Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Η ΝΥΡΕΜΒΈΡΓΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ. Η ΚΑΒΑΛΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.


   Για 2η χρονιά το γραφείο διεθνών σχέσεων του αδελφού με την Καβάλα δήμου Νυρεμβέργης, διοργάνωσε την γιορτή των αδελφών πόλεων στην πλατεία Hans-Sachs, μπροστά στο Heilig-Geist -Spital που είναι πλέον και η έδρα του, όπως μας ενημερώνει σχετικά ο πρόεδρος του συλλόγου "ΦΙΛΟΣ" Σωτήρης Ξώγνος. Φέτος μάλιστα οι εκδηλώσεις διήρκεσαν 2 ημέρες, Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Ιουνίου 2012.

   Όλες σχεδόν οι αδελφές πόλεις της Νυρεμβέργης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έτσι στήθηκε για δυο μέρες μια διεθνής πολιτεία με 20 περίπτερα. Στην πρωτεύουσα της Φραγκονίας επικρατούσε ένας μεσογειακός καιρός με 35 βαθμούς θερμοκρασία και καυτερό ήλιο, που συμπλήρωναν το σκηνικό.
Όπου υπάρχει μυρωδιά από Ελλάδα θα υπάρχει και μυρωδιά από σουβλάκι!

    Όπως και πέρσι ο χώρος της Καβάλας βρισκόταν στην ανατολική πλευρά της πλατείας και συμπλήρωνε το λεγόμενο «Βαλκανικό Μέτωπο», με Μαυροβούνιο, Σκόπια και Ρουμανία. Οι εκδηλώσεις που ξεκινούσαν στις 3 μετά το μεσημέρι, περιλάμβαναν ένας διεθνές πρόγραμμα εναλλασσόμενο με φολκλόρ, δημοτική και λαϊκή μουσική, λατίνο, flamenco, chansons, cheerleaders, ακροβατικά κ.α. Παντού υπήρχαν σπεσιαλιτέ από όλο τον γνωστό κόσμο για τους επισκέπτες.

   «Τέτοιες εκδηλώσεις, είναι η για μας, η καλύτερη ευκαιρία για επίδειξη σημαίας, για προσωπική επαφή με τους πολίτες και διαφήμιση, μας γράφει ο κ. Ξώγνος. Πάρα πολλοί γνωστοί και φίλοι πέρασαν από το περίπτερο της Καβάλας για ένα ποτήρι κρασί ή ούζο και έτσι δεν πήγε η ευκαιρία χαμένη για μοιράσουμε διαφημιστικό υλικό για την Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή.

 Φέτος δεν είχαμε λόγο να μουρμουρίζουμε,  αφού χάρη στην Περιφέρεια ΑΜΘ και στην Δημωφέλεια είχαμε εηασφαλίσει υπεραρκετό διαφημιστικό υλικό. Ο καιρός που ήταν φιλικός μαζί μας όλη την μέρα, χάλασε μετά τις 10 το βράδυ, όταν άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού και ανάγκασαν τους τελευταίους θαμώνες να φύγουν με κρύα καρδιά από την επιτυχημένη ομολογουμένως αυτή εκδήλωση».

   Η Ελληνική παρουσία αποτελείτο από τον «ΦΙΛΟΣ» και τον Λαογραφικό σύλλογο Τρικαλινών τα «Τρίκαλα». Ταυτόχρονα στο Nacharschaftsdhaus Gostenhof (τον Πυθαγόρα της Νυρεμβέργης) πραγματοποιούνταν η γιορτή της Συνοικίας του Gostenhof, όπου εκεί συμμετείχαν η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης και ο Σύλλογος Ηπειρωτών «Δωδώνη».
Η εκκλησία του Απόστολου Παύλου στη Νυρεμβέργη.

   Παράλληλα η χριστιανική Ενορία  γιόρταζε επίσης την γιορτή του πολιούχου Αποστόλου Παύλου. Όλα αυτά δείχνουν πως η Ελληνική ομογένεια κρατάει καλά τις παραδόσεις της πατρίδας και δεν σταματάει στιγμή να προβάλλει την Ελλάδα όπου μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου