Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΠΡΩΤΙΕΣ ΤΟΥ 2013 ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.


   Πρώτες μέρες του 2013 και σίγουρα αξιομνημόνευτες είναι κάποιες πρωτιές, έτσι ίσως για να δούμε πως θα πάει όλος ο χρόνος, μια και η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Έτσι στις 1.15 μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς δέχτηκε ο πρώτο τηλεφώνημα η Άμεση Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας το γνωστό σε όλους μας 100. Επρόκειτο για έναν συναγερμό που χτύπησε σε πολυκατάστημα που βρίσκεται στην Άσπρη Άμμο. Το περιπολικό που πήγε άμεσα στον χώρο δεν διαπίστωσε κανένα πρόβλημα. Μισή ώρα αργότερα έπεσε το πρώτο τηλεφώνημα από πολίτη και αφορούσε διατάραξη κοινής ησυχίας, όπου κι εκεί έγιναν συστάσεις, ενώ λίγη ώρα αργότερα χτύπησε ο συναγερμός τράπεζας στο κέντρο της Καβάλας χωρίς κι εκεί να υπάρχει πρόβλημα. «Ήταν από τις πιο ήσυχες Πρωτοχρονιές» μας είπε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός διευθυντής Αβραάμ Κοσκερίδης.
Το πρώτο μωρό του 2013 που γεννήθηκε στην Καβάλα ήταν το αγοράκι της Ελένη Τσακιρίδου-Θωμά.

   Κανένα συμβάν την πρώτη νύχτα του χρόνου για την πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, ενώ αρκετά τηλεφωνήματα είχε το ΕΚΑΒ με πρώτο στις 12.40 μετά τα μεσάνυχτα που αφορούσε λιποθυμία στο κέντρο της Καβάλας και μεταφορά του ασθενούς στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς δέχτηκε αρκετά τηλεφωνήματα, τα περισσότερα για παθολογικά προβλήματα και διακομιδές στο νοσοκομείο, ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός σε τροχαία.
Το πρώτο μωρό της Θάσου ήταν το αγοράκι της Πάτρας Γκίκα από τις Μαριές.

   Κανένα μωρό δεν γεννήθηκε την πρώτη μέρα του χρόνου στις δυο ιδιωτικές κλινικές, αλλά και στην μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας, ενώ η πρώτη βρεφική φωνούλα που ακούστηκε το 2013 ήταν ακριβώς στο ξεκίνημα της δεύτερης μέρας του νέου χρόνου, στη 1.10 μετά τα μεσάνυχτα στην κλινική Ελευθώ, όπου γεννήθηκε το βάρους 2650 κιλών αγοράκι της Ελένης Τσακιρίδου-Θωμά από τη Νέα Πέραμο.
Τα πρώτα δίδυμα του 2013 ήρθαν στον κόσμο από την Ιωάννα  Γιαννακίδου-Φερχάτογλου
 
  Νωρίς το πρωί της δεύτερης μέρας στις 7.30 γεννήθηκε το βάρους 3200 κιλών αγοράκι της Πάτρας Γκίκα από τις Μαριές της Θάσου, ενώ στις 9 το πρωί της δεύτερης μέρας του χρόνου γεννήθηκαν τα πρώτα δίδυμα του 2013 δυο αγοράκια 2,650 και 2 κιλών αντίστοιχα, από την Ιωάννα Γιαννακίδου-Φερχάτογλου από την Καβάλα.
Το ρυμουλκό Έψιλον της Καβάλα OIL ήταν το πρώτο πλοίο που μπήκε στο λιμάνι της Καβάλας στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

   Στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας το πρώτο πλοίο που μπήκε την Πρωτοχρονιά ήταν το «Εψιλον» της Καβάλα OIL στις 9.20 το πρωί και το πρώτο επιβατικό το Θεόφιλος που μπήκε στις 3,20 το πρωί της δεύτερης μέρας του χρόνου ερχόμενο από Λήμνο. Στο εμπορικό λιμάνι το πρώτο πλοίο που έδεσε ήταν το φορτηγό Άγιος Γεώργιος στις 7.45 το πρωί της δεύτερης μέρας του χρόνου ερχόμενο από την Πάτρα. Στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης το πρώτο αεροπλάνο που τροχοδρόμησε ήταν η τακτική πτήση της Ολυμπιακής στις 11 το πρωί της Πρωτοχρονιάς προερχόμενη από Αθήνα.
Το πλοίο Ταξιάρχης ήταν το πρώτο επιβατικό που μπήκε στο λιμάνι της Καβάλας.

   Εντύπωση προκάλεσαν οι βλάβες που αντιμετώπισαν τα συνεργεία της ΔΕΗ την πρώτη νύχτα του νέου χρόνου και ήταν αρκετές. Συγκεκριμένα 4 συνεργεία στην περιοχή της Καβάλας και από δυο συνεργεία στις περιοχές Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης και Θάσου αντιμετώπισαν αρκετές βλάβες, με τις περισσότερες να έχουν σχέση με την υπερφόρτωση των γραμμών. Σύμφωνα με τους τεχνικούς, αυτές οι βλάβες προέρχονταν από ηλεκτρικές θερμαντικές συσκευές που χρησιμοποιούν πλέον πολλά σπίτια για την θέρμανσή τους, λόγω της αυξημένης τιμής του πετρελαίου.
Η πρώτη βασιλόπιτα που κόπηκε το 2013 ήταν αυτή του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας.

   Ο πρώτος εκκλησιασμός που έγινε με την ευκαιρία της έλευσης του νέου χρόνου ήταν η δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αποστόλου Παύλου για την έλευση του 2013, η πρώτη βασιλόπιτα φορέων που κόπηκε την Πρωτοχρονιά ήταν η βασιλόπιτα του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, όπου για την ιστορία το φλουρί έπεσε στο κομμάτι του αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά και η πρώτη δεξίωση που δόθηκε για το νέο χρόνο ήταν της αντιπεριφέρειας που δεξιώθηκε τις αρχές στο γραφείο του κ. Γρανά. Αυτή ήταν η εικόνα της πρώτης μέρας του χρόνου που κύλισε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η ελπίδα όλων μας είναι να κυλήσει έτσι χωρίς προβλήματα και όλο το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου