Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ!

     ΕΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.
  
 Άλλη μια εικόνα που δεν συνάδει με την εποχή που ζούμε, είχαμε χθες Τετάρτη 18 Ιουλίου το πρωί στο κέντρο της Καβάλας. Συγκεκριμένα, στην στάση Παπαστράτου στην οδό Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης, οι περαστικοί είδαν στην είσοδο ενός οικήματος ένα μικρό παιδάκι να κοιμάται! Μάλιστα στο έδαφος υπήρχε στρωμένο ένα μικρό χαλάκι και γύρω σκορπισμένες μερικές σακούλες. Οι περαστικοί θορυβημένοι ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία, ενώ κάποιοι από αυτούς περίμεναν εκεί δίπλα, για να μην συμβεί τίποτα.

   Σε λίγη ώρα εμφανίστηκε κοντά στο παιδάκι ένας άνδρας που όπως διαβεβαίωσε ήταν ο πατέρας του. Μάλιστα είχε μαζί του τρόφιμα και μαζί με την κόρη του έκατσαν στην είσοδο του σπιτιού και έτρωγαν. Στην περιοχή εμφανίστηκε σε λίγη ώρα ένα περιπολικό και ο αστυνομικός κάλεσε τον άνδρα και του ζήτησε τα στοιχεία του. Τελικά αποδείχτηκε πως ήταν Βούλγαρος,ο οποίος έπαιζε ακορντεόν προσπαθώντας να βγάλει κάποια χρήματα. Ο αστυνομικός έλεγξε τα στοιχεία του και αφού διαπίστωσε πως δεν συνέτρεχε λόγος σύλληψης του, τον άφησε ελεύθερο με την προτροπή να μην αφήνει μόνο του το μικρό παιδί.

   Εδώ βέβαια τίθενται αρκετά ερωτήματα. Εντάξει, άνοιξαν τα σύνορα και οι Ευρωπαίοι πολίτες όπως είναι και οι Βούλγαροι, μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα στην χώρα. Όμως δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να διαπιστώνει που θα μείνουν αυτοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα; Βλέπουμε κατά καιρούς πολλούς Βούλγαρους να κοιμούνται μέσα στα αυτοκίνητά τους ή ακόμη και στις αμμουδιές. Δε νομίζουμε να μπορεί κάποιος Έλληνας να κοιμάται ανέμελα σε μια αμμουδιά της Ιταλίας, ή στην είσοδο κάποιου σπιτιού στην Γερμανία. Ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε τα… ανοιχτά μας σύνορα! 

         ΕΝΑΣ ΜΠΟΥΦΟΣ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

   Το να συναντήσεις έναν μπούφο μέσα στην Καβάλα, σίγουρα δεν είναι και το πιο συνηθισμένο. Είναι ένα άγριο νυκτόβιο πουλί που απεχθάνεται τα φώτα μια και την περισσότερη ζωή του προτιμά να την περνά κυνηγώντας τη νύχτα. Όμως χθες το απόγευμα στα Σφαγεία, έκπληκτοι οι θαμώνες καφετερίας είδαν να προσγειώνεται πάνω σε μια από τις ομπρέλες του καταστήματος ένας μεγάλος μπούφος. Φυσικά όλοι πλησίασαν να δουν από κοντά το σπάνιο αυτό πτηνό.
   Εκείνο φαινόταν καθαρά πως αντιμετωπίζει πρόβλημα, αφού δεν έκανε καμιά προσπάθεια να απομακρυνθεί, παρά τον κόσμο που συγκεντρώθηκε γύρω του και το φωτογράφιζε. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο εκπρόσωπος του Κέντρου Προστασίας Άγριων Ζώων «Αισώπος» στην Καβάλα Άρης Χρηστίδης, ο οποίος σε λίγη ώρα βρέθηκε στην περιοχή. Μόλις είδε τον μπούφο κατάλαβε πως είχε σοβαρό πρόβλημα.

   Με μια απόχη τον έπιασε και διαπίστωσε πως επρόκειτο για ένα ενήλικο πτηνό, αρκετά ταλαιπωρημένο. Το ένα του μάτι ήταν χαλασμένο, ενώ στο σώμα του υπήρχαν αρκετά παράσιτα, πράγμα που σημαίνει πως είχε πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό. Ακόμη όπως διαπίστωσε ο κ. Χρηστίδης, ήταν υποσιτισμένο και έχρηζε άμεσης ιατρικής φροντίδας.
   Όπως μας ενημέρωσε σχετικά, θα το δυνάμωνε για λίγες μέρες ταΐζοντάς το αλεσμένη τροφή και στην συνέχεια θα το μετέφερε στις εγκαταστάσεις του Αισώπου στην Αίγινα για περίθαλψη. Αν τελικά καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματά του θα απελευθερωθεί, όπως γίνετε με όλα τα τραυματισμένα άγρια ζώα και πτηνά που πηγαίνουν στο Κέντρο Προστασίας Άγριων Ζώων.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου