται σε μια χώρα μονομιάς, οι καιροί σήμερα είναι διαφορετικοί και ότι αυτή η χειρονομία δεν έχει μόνο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα.

   Στην αντιφώνησή του ο προϊστάμενος του τμήματος τροχοφόρων οχημάτων του δήμου Καβάλας Γιώργος Δουσόπουλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες της πόλης και των πολιτών της Καβάλας για την γενναιόδωρη χειρονομία. Μετά την λήξη της τελετής το προεδρείο του συλλόγου «ΦΙΛΟΣ» δώρισε στην πυροσβεστική ένα καλάθι γεμάτο ελληνικά κρασιά, ούζο και λιχουδιές μαζί με λουλούδια. Το ίδιο βράδυ της Τετάρτης στην Ταβέρνα «Helena» ο ΦΙΛΟΣ δεξιώθηκε αντιπροσωπεία του δήμου Νυρεμβέργης και εκπροσώπους των τοπικών εφημερίδων που είναι στην ουσία αυτοί που με κάποιο τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχή εξέλιξη αυτής της προσπάθειας.

   Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου «ΦΙΛΟΣ» στον χαιρετισμό του εξήρε την βοήθεια και τις δράσεις του καθενός για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Κοινός παρονομαστής όλων ήταν ότι όλοι είναι πολίτες Νυρεμβέργης. Απευθυνόμενους στην ομήγυρη ο κ. Ξώγνος υπενθύμισε ότι: «οι πρώτες φιλελληνικές φωνές στην Ευρώπη στην Νυρεμβέργη ακούστηκαν, εδώ υπήρξε ο μακροβιότερος φιλελληνικός σύλλογος στον γερμανόφωνο χώρο και 190 χρόνια αργότερα ο δήμαρχος της πόλης κάλεσε τους συμπολίτες του λέγοντας πως «…τους Έλληνες πρέπει να τους βοηθήσουμε με απτές-χειροπιαστές πράξεις» πράγμα που ο ίδιος έδειξε με την πράξη του να στηρίξει την δωρεά των πυροσβεστικών οχημάτων».

   Τέλος ο κ. Ξώγνος δώρισε στον αντιδήμαρχο και στον διοικητή της Π.Υ.4  ελληνικά αγαλματίδια από το Μουσείο Καβάλας, φυσικά συνοδευόμενα με καβαλιώτικο ούζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου