Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ.



   Για ακόμη μια φορά είχαμε στην περιοχή μας περιστατικό με φωτιά που προκλήθηκε αυτή την φορά από θερμαντικό σώμα στον Αμυγδαλεώνα της Καβάλας. Για να ακριβολογήσουμε μάλιστα δεν είχαμε αυτή την φορά φλόγες αλλά πυκνό καπνό. Πιο συγκεκριμένα λίγο πριν τις 5.30 χθες Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα ξημερώματα οι ένοικοι του σπιτιού στον Αμυγδαλεώνα αντιληφθήκαν ευτυχώς έγκαιρα πυκνούς καπνούς σε κάποια από τα δωμάτια. 

   Επειδή δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν από που προέρχονταν βγήκαν έξω και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική υπηρεσία που κατέφθασε στο συμβάν με 2 οχήματα και 6 πυροσβέστες μη ξέροντας τι θα αντιμετωπίσει. Η επέμβαση ήταν άμεση και σύμφωνα με τον διοικητή Σεραφείμ Αθανασίου, κατάλαβαν αμέσως από που προέρχονταν οι καπνοί και αντιμετώπισαν το συμβάν.
Ευτυχώς οι ζημιές περιορίστηκαν μόνο σε ρύπανση της οικίας και μικρές υλικές ζημιές. 

   Επισημάνσεις έκανε για ακόμη μια φορά ο διοικητής της πυροσβεστικής αναφέροντας πως πρέπει με μεγάλη προσοχή να προμηθευόμαστε θερμαντικά σώματα πολλά από τα οποία μάλιστα είναι αμφιβόλου ποιότητας. «Πρέπει συνεχώς να είμαστε προσεκτικοί αφού γνωρίζουμε πως με την αύξηση του πετρελαίου ο κόσμος έχει στραφεί σε άλλες μορφές θέρμανσης, σημείωσε ο κ. Αθανασίου. Εδώ πρέπει να είμαστε σίγουροι για τις εγγυήσεις που δίνουν και αν έχουν το CE που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν δεν βρισκόμαστε στο σπίτι μας αλλά και τη νύχτα που κοιμόμαστε πρέπει να τα σβήνουμε και να τα βγάζουμε από τις πρίζες τους. Ακόμη πρέπει να προσέχουμε αν η ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού μας αντέχει να σηκώσει τέτοιες συσκευές που είναι ενεργοβόρες». 

   Στην συγκεκριμένη οικία υπήρχε και τζάκι, αλλά από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που συγκέντρωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι καπνοί προήλθαν από το θερμαντικό σώμα. «Κι εδώ πρέπει να είμαστε ακόμη προσεκτικότεροι ώστε να μη τοποθετούμε αυτές τις συσκευές κοντά σε εύφλεκτα υλικά όπως κουρτίνες ή στρώματα» τόνισε ακόμη ο κ. Αθανασίου. Τέλος δεν πρέπει να πετάμε τις στάχτες από τις σόμπες ή τα τζάκια αμέσως μόλις τα βγάζουμε αλλά να τα αφήνουμε μια δυο μέρες να σβήσουν εντελώς. Είχαμε μερικά περιστατικά φωτιάς σε κάδους απορριμμάτων από παρόμοιες απροσεξίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου