Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.


   Για ακόμη μια φορά διαμαρτυρήθηκαν μη πηγαίνοντας στις εργασίες τους, οι εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Πιο συγκεκριμένα κι ενώ χθες Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου το πρωί προσήλθαν κανονικά στο γκαράζ του δήμου Καβάλας, αποφάσισαν σύσσωμοι να μη μεταβούν στις εργασίες τους διαμαρτυρόμενοι για την μέχρι τώρα δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους. Και ήταν εργαζόμενοι από όλες τις ΜΚΟ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

   Στο γκαράζ του δήμου βρέθηκαν σχεδόν 100 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα και η υπηρεσία καθαριότητας αναγκάστηκε να ανακαλέσει όσους μόνιμους εργαζόμενους είχαν άδεια ή ρεπό, δηλαδή 9 οδηγούς και 12 εργάτες καθαριότητας για να συμπληρώσει την επάνδρωση των απορριμματοφόρων για την αποκομιδή. Για τον λόγο αυτό χθες τα απορριμματοφόρα του δήμου βγήκαν λίγο αργότερα στις γειτονιές της Καβάλας.  

   Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα μιλούσαν για συνεχή κοροϊδία και διαβεβαίωσαν πως αν δεν πληρωθούν δεν θα επιστρέψουν ούτε και σήμερα στην εργασία τους. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση με χρέη σε είδη απόλυτης ανάγκης, σε λογαριασμούς ΟΤΑ και δόσεις, ενώ αναγκάζονται να ζητούν δανικά από συγγενείς και φίλους. «Μας κατάντησαν ζητιάνους, χάσαμε την αξιοπρέπειά μας, σημείωναν. Εργασία χωρίς να πληρώνονται οι εργαζόμενοι είναι δουλεία. Εδώ και 5 μήνες μας έχουν στο σήμερα αύριο. Μας κοροϊδεύουν και κανείς δεν έρχεται να μας πει τι γίνετε ακριβώς».

   Μέσα στους εργαζόμενους που δεν πήγαν χθες στην εργασία τους υπήρχαν και κάποιοι που ενώ δούλεψαν έως και 3,5 μήνες, βρέθηκε από τον ΑΣΕΠ πως δεν είχαν τα απαραίτητα προσόντα και απολύθηκαν, υπογράφοντας μάλιστα τις απολύσεις τους χωρίς να έχουν ακόμη πληρωθεί. Φοβούνται πως θα χάσουν τα δεδουλευμένα τους. Χώρια που γι’ αυτές τις θέσεις που επαναπροκηρύχτηκαν δεν βρέθηκε κανένας να αποδεχτεί δουλειά για ενάμιση μήνα και να χάσει την ανεργία του.

   Γύρω στις 12 το μεσημέρι στο γκαράζ του δήμου πήγε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Τάσος Χατζηαναστασίου, που από το πρωί είχε επαφές με τις ΜΚΟ που μετέχουν στο πρόγραμμα. Όπως τόνισε οι πρόεδροι τον διαβεβαίωσαν πως οι εργαζόμενοι της ΠΝΟΗΣ θα πληρωθούν σήμερα, του Ομίλου της Καρβάλης και της Ένωσης Καταναλωτών μέχρι το τέλος της εβδομάδας και οι δικαιούχοι του εργατικού κέντρου θα πληρωθούν στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και πάλι φοβούμενοι πως για ακόμη μια φορά θα τους κοροϊδέψουν και ο κ. Χατζηαναστασίου τους παρέπεμψε να πάνε να διαμαρτυρηθούν κατευθείαν στις ΜΚΟ του προγράμματος.

   Έτσι για σήμερα αποφάσισαν το πρωί να πάνε κανονικά στο ωράριό τους στο γκαράζ του δήμου και αν δεν έρθουν χρήματα να μεταβούν στην πλατεία Καπνεργάτη, όπου θα προσπαθήσουν να κάνουν γνωστό το πρόβλημα σε όλους τους Καβαλιώτες. Η υπηρεσία καθαριότητας πάντως και σήμερα ανακάλεσε άδειες και ρεπό των μόνιμων υπαλλήλων, ώστε να γίνει απρόσκοπτα η αποκομιδή των σκουπιδιών από την πόλη. Αν και κάποια στιγμή ακούστηκε από τους εργαζόμενους πως υπάρχει σκέψη να αποκλείσουν το γκαράζ ώστε να μην βγουν εργαζόμενοι και απορριμματοφόρα, τελικά επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και μάλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την αποκομιδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου