Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΜΟΥΤΑΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ.



   Η ενθρόνιση του πρώτου Καβαλιώτη μητροπολίτη που εκλέχθηκε στην μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κκ Παντελεήμονα Μουτάφη, θα γίνει αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου στην Κομοτηνή. Εδώ και μέρες έχουν ξεκινήσει  πυρετώδεις προετοιμασίες στον δήμο Κομοτηνής για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη, η τελετή υποδοχής του οποίου θα ξεκινήσει από τα όρια των νομών Ξάνθης - Ροδόπης στο ύψος του Πόρτο Λάγους και θα κορυφωθεί στο κέντρο της Κομοτηνής. Ήδη έχει στηθεί η μια τεράστια εξέδρα μπροστά από το ηρώο, αφού η πομπή του νέου μητροπολίτη θα ξεκινήσει από το δημαρχείο και θα καταλήξει στο ηρώο για την υποδοχή του ιεράρχη. Παράλληλα για να πάνε όλα καλά υπάρχει ένας συντονισμός αστυνομίας, στρατού και εκκλησίας ώστε να είναι όλα στην εντέλεια.
 
   Σύμφωνα με πληροφορίες θα στηθούν δύο εξέδρες μπροστά στο ηρώο της πόλης. Στη μία θα βρεθούν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμονας, ο τοποτηρητής μητροπολίτης Διδυμοτείχου κκ Δαμασκηνός, καθώς επίσης πολλοί ακόμη Ιεράρχες. Στην άλλη εξέδρα θα βρεθούν οι υπόλοιπες αρχές της περιοχής, ενώ θα γίνουν και οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφού προβλέπεται το κέντρο της πόλης να κατακλυστεί από κόσμο.  

   Συνολικά έχουν δηλώσει πως θα παραβρεθούν 54 μητροπολίτες, από όλη την Ελλάδα καθώς και από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες. Να σημειωθεί τέλος πως η τελετή ενθρόνισης θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό της Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου