Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2012 ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ.   Ζήσαμε μέσα στις γιορτές εικόνες απίστευτης ταλαιπωρίας με ατελείωτες ουρές να επικρατούν στις εφορίες από ανθρώπους που ήθελαν να παραδώσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, αφού δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες των ημερών. Δόθηκε 8 ημερών παράταση και ήρθε η ώρα της σούμας. Που για ακόμη μια φορά οι αμείλικτοι αριθμοί δείχνουν την καθοδική πορεία της οικονομίας μας, αν μη τι άλλο!
   Πάνω από 100.000 πινακίδες αυτοκινήτων κατατέθηκαν σε όλες τις εφορίες της Ελλάδας μέσα στον τελευταίο μήνα του 2012, καταγράφοντας αύξηση περίπου 25% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα τελικά στοιχεία δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, μια και στον αριθμό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και αυτοί που κατέθεσαν τις πινακίδες τους τις 8 πρώτες μέρες του Ιανουαρίου στην διάρκεια της παράτασης που δόθηκε. Πέρσι μέχρι το τέλος του 2011 είχαν κατατεθεί 76.370 πινακίδες.

   Στα καθ’ ημάς τώρα και στο νομό Καβάλας, σύμφωνα με την ενοποιημένη πλέον εφορία Καβάλας κατατέθηκαν 1729 πινακίδες κυκλοφορίας στην Καβάλα, 650 στην Χρυσούπολη. Πολύ αυξημένος ήταν ο αριθμός των επαγγελματικών αυτοκινήτων που κατέθεσαν πινακίδες στη διεύθυνση συγκοινωνιών και άγγιξαν τις 650. Αν προσθέσουμε και τις 215 πινακίδες κυκλοφορίας που κατατέθηκαν το πρώτο 8ήμερο του 2013 κατά την διάρκεια της παράτασης τότε το νούμερο αγγίζει τα 3694 οχήματα. Την στιγμή που το 2011 κατατέθηκαν στις εφορίες της Καβάλας 1860 πινακίδες κυκλοφορίας.

Καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας 2011
1860
Καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας 2012
3694

  Όπως βλέπουμε διπλάσιος είναι ο αριθμός αυτών που κατέθεσαν πινακίδες κυκλοφορίας φέτος. Ο κυριότερος λόγος που ανέφεραν οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους, είναι η οικονομική δυσπραγία που δεν τους αφήνει να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του οχήματός τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάντως το 20-25% κάθε χρόνο παίρνουν τους πρώτους μήνες του χρόνου τις πινακίδες τους πίσω και ξανακυκλοφορούν τα οχήματά τους. Και από φέτος αυτό θα μπορεί να γίνει πιο εύκολα αφού πρέπει να τονίσουμε ότι πλέον δεν τίθενται περιορισμοί για το χρονικό διάστημα που μπορεί να παραμείνει ένα όχημα σε ακινησία, καθώς οι πινακίδες κυκλοφορίας πλέον δεν καταστρέφονται. 

   Δεν υπάρχει πλέον ο χρονικός περιορισμός του ενός χρόνου που υπήρχε μέχρι τώρα και στην περίπτωση που κάποιος ζητήσει να πάρει τις πινακίδες κυκλοφορίας πριν την ολοκλήρωση του 2013, θα κληθεί να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας αυτού του έτους, ενώ εάν το πράξει από τη νέα χρονιά δεν απαιτείται η καταβολή των τελών κυκλοφορίας της χρονιάς που παρέμενε ακινητοποιημένο παρά μόνο της νέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου