Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΗΜΕΡΕΣ "ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ" ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.


   Δεν θυμόμαστε στο παρελθόν να έχουμε δει το θέατρο του Κάστρου τόσο γεμάτο όσο προχθές Δευτέρα 2 Ιουλίου το βράδυ, κατά την διάρκεια του φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα – Ημέρες Κοσμόπολις – Χοροί του Κόσμου». Οι Καβαλιώτες έδειξαν πως του έλειψαν παρόμοια θεάματα, μια και το Κοσμόπολις τους έδινε αυτή την δυνατότητα, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια χάθηκε στην οικονομική άβυσσο.
Κατάμεστο από κόσμο το θέατρο του Κάστρου της Καβάλας.

   Από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, όλοι οι δρόμοι της Καβάλας οδηγούσαν στο Κάστρο. Όλες οι κερκίδες του θεάτρου ήταν κατάμεστες, όπως το ίδιο συνέβαινε σε κάθε σημείο του Κάστρου αλλά και στο αναψυκτήριο. Μάλιστα υπήρχαν και δεκάδες θεατές που παρακολούθησαν όρθιοι την παράσταση. Το ξεκίνημα έγινε με τον πρόεδρο της Στέγης Πολιτισμού της Νέας Καρβάλης Καπλάνη Ιωσηφίδη να καλωσορίζει τον κόσμο και να καλεί τον δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή για να δώσει το ξεκίνημα.
Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης.

   Ο κ. Σιμιτσής αφού ευχαρίστησε όλους όσους αγκάλιασαν το Κοσμόπολις, τόνισε την σημασία παρόμοιων εκδηλώσεων και διαβεβαίωσε πως θα συνεχιστούν. Μάλιστα όπως επεσήμανε, αύριο Πέμπτη θα βρίσκετε στην Καβάλα ο πρεσβευτής της Ινδίας στην χώρα μας TSEWANG TOPDEN μαζί με άλλους διπλωμάτες και επιχειρηματίες, οι οποίοι εκτός των άλλων θα έχουν συναντήσεις με τους ανθρώπους του επιμελητηρίου Καβάλας και επιχειρηματίες της περιοχής μας.

ΜΕΞΙΚΟ

   Και στην συνέχεια χορός και μοναδικό θέαμα. Το ξεκίνημα έγινε με το χορευτικό της Στέγης Πολιτισμού της Νέας Καρβάλης να χορεύει Καππαδοκικούς χορούς και τραγούδια.

 Αμέσως μετά οι εκπρόσωποι της Τουρκίας από την Σαμψούντα σε ποντιακούς ρυθμούς και χορούς. Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία του Μεξικού με ινδιάνικες στολές από την Γουαδαλαχάρα.
Σύλλογος Παναγίας "Το Κάστρο".

 Αμέσως μετά τα μέλη του χορευτικού του πολιτιστικού συλλόγου Παναγίας το Κάστρο, έδωσαν σαν οικοδεσπότες τον καλύτερο εαυτό τους αποσπώντας το χειροκρότημα του κόσμου.
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Ακολούθησαν κατά σειρά η Βοσνία -  Ερζεγοβίνη που εντυπωσίασε με την ταχύτητα των χορευτών της, η Ινδία με μια δόση μυστικισμού, ο σύλλογος Θεσσαλών Καβάλας σε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από την Θεσσαλία και την βραδιά έκλεισαν τα μέλη του χορευτικού από την Ινδονησία.  
ΙΝΔΙΑ

   Σήμερα σύμφωνα με το πρόγραμμα στην Παλιά μουσική η Θουκυδίδειος Ακαδημία γιορτάζει την επί 50 χρόνια λογογραφία και διδαχή του Κώστα Ζουράρι με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Ελληνική Δημοκρατία» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αρμός, με την παρουσία του ίδιου του συγγραφέα.
Σύλλογος Θεσσαλών Καβάλας.

   Και στα «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί η 6η Χορευτική συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Καβάλας. Τέλος για αύριο Πέμπτη, στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων θα παρουσιαστούν οι χορευτικές ομάδες των χωρών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου