Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ.


   Την μη υποβάθμιση της επαρχίας Νέστου ζήτησαν δυναμικά χθες Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, οι καταστηματάρχες και γενικότερα οι επαγγελματίες της περιοχής, με μια μεγάλη κινητοποίηση που οργάνωσε η Ένωση Εμπόρων – Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Χρυσούπολης. Και μάλιστα πολύ επιτυχημένα, μια και η ανταπόκριση στο κάλεσμα να κλείσει η αγορά της πόλης ήταν καθολική.
 
 Η συμμετοχή άγγιξε το 100%, αφού ελάχιστα καφέ και τα περίπτερα της Χρυσούπολης, παρέμειναν μόνο ανοιχτά. Η μεγάλη συγκέντρωση των επαγγελματιών έγινε στην πλατεία Ηρώων, όπου μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Ευαγγελία Καχέλου η οποία διάβασε το ψήφισμα που εκδόθηκε και εξηγεί τους λόγους της κινητοποίησης.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

   «Όλος ο εμπορικός κόσμος, αλλά και κάθε πολίτης της επαρχίας Νέστου είναι αγανακτισμένος. 1) Από τα αβάσταχτα οικονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί και 2) Από τις αποφάσεις που πάρθηκαν αλλά και τις αποφάσεις που αναμένεται να ακολουθήσουν για το κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών και των υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου φορέα (ΔΕΚΟ κλπ) της Χρυσούπολης. Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Ειρηνοδικείο, Ο.Α.Ε.Δ, Ε.Σ.Υ., Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε. Διαμαρτυρόμαστε διότι με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά μια πόλη ερημώνει και ένας δήμος των 30.000 κατοίκων, ενώ πέφτουν σε μαρασμό πάνω από 600 εμπορικά καταστήματα. Κρίνεται επιτακτική ανάγκη η αποτροπή της υποβάθμισης της περιοχής μας. Απαιτούμε την οριστική ακύρωση του κλεισίματος των υπηρεσιών αυτών που η λειτουργία τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ζωή των κατοίκων όλης της επαρχίας Νέστου».

   Στης συνέχεια χαιρέτησε ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης ο οποίος ευχαρίστησε τους επαγγελματίες της Χρυσούπολης για την μεγάλη τους συμμετοχή. «Είναι μια ήπια αντίδραση στην συρρίκνωση και στην υποβάθμιση που επιχειρείται στην περιοχή μας, τόνισε ο δήμαρχος. Η προσπάθεια αυτή υποτιμά τη νοημοσύνη μας και φυσικά κανέναν δεν μπορεί να πείσει πως έτσι δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης. Η τακτική αυτή του να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, δεν θα επιτρέψουμε να περάσει. Αντιδρούμε κατ’ αρχήν εκφράζοντας σε πρώτη φάση την ήπια αντίθεσή μας. Ελπίζουμε να μην μας αναγκάσουν να φτάσουμε στα άκρα».

   Χαιρετισμούς στην συνέχεια απεύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, ο οποίος τόνισε την αντίθεσή του στα σχέδια συγχώνευσης των υπηρεσιών του Νέστου και ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, ο οποίος μεταξύ των άλλων σημείωσε πως οι διαβεβαιώσεις που έχει από αρμοδίους είναι πως ο ΟΑΕΔ δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει, για το ΙΚΑ υπάρχει θετική απάντηση από τον διοικητή του Λοβέρδο Σπυρόπουλο πως δεν θα κλείσει εντελώς, αλλά θα λειτουργήσει με λίγους εργαζομένους, ενώ για την εφορία το θέμα βρίσκεται σε 11μελή επιτροπή η οποία συνεχίζει να συνεδριάζει και την ερχόμενη Πέμπτη θα υπάρχουν εξελίξεις. «Υπάρχει την ερχόμενη Πέμπτη ραντεβού μου με τον κ. Στουρνάρα για το συγκεκριμένο θέμα, σημείωσε ο κ. Πασχαλίδης. Πρέπει να τον πείσουμε πως υπάρχει στην περιοχή Νέστου ορεινός όγκος, αφού μόνο με τον τρόπο αυτό θα παραμείνει η ΔΟΥ». Εδώ έκανε παρέμβαση ο δήμαρχος Νέστου ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν υποβάθμιση του ΙΚΑ και θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις αν πάει να γίνει κάτι τέτοιο.

   Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος ήταν κάθετος πως η απόφαση για συγχώνευση της ΔΟΥ από το υπουργείο Οικονομικών είναι δεδομένη και δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού έτσι προστάζει η Τρόικα. «Η προσπάθειά μας γίνετε τώρα για να παραμείνει ένα γραφείο με 3 υπαλλήλους που θα εξυπηρετεί ειδικές ανάγκες» σημείωσε ο κ. Κλειτσιώτης.

   Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Χρυσούπολης και οι επαγγελματίες απέκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα το κτίριο της εφορείας Χρυσούπολης. Μάλιστα παρέδωσαν στην διευθύντρια το ψήφισμα, ενώ ζήτησαν από τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν από το κτίριο, πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό. Αμέσως μετά και πάλι με πορεία κατευθύνθηκαν στο ΙΚΑ Χρυσούπολης το οποίο και απέκλεισαν συμβολικά δίνοντας το ψήφισμα στον διευθυντή του. Τέλος με πορεία και πάλι κατέληξαν στο πάρκο της Χρυσούπολης, διαβεβαιώνοντας σε όλους τους τόνους πως τα όπλα θα είναι παρά πόδα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου