Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ... ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ OIL. ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ.



   Διαφορετικός ήταν σίγουρα από κάθε χρόνο ένας από τους πιο πετυχημένους αποκριάτικους χορούς της Καβάλας , ο χορός των εργαζομένων στην Καβάλα OIL. Οι συνθήκες ήταν τέτοιες που κάλλιστα κάποιος θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει ακόμη και «πολεμικό χορό». Εκεί που θα μπορούσαμε να πούμε πως οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να βάλουν το κεφάλι κάτω και να δουν τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον τους, εκείνοι την περασμένη Παρασκευή 8 Μαρτίου το βράδυ σαν να μη συμβαίνει τίποτα, διασκέδασαν όπως εξ άλλου κάνουν τα τελευταία 13 συνεχόμενα χρόνια με την ευκαιρία των Αποκριών. 

   Ο χορός τους στο κοσμικό κέντρο «Καβαλιώτισσα» όπου σύσσωμη η μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων στα πετρέλαια, ανέβασαν στο ζενίθ το κέφι τους και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ξεχνώντας έστω και για λίγο τις σκληρές συνθήκες εργασίας τους, ήταν για ακόμη μια φορά το γεγονός της φετινής Αποκριάς. Η διαφορά με κάθε άλλη χρονιά ήταν μόνο η διαφορετική ομιλία του προέδρου Βαγγέλη Παππά και η απουσία επισήμων που κάθε χρόνο συνωστίζονταν κοντά τους. Μαζί τους αρκετές  εργολαβικές εταιρείες και εργολάβοι που συνεργάζονται με την Καβάλα OIL, αλλά και πολλοί φίλοι των εργαζομένων.

   Άψογοι οικοδεσπότες, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ» Μανώλης Κελαηδάκης με όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και ο κ. Παππάς υποδέχονταν τους καλεσμένους τους. Άργησε στο ξεκίνημα είναι αλήθεια ο χορός με τον κ. Κελαηδάκη να επισημαίνει πως ήδη οι εργαζόμενοι ζουν έναν πόλεμο. «Στις μάχες που θα δώσουμε από εδώ και μετά θα βγούμε νικητές μια και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Διεκδικούμε το μέλλον της εταιρείας της Καβάλας και το μεροκάματό μας. Γκέγκε;» ρώτησε ο πρόεδρος των εργαζομένων και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των συναδέλφων του. Στην συνέχεια κάλεσε τον μοναδικό άνθρωπο που όπως τόνισε έφαγε πολύ… λάσπη αλλά έμαθε να τινάζεται και πλέον δεν τον πιάνει, τον Βαγγέλη Παππά. 

   «Θεωρώ ότι ο φετινός μας χορός είναι καλύτερος από κάθε άλλη χρονιά αφού είναι γνήσιος, μεταξύ ανθρώπων που τους ενώνει η ζωή και οι αγώνες για το μεροκάματο, σημείωσε ο κ. Παππάς. Το πετρέλαιο στην Καβάλα δεν αντλείται χάρη στους εκάστοτε βουλευτές. Αυτοί στην συμπεριφορά τους πάντα ίδιοι είναι. Θυμάμαι το 2001 που πάλι με κόπους και βάσανα είχαμε δημιουργήσει 10 δις κέρδη από μια εταιρεία που είχαμε πάρει στην πλάτη μας με 20 εκατ. μετοχικό κεφάλαιο. Τότε τους είχαμε πιστέψει αλλά δυστυχώς όπως φαίνεται το χρήμα χωρίζει τους ανθρώπους. Τι να κάνουμε. Ο τότε βουλευτής και υπουργός δεν μπόρεσε να μας στηρίξει κλείνοντας το στόμα του στα ασφαλιστικά. Τότε είχα απειλήσει και το ίδιο θα κάνουμε και μ’ αυτούς αφού δεν θα τους πούμε «σφάξε με πασά μου ν’ αγιάσω». Εμείς μπορούμε να χάσουμε μόνο αν δεν έχουμε δίκιο και κανένας δεν το πιστεύει».

   Στην συνέχεια ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στα «παιχνίδια» που παίχτηκαν στην βουλή. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε να παίξουν παιχνίδια στις πλάτες μας δημιουργώντας μαύρα ταμεία  κάποιοι που θέλουν να κάνουν τα αφεντικά με ξένες πλάτες και να μας στέλνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε. Μαζί με τους απλούς Καβαλιώτες που μας στήριζαν και μας στηρίζουν θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να τους αφήσουμε χρεωμένους και δεν χρωστάνε τίποτα γιατί εμείς την πατήσαμε με την Ενεργειακή που την πιστέψαμε. Αλλά θα επανορθώσουμε μια και από τις 5 Φεβρουαρίου το πετρέλαιο που βγάζουμε είναι δικό μας και δεν θα πάει ποτέ στην Ενεργειακή. Φτάσαμε εδώ με τίμιους αγώνες το 1999, το 2001, το 2005 και σήμερα κρατήσαμε την σπίθα ζωντανή μέσα από αγώνες και συντροφικότητα. Υποσχόμαστε σε όλους Καβαλιώτες πως γρήγορα θα ξοφλήσουμε τα χρέη μας και μέσα στο 2013 θα αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας με πράξη και όχι όπως οι βουλευτές με υποσχέσεις».

   Στην συνέχεια ο κ. Παππάς καυτηρίασε τις ενέργειες της Ενεργειακής και του προέδρου της Μαθιού Ρήγα. «Που είσαι ρε; Που είναι τα λεφτά που έταξες; Που είναι τα 80 εκατ. που πήρες από το πετρέλαιο της Καβάλας; Δεν θα το αφήσουμε έτσι αυτό.  Την ερχόμενη Δευτέρα (σήμερα) το ξεβράκωμα εκτός από αλληγορικό θα είναι και πραγματικό. Όσους εμπιστευτήκαμε και συνωμότησαν εναντίον μας γυρνώντας μας την πλάτη, είτε Ενεργειακή είτε πολιτικοί, τις επόμενες μέρες θα αποκαλυφτούν. Και από την Τρίτη θα υπάρχει ανακοίνωση σε όλες τις διεθνείς ιστοσελίδες πως οι άδειες είναι αποκλειστικά της Καβάλα OIL και κανενός άλλου. Στέλνουμε μήνυμα πως δεν θα τους περάσει καμιά άλλη σκέψη. Θα γίνει χαμός, θα γίνει πανικός, ετούτος ο χειμώνας, θα είναι ο πιο καυτός»!!!   

   Στην συνέχεια έπεσαν οι τόνοι και οι «πετρελαιάδες» διασκέδασαν. Κέφι και χορός ανέβηκαν στα ύψη με το γλέντι να κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Και όπως μας τόνισαν αρκετοί από αυτούς, είχαν ανάγκη να ξεφύγουν λίγο περνώντας καλά μετά από την πολεμική των προηγούμενων ημερών. Που όπως φαίνεται θα συνεχιστεί και τις επόμενες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου