Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ.



   Ξεκίνησαν από χθες και συνεχίζονται σήμερα παραμονή της εορτής, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στις 25 Ιανουαρίου στη Νέα Καρβάλη, στη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν οι προετοιμασίες, με την εκκλησιαστική επιτροπή να δίνει εξετάσεις. Και κατά γενική ομολογία τις κέρδισε, αφού όλα είναι πλέον έτοιμα. Αυτό το κατάφεραν με την βοήθεια και του δήμου Καβάλας, που με συνεργεία συνέδραμε στις ετοιμασίες.  

   Βέβαια όπως κάθε χρόνο στους δρόμους του χωριού στήθηκε και το καθιερωμένο παζάρι, με τους μικροπωλητές να πωλούν τα εμπορεύματά τους σε όσους βρεθούν στην Καρβάλη. Κι αυτό το παζάρι έχει καθιερωθεί και γίνετε εδώ και πολλά χρονιά με την ευκαιρία της γιορτής. Βέβαια υπάρχουν κάποιες γκρίνιες για τις θέσεις που υπάρχουν, αλλά φανταζόμαστε με την βοήθεια του Αγίου όλα θα τακτοποιηθούν. 

   Πολλοί είναι και αυτοί που κάθε χρόνο ως τάμα πηγαίνουν στην Καρβάλη με τα πόδια. Συναντήσαμε από χθες πολλούς, που θα γίνουν περισσότεροι σήμερα και αύριο, ανήμερα της γιορτής. Όμως καλό θα είναι να μην πηγαίνουν από την Εγνατία οδό αλλά από την παλιά εθνική οδό, που δεν έχει τόσο μεγάλη κίνηση. Στην Εγνατία οι ταχύτητες είναι πολύ μεγάλες και είναι επικίνδυνα. 

   Βέβαια για ακόμη μια χρονιά δεν θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε κάποια εκκλησιαστικά κειμήλια που υπάρχουν σε αποθήκη, αφού ατόνησε – άγνωστο γιατί – η δημιουργία ενός μουσείου που είχε εξαγγελθεί εδώ και δυο χρόνια. Μάλιστα είχε βρεθεί και ο χώρος, αλλά μέχρι στιγμής δεν έγινε τίποτα. Πρόκειται για τα κειμήλια, τα εκκλησιαστικά σύμβολα και τις παλιές εικόνες που έφεραν οι πρώτοι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης το 1922 από την Παλιά Καρβάλη, το Κέλβερυ. Νομίζουμε πως η δημιουργία αυτού του μουσείου θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, που

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου