Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΕΝΩ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΤΟΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ.


   Για τρίτη μέρα χθες τα Μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας συνέχισαν να περιφρουρούν την απόφαση που πήραν να απομακρύνουν με τρόπο τους αθίγγανους, που για αρκετό καιρό βρισκόταν στην κεντρική πλατεία της Καβάλας. Βέβαια ίσως δεν ήταν ο κατάλληλος τρόπος για να απομακρυνθούν οι συγκεκριμένοι αθίγγανοι, αφού όπως λέμε ζούμε σε μια συντεταγμένη πολιτεία και θα έπρεπε να λειτουργούν οι φορείς για τέτοιες καταστάσεις, όμως τα μέλη της Κίνησης επιμένουν πως έφτασαν μέχρι εδώ, αφού η άσχημη κατάσταση στην κεντρική πλατεία δεν πήγαινε άλλο.
Αρκετός κόσμος επέστρεψε στην πλατεία Ελευθερίας.

   Μάλιστα προχθές το πρωί στην προσπάθεια καθαρισμού της πλατείας, βρήκαν επιμελώς κρυμμένο ένα ύποπτο δεματάκι το οποίο παρέδωσαν στην αστυνομία και το οποίο αποδείχτηκε πως περιείχε ναρκωτικά. Τα μέλη της Κίνησης έδωσαν στην αστυνομία κατάθεση για το συμβάν, ενώ χθες έκαναν αίτηση στο λιμεναρχείο Καβάλας, ώστε να διαθέσει τον ειδικά εκπαιδευμένο να βρίσκει ναρκωτικά σκύλο και να ερευνήσει όλη την πλατεία, αφού είναι σίγουροι πως υπάρχουν κι άλλα. Και φυσικά επιμένουν πως θα περιφρουρήσουν την πλατεία για όσο ακόμη χρειαστεί.

Τα μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας συνεχίζουν να βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας.
   Χθες πάντως οι συγκεκριμένοι αθίγγανοι που φυσικά δεν εξαφανίστηκαν δια μαγείας, βρέθηκαν μαζικά στην Καλαμίτσα, με τα μικρά παιδιά να ζητιανεύουν στα αυτοκίνητα που σταματούσαν στα φανάρια, πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο και τους μεγαλύτερους να ζητιανεύουν στο πολυκατάστημα που βρίσκετε στην περιοχή. Ειδοποιήθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ της αστυνομίας που παρενέβη και τους απομάκρυνε. Στην συνέχεια επανήλθαν στην πλατεία Νικοτσάρα, μπροστά στις Καμάρες.
Οι αθίγγανοι επέστρεψαν στην πλατεία Νικοτσάρα στις Καμάρες.

   Εμείς επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο Χριστόδουλο Μιχαλάκη και τον ρωτήσαμε τι σκέφτεται να πράξει ο δήμος Καβάλας, ώστε να μη έχουμε και πάλι τα ίδια χάλια στο κέντρο της πόλης. Ο κ. Μιχαλάκης αφού τόνισε πως κανένας δεν πρέπει να παίρνει το νόμο στα χέρια του, αναφέρει τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν από πλευράς του δήμου. «Σίγουρα δεν είναι αυτός ο τρόπος που πρέπει να αντιδρά η σύγχρονη κοινωνία, αν και όπως μάθαμε δεν πειράχτηκε κανένας από τους αθίγγανους, δήλωσε ο αντιδήμαρχος χθες το απόγευμα. Εμείς αποφασίσαμε την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι να συγκαλέσουμε ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να αποφασίσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις. Περιφέρεια, δήμος, αστυνομία, δημοτική αστυνομία, ΟΛΚ, αντιπεριφέρεια τουρισμού, λιμεναρχείο, εμπορικός σύλλογος, όλοι όσοι μπορούν να καταθέσουν προτάσεις, πρέπει να συμμετάσχουν για να δοθεί από κοινού ένα οριστικό τέλος. Ίσως με την δημιουργία ενός μικτού κλιμακίου άμεσης επέμβασης, να μπορέσουμε να το καταφέρουμε». Τέλος παρακαλεί για ακόμη μια φορά τον κόσμο να συνεργάζεται με τις αρχές και να ειδοποιεί αμέσως αν κάτι παράνομο πέσει στην αντίληψή του.

   Η καλύτερη λύση βέβαια είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή. Αυτοί οι άνθρωποι είναι συμπολίτες μας και εκτός από δικαιώματα (προνοιακά επιδόματα κ.α.) έχουν και υποχρεώσεις. Τα παιδιά τους όπως όλα τα παιδιά μέχρι 15 χρονών στην Ελλάδα, πρέπει υποχρεωτικά να πηγαίνουν σχολείο. Ίσως αυτό θα είναι ένας τρόπος πίεσης, να μην δίνετε το επίδομα αν δεν φοιτούν τα παιδιά τους στα σχολεία, ώστε να συμμαζευτούν και γιατί όχι να απορροφηθούν από το γενικό σύνολο. Αυτό εξ’ άλλου έγινε από πολλούς ακόμη αθίγγανους που υπάρχουν στην Καβάλα και ζουν συντεταγμένα με τους νόμους της πόλης.  

ΣΧΟΛΙΟ

Λίγο μετά τις 7.30 χθες το απόγευμα μια ομάδα 30 περίπου αναρχικών από το Αυτόνομο Στέκι Καβάλας, βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία και διαμαρτυρήθηκαν στην Πατριωτική Κίνηση για την ενέργειά τους αυτή. Για μισή περίπου ώρα έγινε διάλογος μεταξύ τους σε έντονο ύφος, αλλά χωρίς κανένα άλλο παρατράγουδο και οι αναρχικοί απομακρύνθηκαν μοιράζοντας ένα έντυπο με τις θέσεις τους και φωνάζοντας συνθήματα.
Λίγη ωρα μετά την συνάντηση μελών της Πατριωτικής Κίνησης με τους αναρχικούς και οι πρώτοι παρέμειναν στην πλατεία.

   «Η λύση δεν θα έρθει μέσα από ρατσιστικά πογκρόμ και διώξεις, αλλά με αλληλοκατανόηση, αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια» κατέληγε το έντυπο που μοίραζαν οι αναρχικοί. Πάντως επειδή στο έντυπο κατηγορούνταν ονομαστικά μέλος της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας με βαρείες κατηγορίες, ο πρόεδρός της Κώστας Τόνιος συμβουλευόμενος δικηγόρο, διαβεβαίωσε πως θα κατατεθούν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου