Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΗΛΙΟΣ & ΠΕΤΡΑ - ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ - ΧΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2012".


   Με την παρουσία εκατοντάδων Καβαλιωτών τελείωσε την περασμένη Παρασκευή 6 Ιουλίου το βράδυ το φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα – ημέρες Κοσμόπολις – Χοροί του Κόσμου 2012». Η τελετή λήξης του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Καβάλας, με όλες τις συμμετέχουσες χώρες να αποχαιρετούν την Καβάλα που τους φιλοξένησε για μια εβδομάδα.
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

 Μεξικό, Ινδονησία, Ινδία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Τουρκία ήταν οι χώρες που συμμετείχαν, με την Ελλάδα φυσικά να συμπληρώνει τις συμμετοχές με διάφορους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.
Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης.

   Την Παρασκευή από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η Στέγη Πολιτισμού της Νέας Καρβάλης και το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας. Και πάλι όλα τα ξένα χορευτικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από τις πατρίδες τους.

ΜΕΞΙΚΟ.
   Οι Μεξικάνοι με τις ινδιάνικες στολές της Γουαδαλαχάρα, οι Ινδονήσιοι με τις ποικιλόχρωμες ενδυμασίες τους, οι Ινδοί με τους παράξενους χορούς όπου θαρρείς τα σώματα των χορευτών μιλούσαν κυριολεκτικά, οι Βόσνιοι με την ταχύτητα και την αρτιότητα των χορών τους και οι φασαριατζήδες Τούρκοι με τους ποντιακούς τους χορούς. Αλλά και οι Ελληνικές συμμετοχές δίκαια απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
Πολύς κόσμος παρακολούθησε την τελετή λήξης.

   Εμείς φυσικά κρατάμε την υπόσχεση τόσο του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή, όσο και του προέδρου της Στέγης Πολιτισμού Καπλάνη Ιωσηφίδη που ήταν συνδιοργανωτές, πως του χρόνου οι εκδηλώσεις αυτές θα συνεχιστούν και σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερες.
Οι εθελοντές που βοήθησαν τα μέγιστα στην ολοκλήρωση του Φεστιβαλ.

   Γιατί όχι, αφού για μια εβδομάδα η Καβάλα θύμισε πως πριν λίγα χρόνια το ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ συγκέντρωνε χιλιάδες κόσμου σε όλη την Καβάλα, με ξένα χορευτικά συγκροτήματα, αλλά και συναυλίες που δύσκολα θα μπορέσουμε και πάλι να απολαύσουμε ζωντανά. Πρέπει να συνεχίσουμε να νοιώθουμε... Κοσμοπολίτες!!!
Υ.Γ. Στέλιο Πολυχρονίδη, ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου