Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΤΟ ΤΕΤΡΑΚΑΤΑΡΤΟ WIND STAR ΕΔΕΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.


   Ένα μεγάλο τετρακάταρτο καράβι
αφήνει αγάλια το λιμάνι προς το βράδυ.
Είν' ένα ξενικό καράβι, στα πλευρά του
με κόπο συλλαβίζει ο κόσμος τ' όνομά του.
οι ανθρώποι που κοιτάν στην παραλία
νοιώθουν πιο άδεια, πιο στενή την πολιτεία
και πιο γυμνή ο καθένας τη ζωή του
-σαν κάτι να τους έφυγε μαζί του...

   Αυτοί οι όμορφοι στίχοι από ένα ποίημα του Κώστας Ουράνη «Ένα Καράβι Φεύγει» μας ήρθαν στο μυαλό χθες Πέμπτη 17 Μαίου λίγο μετά τις 7 το πρωί, όταν κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας το όμορφο τετρακάταρτο πλοίο Wind Star. Το κλασικό αυτό ιστιοφόρο με σημαία από τις Μπαχάμες, κατασκευάστηκε το 1986, έχει μήκος 135 μέτρα, πλάτος 18 και βύθισμα 4,1 μέτρα. Ήρθε στην Καβάλα από την Λήμνο με 98 επιβάτες, Αμερικανούς στην πλειοψηφία τους ενώ έχει 98 άτομα πλήρωμα που στην πλειονότητά τους είναι από τις Φιλιππίνες.

   Στο λιμάνι της Καβάλας η Δημωφέλεια υποδέχτηκε τους επιβάτες του προσφέροντάς τους έναν κουραμπιέ και πληροφοριακά έντυπα για την Καβάλα. Οι περισσότεροι από αυτούς επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και πήγαν στους Φιλίππους, στην Λυδία και στο Νέστο ενώ κάποιοι γύρισαν μέσα στην πόλη. Το Wind Star απέπλευσε  στις 6 το απόγευμα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, η οποία θα είναι και ο τελευταίος προορισμός της κρουαζιέρας που πραγματοποιεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τιμές για την 7ημερη αυτή κρουαζιέρα ήταν 2500 δολάρια για καμπίνα Β’ , 2700 για καμπίνα Α’ και 5100 δολάρια για σουίτα. Επόμενο κρουαζιερόπλοιο που θα έρθει στην Καβάλα θα είναι το Princess Danae που θα καταπλεύσει στην πόλη την Πέμπτη 24 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου