Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΛΟΓΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ.


    Δυναμική και με μεγάλη συμμετοχή ήταν η χθεσινή κινητοποίηση των μελών του σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Λιπαντικών του νομού Καβάλας. Με τον τρόπο αυτό εξέφρασαν της αντίθεσή τους στην μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης λόγω της εξίσωσης με το πετρέλαιο κίνησης. Ως γνωστόν χθες 15 Οκτωβρίου ξεκίνησε η καθιερωμένη περίοδος διανομής πετρελαίου. Όμως μετά την απόφαση των πρατηριούχων, η διανομή έμεινε μόνο στο τυπικό μέρος, αφού τα βυτιοφόρα δεν πρόκειται να εκτελέσουν καμιά παραγγελία από τις ελάχιστες που ήδη έχουν.

   Στις 9 το πρωί οι πρατηριούχοι συγκεντρώθηκαν στην Καλαμίτσα με τα βυτιοφόρα τους, κι έκαναν μικρή συνέλευση. Ήταν μια συγκέντρωση που έγινε σε αρκετά έντονο κλίμα με συζητήσεις για το αν θα έπρεπε να περιμένουν στην συνάντηση με τον Γιάννη  Στουρνάρα, ή να παραδώσουν τα κλειδιά των πρατηρίων τους στην Αντιπεριφέρεια μαζί με το ψήφισμά τους.
 
  Τελικά αποφάσισαν να περιμένουν την απόφαση της συζήτησης της ομοσπονδίας τους με τον υπουργό και να περιοριστούν στην πορεία τους με τα βυτιοφόρα  στους δρόμους της πόλης. Έτσι ξεκίνησαν από την Καλαμίτσα, πέρασαν από την Χρυσοστόμου Σμύρνης και στάθμευσαν τα βυτία τους μπροστά στο διοικητήριο στην Ερυθρού Σταυρού.

   Στο διοικητήριο συνάντησαν τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Γερομάρκο και του παρέδωσαν το ψήφισμα που εξέδωσαν στην τελευταία γενική τους συνέλευση με τις θέσεις τους που είναι 1. Να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης. 2. Να μειωθούν οι φόροι  στα άλλα καύσιμα, με σκοπό την προοδευτική αποκλιμάκωση των τιμών και την διευκόλυνση των καταναλωτών, μείωση που θα έχει ευνοϊκό αντίκτυπο στην ύφεση που κτυπά την οικονομία μας αυξάνοντας ταυτόχρονα τα δημόσια έσοδα. Και 3. Να παταχθεί το λαθρεμπόριο με μέτρα που έχουμε ήδη προτείνει όπως είναι η άμεση εγκατάσταση πιστοποιημένων ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου σε όλα στάδια διακίνησης.

   Στην συνέχεια οι πρατηριούχοι πεζοί πήγαν στο δημαρχείο, όπου εκείνη την ώρα μαζί με τον δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή βρισκόταν ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς για την ένταξη του έργου της ανάπλασης της Μεγάλης Λέσχης. Οι πρατηριούχοι αφού εξήγησαν τους λόγους της κινητοποίησής τους, παρέδωσαν το ψήφισμα και πήραν την υπόσχεση πως θα το παραπέμψουν αρμοδίως. Μάλιστα ο κ. Γιαννακίδης τους διαβεβαίωσε πως σε συνάντηση που έχουν αυτή την εβδομάδα όλοι οι περιφερειάρχες με τον υπουργό Οικονομίας, θα είναι από τα πρώτα θέματα της ατζέντας τους. Ο κ. Σιμιτσής τόνισε πως ήδη το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνο ψήφισμά του εξέφρασε συμπαράσταση στους πρατηριούχους και ταυτόχρονα ζήτησε να δοθεί φέτος αφορολόγητο πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία.

   Στην συνέχεια οι πρατηριούχοι έκαναν πορεία στους δρόμους με τα βυτία τους και αφού πέρασαν από την οδό Βενιζέλου, έκαναν τον γύρο της Πλατείας Ελευθερίας, διέσχισαν την Ομόνοια, την Δαγκλή και μέσω της Βενιζέλου τελείωσαν την πορεία τους και πάλι στην Καλαμίτσα.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.

   Πάντως χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των πρατηριούχων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, καθώς η κυβέρνηση δεν δέχθηκε το αίτημά τους για αναστολή της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, παρά τα ισοδύναμα μέτρα που πρότειναν. Οι πρατηριούχοι αμέσως μετά ζήτησαν συνάντηση με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων προτού ψηφιστεί ο νόμος και κάλεσαν τα μέλη τους σε όλη την Ελλάδα να μην προχωρήσουν σε παραλαβές και διάθεση πετρελαίου θέρμανσης. Αυτό μας διαβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος του σωματείου της Καβάλας Μιχάλης Μεταξάς αργά χθες το απόγευμα. «Οι πρατηριούχοι της Καβάλας δεν θα προμηθευτούν και άρα δεν θα διαθέσουν πετρέλαιο κίνησης μέχρι νεωτέρας» τόνισε ο κ. Μεταξάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου