Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΡΙΔΟΥ ΚΑΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ.


   Είμαστε τελικά η πόλη που τρώει τα παιδιά της ή κανένας Άγιος δεν αγιάζει στον τόπο του; Έχουμε παρακολουθήσει τελευταία ονόματα και ονοματάκια καλλιτεχνών που έχουν φέρει ή θα φέρουν στην Καβάλα φορείς και σύλλογοι, θαρρείς κι εμείς δεν βγάζουμε Καβαλιώτες καλλιτέχνες. Σίγουρα έχουμε και μάλιστα καλούς και αξιοπρόσεκτους με σημαντική καριέρα στην Ελλάδα.

   Όπως η Κατερίνα Τσιρίδου που είναι Καβαλιώτισσα από πατέρα και μητέρα και έχει πάντα την Καβάλα στην καρδιά της. Εξ άλλου διατηρεί όπως μας εξομολογήθηκε το πατρικό της σπίτι στην Δεξαμενή, και προσπαθεί να βρίσκετε εδώ πολλές μέρες τον χρόνο. Την συναντήσαμε την μέρα της συναυλίας της στη Νέα Ζίχνη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2012», που οργανωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Νέας Ζίχνης.

   Η Κατερίνα Τσιρίδου χρόνια τώρα υπηρετεί το ρεμπέτικο τραγούδι με πολύ αφοσίωση και μεράκι. Είναι παντρεμένη με τον κιθαρίστα Νίκο Πρωτόπαπα, με τον οποίο εμφανίζονται μαζί κι έχουν τρία παιδιά. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το πιάνο, την λαϊκή κιθάρα και τον μπαγλαμά. Αν και νέα σε ηλικία, έχει ήδη εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λαϊκά πάλκα της Αθήνας, ενώ έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες εκδηλώσεις και πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης και στο εξωτερικό (Νορβηγία, Αίγυπτος, Κύπρος, Τσεχία, Κόσσοβο, Η.Π.Α., Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία κ.α.). Έχει τακτικότατες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις, σε κρατικά και ιδιωτικά κανάλια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Κύπρος κ.α.), σε εκπομπές, αφιερώματα και σίριαλ.

   Στη Νέα Ζίχνη η Κατερίνα Τσιρίδου βρέθηκε με την Ρεμπέτικη Κομπανία του Κώστα Λιούμπα και δίκαια δέχτηκαν το χειροκρότημα εκατοντάδων θεατών, που γέμισαν το αμφιθέατρο του αύλειου χώρου του Λυκείου της Νέας Ζίχνης. Μαζί τους ο Νίκος Πρωτόπαπας στην κιθάρα, ο Βασίλης Γαλαζούλας στο ακορντεόν, ο Χάρης Τσιπουρίδης στο βιολί και ο Γιώργος Τσιπουρίδης στο Κανονάκι. Τραγουδιστές και μουσικοί ήταν απλά καταπληκτικοί και στο τέλος δέχτηκαν τα συγχαρητήρια από όλους. Σήμερα το βράδυ πάντως οι φίλοι του ρεμπέτικου και όχι μόνο θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν την Κατερίνα Τσιρίδου στη Μυροβόλο Άνοιξη.  

   Στη Νέα Ζίχνη πάντως υπήρχε και άλλη μια παρουσία από την περιοχή της Καβάλας. Το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου Χρυσοχωρίου Νέστου, χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές στους θεατές. Τα μέλη του χορευτικού ντυμένα με ρούχα μιας άλλης εποχής από την Κωνσταντινούπολη. Φυσικά και οι χοροί που χόρεψαν ήταν αντίστοιχοι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου